Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Porady Antykaszlowe??

Zapalenie krtani i dłuuugi kaszel

Polecane posty

Gość Porady Antykaszlowe??

Lekarze mówią że to norma, ale w dzisiejszych czasach naprawdę nie ma nic co mogłabym podać dziecku żeby nie kaszlało i tak się nie męczyło? Było zapalenie krtani teraz jest wg lekarzy SUPER - no bo wszyastko czyste, nicnie zostalo, zadnych pozostałości, osłuchowo elegancko no ale....skąd ten kaszel w takm razie???? mialyscie podobnie? w nocy i po wysilku najbardziej :-( mzoecie cos polecic??? proosze!!!!

Gość alisjjjjjja
na zapalenie krtani najleprzy jest nawilzacz.przerabialam zapalenie ktani,jak dziecko raz dostanie to potem jest bardziej sklonne a jak zlapie w nocy moze byc to napraWDE NIEBEZPIECZNIE.trzeba czesto wietrzyc mieszkania,i na noc nawilzacz,odkad stosuje jast ok

Gość to ja kaszlowa
wiem wiem i naprawde codziennie wlączamy nawilżacz, mokre ręczniki, przewietrzony pokoj ile wlezie...ale i tak kaszle i nie wiem czy naprawde nie ma czegos co by mu moglo pomoc choc troche??

Gość ja mam tak teraz
tyle ze nie z dzieckiem tylko z soba. żadne syropy nie pomagają, siedzę i się duszę.

Gość Inhalacje solą fizjologiczną
nawilżą wysuszone drogi oddechowe

Gość kiki i koko
rzadko kiedy chce mi sie coś pisać ale tym razem napisze,bo niedawno przechodzilam to samo z córką,kaszel długooo i nie wiadomo skąd,osłuchowo czysta i tak w ciągu misiąca przebadana na refluks,leki przeciwalergiczne az w końcu antybiotyk pomógł,prawdopodobnie była to jakas nietypowa infekcja,tak okreslil lekarz,kaszel wyleczony

Gość mamami79
Moja córka miała też taki kaszel po wysiłku, zmianie temperatury i wilgotności otoczenia, osłuchowo nic, żadnej gorączki, tylko pokasływanie i okazało sie, że po kilku "niegroźnych infekcjach" typu katar, kaszel nabawiła się nadwrażliwości oskrzeli.Podczas badania lekarka osłuchiwała ją niezbyt dokładnie i mała podczas badania płytko oddychała i męczył ją ten kaszel 3 tyg. W końcu zmieniłam lekarza, dziecko dostało leki wziewne i po tygodniu po kaszlu ani śladu. Leki wziewne córka będzie przyjmowała jeszcze miesiąc, ale leczenie musi tak długo trwać aby oskrzela mogły się zregenerować.