Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzialeena_91

Wypada kupić prezent?

Polecane posty

Gość madzialeena_91

Rok temu na koncercie poznałam pewnego chłopaka - nazwijmy go P. Wymieniliśmy się namiarami po to, by się zgadać gdy jakiś fajny zespół będzie grał w naszych miastach. Od tamtej pory utrzymujemy stały kontakt przez gg/maile/skype. Niestety mieszkamy w kompletnie różnych regionach i nie widzieliśmy się od tamtej pory. Rozmawiamy często i na przeróżne tematy, nie tylko na te 'grzeczne' ;) 2 miesiące po koncercie zerwałam ze swoim chłopakiem (z powodu kompletnie nie związanego z P., oczywiście jak jeszcze byłam w związku i jakiś czas po rozstaniu nie rozmawiałam z P. na bardziej intymne tematy). Czyli reasumując: teraz ja jestem wolna, on jest wolny, coś między nami jest, jednak nie jesteśmy zwolennikami internetowych związków więc na razie nie podejmowaliśmy się żadnych zobowiązań (ale z co o nim wiem i z naszych relacji myślę, że do siebie bardzo pasujemy) . Tak się złożyło, że za niedługo oboje mamy wolne i mnie zaprosił do siebie. Będę u niego 4 dni, pewnie pójdziemy do kina/na kolację (mówi, że on zaprasza on płaci), poza tym będę zużywać wodę, jakieś jedzenie itp., dojazdy by mnie odebrać z dworca i odwieść = zużycie paliwa a to są koszta. Mam hopla na punkcie perfum i zastanawiam się czy wypada mi jako prezent kupić mu perfumy (cenowo około 150zł)? Wiem jakie mu się podobają więc na pewno trafię w gust, tylko czy powinnam się w taki sposób odpłacać?

Gość tez tak mam.......
za dlugie, kto to przeczyta :-/

Gość Bananaaa
Jasne, to bardzo miłe z Twojej strony

Gość madzialeena_91
Jak za długie to macie streszczenie: jadę do faceta na 4 dni i on pewnie mnie gdzieś zaprosi + będę zużywać wodę prąd, jeść jego jedzenie , czy wypada mi w zamian w prezencie kupić mu perfumy w cenie +/-150zł? (zakładając że znam jego gusta zapachowe)

Gość tez tak mam.......
Moim zdaniem nic nie kupuj. Niech się cieszy, że może spedzić z tobą czas. To wygląda tak jakbyś za bardzo się starała. Oni takich nie lubią. W związku, to co innego, ale wy rozumiem nie jestescie? skrot tylko czytalam ;-)

Gość madzialeena_91
Nie, nie jesteśmy, bo najpierw chcieliśmy się bliżej poznać w realu a dopiero później się zastanawiać nad związkiem. Z jednej strony faktycznie, jakbym się za bardzo starała, a z drugiej co mam jechać z pustymi rękami? Czekoladek nie kupię bo on cukru jeść nie może, a nic innego mi do głowy nie przychodzi.

Gość madzialeena_91
A macie pomysł co innego mogłabym kupić? Nic konkretnego nie potrzebuje, książki woli z biblioteki, a ciuchy odpadają, jak nie trafiłbym z rozmiarem to byłby problem.

Gość annia.....................
To zależy co lubi.

Gość hjkuou
może jakąś dobrą flaszkę? To jest zawsze dobry prezent :)

Gość wedlug jakich tam psychologicz
nych teoryjek, gdy komus dajesz perfumy, to oznacza ze chcialabys byc z ta osoba w blizszych relacjach. perfumy same w sobie to dosc "trudny" prezent, no chyba ze wiesz co lubi. jesli wasze relacje sa bliskie, to spokojnie bym sobie pozwolila na takich prezent, jesli niezbyt bliskie, a bardziej kolezenskie, to bym raczej nie kupowala.

Gość wedlug jakich tam psychologicz
jak nie moze cukru to i pewnie alkohol odpada, chociaz to tez jest dobry prezent

Gość 41545745415
annia - właśnie to co on lubi to już ma, wszystkie ulubione płyty, plakaty, sprzęt, myślałam też o jakimś śmiesznym gadżecie ale jak ja takie dostaje to się później tylko kurzą na szafce. hjkuou o tym nie pomyślałam :D jakaś dobra smakowa wódka będzie ok? np. litrowa finlandia?

Gość madzialeena_91
wyżej to ja, wbiło mi nic z topiku o prezentach :) wedlug jakich tam psychologicz - właśnie tak myślę, że coś z tego będzie... jesteśmy ze sobą blisko, znam jego gust. Alkohol może pić. I teraz mam dylemat - wódka, perfumy?

Gość wgrbhrtgh
kup i male perfumy i wodke :D

Gość kup dobre wino ktore potem
razem wypijecie, i jakis slodycz dla cukrzykow ;)

Gość annia.....................
Oooooooooooo dobry pomysł z tym alkoholem.

Gość madzialeena_91
O super, z tym winem to najlepszy pomysł! Idealnie na wieczór :) Z tymi słodyczami to nie o cukrzycę chodzi, ale poszukam jeszcze jakiegoś dodatku, może dobrą kawę.

Gość ja proponuje....
perfumy i wino, wodka nie wypada

Gość madzialeena_91
Spróbuję go wypytać co planuje na mój pobyt, jak coś kosztownego to kupię i to i to. Nie żebym była sknerą, ale nie chce żeby pomyślał - dała mi prezent to teraz muszę się odwdzięczyć - i by wyszło, że na siłę coś robimy.

Gość kawa i wino? nie, juz lepiej
jakis drozszy rarytas ktory do wina bedzie pasowa

Gość madzialeena_91
Ja się za bardzo nie znam na takich rarytasach, co masz na myśli? Wino celuję w półsłodkie żeby nie zamuliło, co do tego pasuje?

Gość to idź koorva do szamana
no no kup mu, on cie przenocuje i przeleci, bo macie miętę do siebie, a ty mu za to daj flaszkę i perfumy hehehe i powiedz jak wrócisz, że nic nie było :P

Gość madzialeena_91
Przelecieć od razu to nie, ale jakby zaszła jakaś gorąca sytuacja to nie miałabym nic przeciwko, od 10 miesięcy jestem sama :) "i powiedz jak wrócisz, że nic nie było" - hmmm niby czemu?