Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podwójne nazwiskaaa.

Co sądzicie o podwójnych nazwiskach wśród dzieci i mężczyzn!!!

Polecane posty

Gość podwójne nazwiskaaa.

I nie chodzi mi oto gdy mężczyzna przyjmuje nazwisko żony ale oto gdy rodzice nadają dziecku dwa nazwiska. Zarówno po matce jak i ojcu. Np. mój chłopak powiedział że nosi nazwisko ojca i dla niego to bardzo ważne ale chce nosić też nazwisko matki bo jest bardzo zżyty z jej rodziną. I teraz ma dwa bo zmienił sobie w USC. Czy wam się wydaje to głupie, rozsądne a może macie jakieś zdanie na ten temat?

Gość Amfa staff
a w czym problem?

Gość torze
Dla mnie podwójne nazwisko nawet dla kobiety to jest durne zawracanie głowy.

moj M ma 3 nazwiska, ja mam 2, nasze dzieci beda mialy 3 - tutaj akurat taka tradycja - dla mnie bylo to dosc dziwne na poczatku ale przywyklam do tego

Gość podwójne nazwiskaaa
A co byście panowie zrobili gdyby syn powiedział wam że chce do waszego nazwiska dołączyć nazwisko panieńskie swojej matki. I tutaj kontrast co jakbyście zareagowali panowie gdyby syn waszej córki powiedział wam że chce do swojego nazwiska dołączyć wasze nazwisko. Tak się tylko zastanawiam

Gość podwójne nazwiskaaa
A Ty mieszkasz w Portugalii? W Hiszpani, bo tam jest taka tradycja. Chodzi mi oto że w Polsce też już się takie coś praktykuje. Np. w USA, dziecko może otrzymać nazwisko ojca albo matki. Z tym że nazwisko matki jest pierwsze i drugie nazwisko ojca(głónie to nazwisko jest używane). Np. syn spelling nazywa się Liam Aron Spelling (nie pamiętam drugiego nazwisko) niech ktoś przypomnie.

Gość mężczyzna zombie
Gdyby mi syn powiedział że chce połączyć nazwisko z nazwiskiem żony to byłoby mi przykro. Ale gdyby mi syn córki powiedział że chce połączyć swoje nazwisko z moim to byłbym dumny :D