Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kejtucha

jak domyć wannę z farby? pomóżcie!

Polecane posty

Gość kejtucha

od trzech dni maluję mieszkanie, dwa dni myłam wałki i pędzle z farb w wannie i bez problemu ją umyłam, a dziś katastrofa! po malowaniu wymoczyłam pędzle w rozcieńczalniku, bo były ubrudzone farbą olejną i akrylową, potem zabrałam je do łazienki gdzie umyłam je w wannie razem z wałkiem, którym malowałam ściany, na wannie zostały wielkie pomarańczowe plamy, które szorowałam już cała chemią z domu i wszystkim innym co miałam w domu i nic... Czy to wina rozcieńczalnika? jak się tego pozbyć? :( (nie wiem dokładnie z jakiego materiału wykonana jest wanna, przypomina plastik)

Gość o ooo...
benzyna ekstrakcyjna ? czy jakoś tak zawsze zmywała farby olejne

Gość kejtucha
rozpuszczalnik nie pomógł w ogóle, spróbuję jeszcze benzyną... kurcze jestem taka zła, to nowa wanna :/

Gość kejtucha
tego nie da sie zeskrobac, bo - jakby to ujac - to jest "wsiakniete", zabarwilo plastik, czy tam akryl... juz sie chyba pogodzilam z tym ze spartaczylam wanne

Gość martulka_____
zapytaj na jakimś forum budowlanym, albo w sklepie typu praktiker

Gość martulka_____
wiem, że są specjalne farby do malowania wanien akrylowych i farby do zalewania wanny w celu jej odnowienia, ale nie wiem, na ile to jest skuteczne

Gość kejtucha
udało się! Papier ścierny 2000, do polerowania lakieru na samochodach - ściera to cholerstwo strasznie powoli i trzeba dużo siły ale po farbie ani śladu! poza tym nie rysuje wanny, a tego się bałam! uff :)

Gość Adriana 78-908
W takim razie gratuluję,bo można jeszcze próbować różną chemią budowlaną,te środki są bardzo skuteczne i dostępne na www.MojMarket24.pl

Gość gość
Polecam środki czyszczące z Voigta, to są specjalistyczne preparaty, znajdziesz tam silne środki do usuwania farby i nie tylko.

Gość gość
moze takie srodki www.rodozja.pl ? slyszalam, ze dzieki nim naprawde latwo usunac taka farbe