Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cosmic_dust

czy ktos miał podobnu problem w UK ????????

Polecane posty

Gość cosmic_dust

Hej, zaczne od tego ze od kwietnia wynajmuje sama studio flat. Wszystko bylo ok, az do teraz... od jakichs 3 tyg na suficie zaczyna mi wyskakiwac grzyb!!! Mieszkanie jest zawsze ogrzane, przewietrzone, nie ma zadnej wilgoci, bo okna prawie niezaparowane. Juz nie wiem co robic. Place niemale pieniadze za ta chate (mieszkanie w bloku), a grzyb spedza mi sen z powiek. Probowalam juz domestosow, i innej"specjalistycznej" chemii , ale to pomaga na jakies kilka dni, a pozniej znow to samo. Czy ktos z was wygral walke z tym cholerstwem?? A, i jak myslicie, powinnam zglosic to do agencji (mieszkanie jest w dosc wysokim standardzie i nie chce zeby pozniej mnie obwiniali o jakies plamy na suficie.)??? Dziekuje z gory za wszystkie odpowiedzi!!!

Gość hgjghjghjghj
zglos odrazu. powiedz ze nie dalo sie z tym nic zrobic i ze chcesz zeby oni teraz sie postarali .

Gość Arielka bez płetwy
Od razu zglos, bo rzeczywiscie moga cos pozniej mowic, ze je zapuscilas, ze nie wietrzylas, nie ogrzewalas. U mnie pomoglo kompleksowe dzialanie, najpierw umycie i potraktowanie plynem przeciwgrzybicznym wszystkich miejsc zagrzybionych, takze przeglad mieszkania czy nie ma grzyba w zakamarkach np. za pralka, szafkami, ramy okienne, lazienka, najwazniejsze zeby usunac wszystko bo jesli zarodniki nadal sa w powietrzu to grzyb wroci. Potem czeste wietrzenie, szczegolnie podczas gotowania, prania, spie zawsze z lekko rozszczelnionym oknem, pilnuje tego, no i ogrzewam. Mam miernik wilgoci w domu (kilka funtow), wiec widze jak to wyglada. Mozesz tez zainwestowac w dehumidifier z opcja oczyszczania powietrza z zarodnikow plesni, kurzu, alergenow.

zglos natychmiast! to ich odpowiedzialnosc, ja jak mieszkalam w domach studenckich to czyscilismy na zmiane z landlordem (a wynajmowalismy bezposrednio). Potem jak juz wynajelam swoje wlasne mieszkanko prze agencje, wykonalam w takiej samej sprawie jeden telefon, przyszedl koles, wyczyścił, czymś spryskał i zamalował. Był spokój do momentu wyprowadzki

Gość cosmic_dust
Dzieki za odpowiedzi. W takim razie napisze im jutro maila, zalacze kilka fotek no i poczekam na odpowiedz :/ Kurcze, jak sie tu wprowadzilam, to tak sie cieszylam ze w koncu znalazlam jakies przyzwoite mieszkanie, a tu prosze... ajjjj samo zycie :// sprawdzilam juz cale mieszkanie i grzyb jest tylko w jednym rogu na suficie w pokoju, co tym bardziej mnie dziwi, bo wiadomo ze najwilgotniejszym miejscem jest lazienka, wiec tak na logike to tam powinien wyskoczyc. A tu nic. A do tego ostatnio jak go probowalam czyscic to zdrapalam kawalek farby ze sciany:(

Gość hgjghjghjghj
Troche dziwne ze na suficie,jesli to nie lazienka.Jesli mieszkasz na poddaszu to pewnie co przecieka z dachu.. Ale grzybek to wedrowniczek wiec napewno bedzie przechodzil dalej. Jesli go nie widzialas wynajmujac mieszkanko,to pewnie byl zamalowany i nic wiecej. Jesli to poczatki, to mozna to wyplewic,ale jak jest juz od dawnaa w tym iejscu to troszke zachodu trzeba w to wlozyc,zeby sie pozbyc dziada. Mozna na wlasna reke,ale dowiedz sie ,bo moze landlord za to zaplacic.

Gość cosmic_dust
Mieszkam na pierwszym pietrze w czteropietrowym bloku. Tak sobie mysle ze grzyb musial byc tu wczesniej, bo z czego by sie tak nagle pojawil? W sumie przez chwile myslalam ze to wina sasiadow z gory, no ale z drugiej strony niby jak mieliby sie do tego przyczynic... kat w ktorym wyskakuje to zewnetrzne krawedzie bloku (jesli to ma sens)- blok niestety nieocieplony...

Gość hgjghjghjghj
Zrob fotki i przeslij do ag4encji,napisz ze chcesz zeby cos z tym zrobili. bedziesz miec dowod na wszelki -wielki.

Gość ja tez mialam.................
ten sam problem - świeżo wynajęte mieszkanie - wszystko pięknie i ładnie, a później grzyb się pojawił :( Właśnie na nieogrzanej z zewnątrz ścianie. Znajomi polecili mi płyn z b&q http://reviews.diy.com/2191-en_gb/10287856/reviews.htm U mnie się sprawdził. Czyściłam ścianę ponad miesiąc temu i nadal nie ma żadnej plamki (odpukać ;) ). A nawet wystarczy, że sama opinie poczytasz ;) Ja tam w żadne domestosy nie wierzę to musi być typowy spray do grzyba (mould)

Gość po to jestesmy na swiecie
anielka trzeba byc zdrowo pierdolnietym zeby placic kase za wynajem i jeszcze musiec z wlasnej kieszeni usuwac grzyb... ci landlordowie dobrze z wami maja tez chyba kupie mieszkanie zagrzybione, pomaluje i wynajme jakims takim jak wy durnym polakom, to jest biznes...