Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość derringa

gaz - wysoki rachunek . Ile Wy płacicie

Polecane posty

Gość maurycowa
jak ostatnio dostałam rozliczenie gazu też usiadłam z wrażenia. Miałam do dopłaty 1000zł. Pobiegłam do gazowni i miła pani w okienku uświadomiła mnie, że najwięcej gazu zużywa się przy zmywaniu naczyń pod bieżącą wodą. Sprawdziłam i już nie zmywam pod bieżącą wodą - zużycie gazu spadło o połowę.

Gość derringa
dużo strasznie , za 3 osoby płaciłam coś koło 170 zł .

Gość derringa
ucięło kawałek ;) wcześniej jak mieszkałam w innym miszkaniu we trzy rachubek najwyższy jaki się zdarzył to było 170 zł .

Gość maurycowa
rachunek - 280zł na dwa m-ce, 3 osoby

Gość ula ula
domek 2 czasem 3 osoby 390 pl kuchenka gazowa, 2piecyki łazienkowe; najwięcej ciągnie gazu kapiel w wannie

Gość dipsi_pipsi99
może to llicznik szwankuje ?albo ktoś majstrował przy nim

Gość mima1983
Mi własnie przyszedł rachunek: 2100 za dwa m-ce, dom 220 m2, stare budownictwo, okna plastikowe, nowy piec, ogrzewanie gazowe, woda ogrzewana gazem , kuchenka gazowa, k***a, wszystko powymieniane a rachunki jak były duże tak są a nawet większe, może gaz który nam teraz sprzedają jest jakiś rozcieńczony albo coś, do bani. Całe życie będę robiła tylko na rachunki i podatki :(

No niestety ogrzewanie gazem do dzisiaj Luksus na którą nie każdego stać. Może gdyby dom był jeszcze ocieplony do opłaty spadły by z 200 lub 300 zł za te 2 miesiące. Węgiel też nie jest tani bo na taki metraż jak masz to 1200 kg lub 1300 kg miesięcznie trzeba wydać i trzeba dziennie palić i przykładać.Tak więc za niewiele więcej ogrzewasz bez rozpalania i przykładania.

Gość mima83
faktycznie ogrzewanie to luksus, ale rachunki za prąd wcale nie są lepsze, w przybliżeniu 440 złotych plus 100 podatek od nieruchomości, 100 śmieci, 200 woda, 60 internet i 160 satelita to okazuje się że m-cznie bulę za moje stare ściany 2120 pln, ja piórkuję, gdyby nie małzonek to chyba bym z dziećmi po rodzinie mieszkała. Wniosek: Własny dom, mieszkanie itp to luksus, przypomnę tylko, że średnia pensja w naszym kraju to 2tys. na rękę bo tysiak idzie na ZuS i inne złodziejstwo.

2 osoby/120m kw/800 zl w listopadzie, w styczniu bylo to juz 1600 zl wiec zainewstowalam w kominek

Gość taka.jedna.ja
108m2 -junkers ,3 osoby rachunek co 2 miesiace 100 zl

Gość bo ogrzewanie gazem
bo ogrzewanie gazem to bez sens, ja mam centralne i wode zmiasta, a kuchenke gazowa na butle 65 złotych , od maja zeszłego roku, za wode mialam 400 złotych nadpłaty, za prad, tez, do maja nie płące rachunkow poza czynszem hehe

Gość mima83
Niestety w moim starym domu nie mam za bardzo gdzie wstawić kominek, tzn mam ale na niewiele się przyda, chyba że cała rodzina będzie spała i żyła tylko w dużym pokoju :( Poważnie się zastanawiam nad zmianą domu na mniejszy i nowszy, bo ten choć piękny to jest skarbonką bez dna. Z tego co słyszałam mieszkanie w bloku też nie zawsze wychodzi tanio.

Gość amerykaniepiszglupot
woda, ogrzewanie i kuchenka na gaz. latem ok 100zł, zimą 500-600zł, mieszkanie 40m2. moim zdaniem to bardzo dużo jak na tak małe mieszkanie...

Gość karolinaoswiecenia
w domu nie mam gazu ale w firmie obnizylam rachunki za prad prostym trikiem - zmiana dostawcy gazu :) polecam wam firme Axpo - sprawdzcie sami. mysle, ze i tak sie oplaci!

Gość gość
Znalazła się archeolożką i wykopuje stare tematy! A wypie.laj z tym prondem skoro mowa tu o gazie spamerko .

Gość karolinaoswiecenia
pragnę dodać że każdy samiec w ramach bonusu przy zmianie dostawcy gazu na firmę Axpo ma ode mnie soczystego lodzika.dla kobitek także mam niespodziankę.