Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majija ka1

poziom angielskiego upper-intermediate - czy dobry?

Polecane posty

Gość majija ka1

Taki kurs skończyłam rok temu. W tym nie mogę uczęszczać na zajęcia. Nie mam kasy. Zaczęłam szukać pracy i zastanawiam się, czy wpisanie w CV poziomu angielskiego jako dobry jest zgodne z moim poziomem? wiadomo, że to dość umowne okreslenie.

Gość koralkowekoraliki
taki wyzszy sredni

Gość majija ka1
no ale w CV nie napiszę "taki wyższy średni" :D

Gość majija ka1
czy mogę napisać, że znajomość angielskiego - "dobra"?

Gość zawiedziony1410
wystarczy przetłumaczyć na polski... średnio-zaawansowany

Gość Morska Bryza
Spokojnie mozesz wpisć " dobry". Zycie to i tak zweryfikuje..znam mnóstwo osób które wpisywaly sobie " biegły" a jak zaczynałam je pytac o coś po ang to nie umiały wyksztusić słowa

Gość anka tak jak kiedys...
nie pisz jaki kurs skonczylas, ale ocen swoja faktyczna wiedza. czy jestes w stanie swobodnie porozmawiac z anglikiem?

Gość majija ka1
wykrztusić to wykrztuszę - mówię dużo, ale robię jeszcze sporo blędów, brakuje mi niektórych słów, muszę chwilkę pomyśleć zanim przywołam jakieś. Moja lektorka mówi, że jest okej.

ja mowie swobodnie. ponad dwa lata bylam w Anglii gdzie bez problemu dogadywalam sie w pracy, w urzedach, przez telefon, na rozmowach kwalifikacyjnych. sluchajac np piosenki rozumiem caly tekst, podobnie film bez lektora. tez w cv mam angielski - dobry

Gość koralkowekoraliki
napisz w cv "prawie dobry ale zly" zaintrygujesz pracodawcow

Gość majija ka1
no to skoro moj angielski jest gorszy niz twoj, to co powinnam wpisac? "dostateczny"? ;) może po prostu "upper-intermediate"?

Gość majija ka1
"napisz w cv "prawie dobry ale zly" zaintrygujesz pracodawcow" o! podoba mi się :)

pogadaj se przez skype z kims z anglii albo zadzwon pod jakis numer w uk i zapytaj o cokolwiek np "czy dodzwonilam sie do zakladu pogrzebowego?" jak sie dogadasz to wpisz "dobry" taki prosty sposob na weryfikacje swoich umiejetnosci

Gość huihiu
to ze skonczylas taki kurs nie znaczy, ze faktycznie twoja znajomosc jezyka jest na tym poziomie. Skoro nie potrafisz mowic swobodnie, to napisz znajomosc sredniozaawansowana, bo sie zblaznisz kiedys

Gość majija ka1
okej, sprobuje! :)) Dzięki

Gość huihiu
polacy podniecaja sie iloscia przerobionych czasow, a tak naprawde liczy sie to, jak piotrafisz sie wypowiadac w niespodziewanych sytuacjach, bez wczesniejszego przygotowania. Wiekszosc polakow wtedy duka, ale w cv pisza, ze znaja perfekt jezyk:O

Gość majija ka1
ale ja w zadnym wypadku nie chcę zawyżać swojego poziomu. Zdecydowanie nie o to mi chodzi. Zawsze uważałam, że dobry to taki dobry, ale nie idealny (jak mój), za to biegły to już bardzo dobry. Profesjonalny i doskonały to zaawansowany. Taka moja skala. Chciałam tylko z kimś to skonsultować

Gość majija ka1
huihiu - ale przesadzasz. Nigdzie tak nie pisalam.... Niczym się nie przechwalam. A na kursie (indywidualnym) gadałąm niemal non stop przez 60 minut, więc tak tragicznie nie jest...

i jeszcze jedno, sprawdz czy oni zrozumieja ciebie.

Gość huihiu
uwierz mi, konwersacje na kursie w Polsce, a rozmowy z nativami czy tez sluzobowo, gdzie nie masz czasu na zastanawianie sie jakiegos slowa uzyc to dwa rozne swiaty:D

Gość majija ka1
"uwierz mi, konwersacje na kursie w Polsce, a rozmowy z nativami czy tez sluzobowo, gdzie nie masz czasu na zastanawianie sie jakiegos slowa uzyc to dwa rozne swiaty" Domyślam się ;) Nie raz miałam kontakt z nativem. Tak czy inaczej czy to oznacza, że zawyżam swój poziom? Uważam, że siara w wieku 25 lat mieć TYLKO upper-intermediate. Ale nigdy go nie zawyżałam...

Gość mam dla ciebie rozwiazanie po
prostu wpisz angielski - poziom B2.....ludzie taK robią, w każdym razie spotkalam sie z takim czyms w CV.