Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilna sprawa

Pytanie o karte kredytowa

Polecane posty

Gość pilna sprawa

wyjechalam z Anglii w pazdzierniku br nie zamknelam bezplatnego konta w banku i mam tez karte kredytowa ktora traci waznosc 01.01.2013 Moje pytanie jest takie wiem ze bank przysyla nowa karte gdy stara konczy waznosc .maja adres angielski ostatnie mieszkanie , wiem ze lokatorzy ztego domu moga otworzyc list i zabrac karte , czy moga ja uzyc podszywajac sie pode mnie w necie tzn kupic cos przez internet podajac moje dane i dane karty ????

Gość Lucjusz26
Przedzwon do banku i powiadom ze nie chesz juz urzywac karty i konta. Jesli karta przyjdzie na stary adres i wysla nowy pin w osobnym liscie to oczywiscie ze ktos bedzie mogl urzyc twojej karty wiec nawet jesli masz wydac kilka funtow na rozmowe z bankiem to i tak wart. Pozdrawiam

Gość alfajed
nowego PINu nie wysla, bo mozna uzywac starego. Nowa karte wyslaja zwykle ok. miesiaca przed koncem starej, wiec moze byc juz po ptakach, ale zadzwon i powiedz, ze chcesz zamknac konto i zablokowac karte i tyle. Przez internet moze ktos spokojnie uzywac Twojej karty znajac Twoje dane.