Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szppiii

Jakie drugie imie dla dziewczynki?

Polecane posty

Gość szppiii

Razem z mężem dla naszej córci wybraliśmy imię Marcelina mi to imię się bardzo podobało męża nie musiłam długo przekonywać bo także był zachwycony. Ostatnio mąz wpadł na pomysł aby dać na drugie małej Nikola. Czy daje się dziecią na imię Nikola.

Dziecią? ;) Daje się Nikola, a musi mieć drugie? Ja w ogóle nie kumam tego nadawania dwóch imion, w IMIĘ czego?

Gość mammmmaaama
Ostatnio robi się popularne, znam jedną Nikolę ale ona ma 10 lat, ale coraz częściej słyszę o tym imieniu. A Marcysię mam siostrzenicę, ma 2 latka i ona ma sąsiadkę... 3-letnią Marcysię. Ładne imię ale też już popularne :)

Gość 300ml
Laura, Aurelia, Ida :)

Gość mammmmaaama
Mój syn też ma dwa imiona i kolejne dzieci też będą miały i nie rozumiem po co mam się komuś tłumaczyć dlaczego dwa a nie jedno, każdy robi jak uważa za stosowne.

Jak dla mnie to ani marcysia ani Nikola, nie sa ladne... i czy koniecznie trzeba dawac dwa ? Marcysia kojarzy mi sie z typowa wiocha a Nikola z prostytutka

Gość 300ml
Nikola... Powiem tak, są ładniejsze według mnie.;)

Gość milanoska
ja nie lubie jak sie daje dugie imie.i tak sie uzywa tylko jednego

Gość szppiii
Nie musi być. Mążowi taki pomysł wpadł do głowy bo mu powiedziałam że fajnie by było 6 grudnia na Mikołajki urodzić, i on wtedy wyskoczył Z Nikolą. MIkołaj od żeńskiego to Nikoleta czy coś takiego

Gość milanoska
marcelina super,nikola niezbyt ladnie

Gość szppiii
Nikola prostytutka o Boże co za skojarzenia. Każda jedna może być prostytutką mając Zosia Gosia Basia czy Grażyna .

Marcelina jakies takie plebejskie, nie lepsze Michalina? A Nikola jak dla nieletniej prostytutki...Moze cos z wieksza klasa?

Gość ixittt
Marcelina - Maria To polaczenie mi sie bardzo podoba. Jako drugie imie wybralabym jakies takie klasyczne wlasnie. Moze byc tez Marcelina - Anna, Marcelina - Laura

Gość ixittt
Albo Marcelina - Zofia, Marcelina - Hanna. No mnostwo jest pasujacych polaczen :) Natomiast Marcelina - Nikola nie brzmi ladnie w polaczeniu.

Gość żonajfdhfhbgl
daj jej Dżesika :D hahaha

Gość żonajfdhfhbgl
No dokładnie, Michalina jest okay, Marcelina jest jak Kewin :( a Nikola to klasyczna wiocha :D

Gość ixittt
Marcelina jak Kevin? Nigdy w zyciu. Bardzo ladne imie.

Gość powiem coś od siebie
moim zdaniem głupotą jest dawać 2 imiona dziecku. Niby po co to??? Przecież i tak każdy zwraca się do dziecka jego pierwszym imieniem, to drugie to chyba żeby w przyszłości miało problemy urzędowe. Raz napiszą Nikola, raz Nicola, a raz napiszą tylko pierwsze Marcelina i już problem będzie. Tak więc ja odradzam ale to wasz wybór i decyzja wasza.