Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość genetyk

zacma wrodzona u dziecka.

Polecane posty

Gość genetyk

w rodzinie urodziła sie dziewczynka (pare dni temu) z zacma wrodzona jednego oka, drugie niby jest ok. moze ktos ma/miał stycznasc z ta chorobia i wie czego mozna sie spodziewac?

Gość ja juz nie mam sil :(
moj chrzesnia urodzil sie z zacma obu oczna jest po zabiegu sciagniecia jej pierw jedno i po miesiacu drugie mial operowane teraz czyli od okolo 9 miesiecy nosi okulary bo nadal wzrok ma slaby ale z tego co wiem to jeszcze 2 zabiegi go czekaja napewno jeden z nich to wszczepienie soczewek tych co rozrastaja sie z okiem gdy dziecko rosnie ale nie wiem kiedy te zabiegi no i kontrole czeste u okulisty i caly czas dostaje jakies krople do oczu tyle wiem

Gość genetyk
ale to uleczalne całkowicie ? czesciowo ? jak tosie skonczy ?

Gość genetyk
cała rodzina wyje , dziecko takie małe, rodzice bez nałogów prowadzacy w miare mozliwosci zdrowy tryb życia ... cholera człowieka trafia .

Gość ja juz nie mam sil :(
straszne to jest wiesz tego to ja nie wiem napewno da sie to podleczyc tz zabiedy sciagaja ta zacme i juz troche lepiej widzi jest poprawa ale to nie jest idealne jeszcze noszenie okolarow duzo tez daje bo tez jest lekka poprawa wymieniali juz szkla na slabsze troszke no i najwazniejsza bedzie ta operacja wszczepienia soczewek ktora napewno bardzo poprawi wzrok tyle wiem jakie rokowania to napewno zalezy od wady jaka jest duza powodzenia zycze wam i duzo zdrowka dla maluszka