Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podwójne nazwiskaaa

Podwójne nazwiska wśród dzieci i mężczyzn!!!

Polecane posty

Gość podwójne nazwiskaaa

I nie chodzi mi oto gdy mężczyzna przyjmuje nazwisko żony ale oto gdy rodzice nadają dziecku dwa nazwiska. Zarówno po matce jak i ojcu. Np. mój chłopak powiedział że nosi nazwisko ojca i dla niego to bardzo ważne ale chce nosić też nazwisko matki bo jest bardzo zżyty z jej rodziną. I teraz ma dwa bo zmienił sobie w USC. Czy wam się wydaje to głupie, rozsądne a może macie jakieś zdanie na ten temat?A co byście panowie zrobili gdyby syn powiedział wam że chce do waszego nazwiska dołączyć nazwisko panieńskie swojej matki. I tutaj kontrast co jakbyście zareagowali panowie gdyby syn waszej córki powiedział wam że chce do swojego nazwiska dołączyć wasze nazwisko. Tak się tylko zastanawiam.

Gość ja pertokdje
Nie masz wiekszych problemow tylko takie głupoty? Co w tym dziwnego? Moj kuzyn tez ma podwojne bo 'tak lepiej wyglada', kształci sie na prawnika i chce byc trendi :D Nazwisko to nazwisko i tyle moim zdaniem, to nie sredniowiecze gdzie ojcowie i dziadowie bali sie o istnienie 'rodu' i nazwiska.

Gość podwójne nazwiskaaa
Nie oto mi chodzi. Po prostu ciekawi mnie opinia ludzi na ten temat. Takie coś stosuje się w Portugalii, Hiszpanii, nawet w USA. Np. w rosji jakoś łączy się nazwisko ojca i matki i się je jakoś miesza. A tu w Polsce to raczej nowe zjawisko. A dlaczego twój kuzyn ma dwa nazwiska? Po rodzicach?

Gość do service
to kojarzy si,ę z ciotami podobnie jak imię męskie maria... czysta pedałoza i żenada. plebs chce być bardziej "ę" niż jest

Gość mężczyzna zombie
Gdyby mi syn powiedział że chce połączyć nazwisko z nazwiskiem żony to byłoby mi przykro. Ale gdyby mi syn córki powiedział że chce połączyć swoje nazwisko z moim to byłbym dumny