Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilka_78

ostra biegunka od rana

Polecane posty

Gość lilka_78

moja mala coreczka ma straszna biegunke od rana!! co mam robic?pomozcie!do lekarza dopiero jutro rano idziemy... nawadniam dziecko woda z cukrem, je sam chleb... co jescze?

Gość co ci moze pomoc...
moze sprobuj dac corce probiotyk lactoral, u mnie zawsze sie sprawdzal, mozesz kupic go w aptece bez recepty, trzeba go tylko rozpuscic w wodzie, moesz w tej wodzei z cukrem ktora dajesz corce, chyba max2seszetki/dzien! obserwuj dziecko czy sie nie odwadnia

jeśli będzie chciała zjeść to możesz jej dać bodajże jagody (jakiś dżem, konfiturę) lub czekoladę, wydaje mi się że właśnie to przy biegunce się daje... aaa i chyba też marchewka gotowana, choć lepiej sprawdź na necie czy się nie mylę :) w każdym razie najważniejsze że nawadniasz dziecko

powinnas isc do lekarki z dzieckiem! kup w aptece kleik marchwiowy specjalny na biegunke ors z hippa i daj córce pić

Gość ojtam ojtam
ja bym poszła odrazu do lekarza - na dyżur całodobowy - ile ma dziecko? nam na biegunkę przepisał orsalit, lacido enter, i herbatę z owoców borówki czernicy - dieta marchwiano ryżowa i co dzień wizyta u lekarza i on decydował co dalej

Gość lilka__78
lactoral i orsalit akurat mam w apteczce, wiec juz podalam, maz poszedl tylko po herbatke z borowki, dodalam tez lyzke owocow bo milam taki dzem, mala juz spi, zobaczymy jak to dalej bedzie, ja chyba spac i tak nie bede mogla, a do lekarza na 8idziemy jak sie nie pogorszy i nie bedzie trzeba jechac w nocy. A co proponowalybyscie zmienic w diecie zeby kupki nie byly rzadkie, a wciaz bylo zdrowo??a corcia ma 6lat, jest taka slodka:))

Gość barbasiabrasia
Zapytaj lekarza, czy może zrobić testy, aby wykryć rodzaj bakterii powodującej biegunkę, bo zły antybiotyk tylko pogorszy sprawę i uszkodzi jelita. Moja córka miała ostrą biegunkę poszpitalną i gnębili ją wankomycyną pół roku, bez skutku :/

Gość agula8
dopóki dziecko jest pogodne, sika normalnie tzn. nie rzadziej niż dotychczas to można leczyc się w domu. Ja podaję w pierwszej kolejości orsalit, później probiotyk i smecte i dużo do picia.Dieta normalna-troche lżejsza ale tak żeby dziecko jadło-nie wciskam sucharków. Ryz, marchewka, ziemniaki. Dobrze jest odstawić mleko i przetwory i cytrusy w pierwszych dniach biegunki.

Gość mamaiwa
Mój synek wrócił ze szpitala z biegunką i nie leczyłam go sama tylko lekarz zlecił test w kierunku Clostridium Difficile i to był strzał w 10!

Gość Alicja........................
jak ma 6 lat to możesz jej podać węgiel w syropie o smaku coli CARBOSAL (to jest syrop dla dzieci od 2 lat). Mój syn też miał ostatnio biegunkę i syrop okazał się rewelacyjny. On oczyszcza przewód pokarmowy z toksyn, bakterii itp. Naprawdę działa.

Gość Alicja........................
jak ma 6 lat to możesz jej podać węgiel w syropie o smaku coli CARBOSAL (to jest syrop dla dzieci od 2 lat). Mój syn też miał ostatnio biegunkę i syrop okazał się rewelacyjny. On oczyszcza przewód pokarmowy z toksyn, bakterii itp. Naprawdę działa. Pamiętaj żeby dużo piła!

Gość martajasło
Na Clostridium Difficile węgiel choćby w najsłodszej postaci nie pomoże. Nie spamuj, bo dziecku zaszkodzisz wałku.

Gość komendant3
Na CDI biegunkę wywołaną Clostridium Difficile pomoże tylko Dificlir? Słyszał ktoś o nim?

Gość Majka Majkowska...
po co odnawiacie stare tematy?

Gość martajasło
Na innych forach jak zajkładam nowy temat to mi piszą " to już było - poszukaj" Więc szukam tutaj info i ludzi, którzy spotkali się z ostrą biegunką szpitalną po antybiotykach.

Gość komendant3
Włąśnie, temat może stary ale na czasie, biegunki poantybiotykowe to ogromny przemilczany problem.

Gość inbound65
Choruję na nowotwór. Leżę w szpitalu już 4 tydzień, czy grozi mi zakazenie Clostridium Difficile i biegunka poszpitalna?

Gość kerajmm
MOze się tak zdarzyć, ale niekoniecznie, skup się na zdrowiu, ewentulanie zapytaj lekarza co robią w razie wystąpienia infekcji Clostridium Difficile

Gość inbound65
Pytałem. Lekarz zrobił wielkie oczy i mur, ani słowa, powiedział, że takiego czegoś nie ma?!@? :/

Gość kerajmm
O kurcze, źle. A bierzesz np. wankomycynę? Pomoże ci wstrzymać biegunkę.

Gość nowowor
To prowadzić może do śmierci prawda? W takim razie dlaczego w szpitalach nie ma ostrzeżeń?

Gość mimida
A który szpital cię ostrzeże, że możesz mieć Clostridium Difficile w wy6niku leczenia antybiotykami? Najgorsze jest to, że nie ma profilaktyki, żeby wykryć zakażenie wcześnie.

Gość wilhelmII
Mo kolega brał antybiotyki na tarczyce między innymi prawie 3 miesiące o.O I teraz ma rzekomobłoniaste zapalenie plus robią mu testy na Clostridium Difficile .

Gość trubbo
To bakteria wywołująca biegunkę, którą najczęściej zarażamy się tym będąc w szpitalu to Clostridium Difficile ?

Gość kerajm
jedyna szansa to dobry lek, nic innego nie pomoże i nie zwalczy Clostridium Difficile

Gość hartmalo
A dzieci? Chorują także?

Gość sardynka9898
nawadniaj i uzupelniaj elektrolity

Gość bigunkamocna
Clostridium Difficile to zmora naszych czasów, nawet ludzie nie wiedzą, że chorują