Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edzia6667771234

Zdjęcie aparatu a leczenie zębów

Polecane posty

Gość edzia6667771234

Hej Mam takie pytanko, niedawno ortodontka zdjęła mi aparat i tutaj pytanie. Czy ona ma obowiązek wyleczenia zebów, albo chociaz poinformowania ze to i to wymaga leczenia. Zdjęła mi aparat, zdjęła trochę "płytki czy tam osadu kamienia nazębnego" jakimiś listkami ściernemi, oczywiscie wczesniej pozdejmowala luki etc. wyczyscila klej. Ale jest nadal tego duzo(kamienia) na wierzchniej stronie dolnej szczeki(3-4 zęby), co gorsze mam wrazenie, ze to prochnica czy jakas zgnilizna. :/ Prosze o odpowiedź czy jezeli ona to zobaczyla i nie zdjela to powinna powiedziec. (Powiedziela ze to kamien, ale zdjela tylko z deka tego tymi listkami). z gory dzieki

ortodonta nie zajmuje się usuwaniem kamienia... idź do zwykłego stomatologa, niech zobaczy czy to kwalifikuje się do jakiegoś czyszczenia. miałam podobnie po zdjęciu aparatu..

Gość edzia6667771234
Hej po wizycie. Rzeczywiscie nie zdjęła, w ogole nie ogarniam tej baby, mogła chociaż powiedzieć, że to jest do zdjęcia, a ona jakimis glupimi paskami tylko sie pobawila... (cały czas w strachu, że to nie kamień a jakaś procnica etc) Drugie pytanie mam, okazało sie na wizycie, że 4 zęby są do zrobienia. Akurat te na których były pierścienie... Czy to wina tego, że niechlujnie założyła klej(czy coś pod ten deseń), czy wyłącznie moje niechlujstwo przym myciu?(zreszta jak ja sie dostac pod pierścień... )