Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdahgda

szlachetna paczka... swiat staje na glowie

Polecane posty

Gość gdahgda

jak mozna chciec pomoc takim bezmyslnym dzieciorobom? Na litosc boska! siedmioro "dzieci" moze spokojnie pracowac! na kasach lub do sprzatania ludzie sa potrzebni ZAWSZE! Kod rodziny: MLP-1198-038501 Pani Maria (50 l.) i pan Tomasz (52 l.) mieszkają wspólnie z dziećmi: Jakubem (29 l.) , Markiem (26 l.) , Piotrem, (24 l.) , Andrzejem (22 l.) , Moniką (22 l.) , Arturem (21 l.) , Adamem (18 l.) , Kingą (17 l.) , Agnieszką (15 l.) , Anią (14 l.) , Kubą (12 l.) i Adamem (8 l.). Rodzina jest wielodzietna, rodzice nie pracują- mama opiekuje się dziećmi, ojciec jest po wypadku i ma uszkodzony kręgosłup. Nie każdej pracy może się z tego powodu podjąć. Bezrobocie, a tym samym brak zapewnienia środków do życia dla tak dużej gromadki dzieci, sprawiają, że sytuacja rodziny jest ciężka. Synowie pracowali przez jakiś czas przy budowie autostrady, ale po ukończeniu budowy, stracili pracę. Aktualnie rodzina mieszka w 7-o pokojowym domu, z łazienką i kuchnią. Pomimo tak licznej rodziny dom jest zadbany i przytulny, choć wymagający remontu: okna są do wymiany, brakuje mebli, dodatkowo ściany pokryte są pleśnią, przez panującą w domu wilgoć. Na przychody rodziny składają się: zasiłek chorobowy pana Ryszarda w wysokości 700 zł i zasiłek rodzinny w kwocie 455 zł na wszystkie dzieci. Razem daje to dochód w kwocie 1155, pomniejszone o wydatki miesięczne, daje to kwotę - 351zł, co oznacza, iż rodzinie brakuje pieniędzy na miesięczne utrzymanie. Rodzina zdecydowanie nie radzi sobie z wydatkami w porównaniu do zarobków. Dodatkowo na leki brakuje około 400 złotych co miesiąc. Rodzina najbardziej potrzebuje żywności, uszczelek do okien, aby mogło być cieplej oraz środków czystości. Wdzięczni będą za każdy okazany dar serca.

Gość majjjaa
6 osob w tej rodzinie moze pracowac. Takim rodzicom to jedynie mozna zafundowac szlachetnie sterylizacje!

Gość olaolaolaolaolaolaaaaa
patologia...

Gość gdahgda
nikt wiecej sie nie wypowie?

Gość jejku, ja mam
Bez kitu, dorosłe chłopy przecież... rozumiem, ze może niewykształceni, ale no nawet do byle jakiej pracy, aby dołozyc pare groszy. Pewnie alkoholicy.

Gość 412412
hehe, "opieka nad dziećmi" hahahahaha :D:D W tym nad 30-latkiem :D Faktycznie, "dzieci". Sześcioro z tych dzieci jest po 20-tce. Co oni jeszcze robią u rodziców? Ja tam do szlachetnej paczki nie dokładam. Wolę pomóc zwierzętom w fundacjach i schroniskach.

Gość jejku, ja mam
i 7 pokoi mają w domu? Przeciez to luksus. Ja gniezdziałam się z rodziną w 7 osób w dwóch pokojch i kuchni:O

chyba w co drugim ogłoszeniu to widzę " Rodzina jest wielodzietna, rodzice nie pracują- mama opiekuje się dziećmi, ojciec jest po wypadku i ma uszkodzony kręgosłup" co za mantra :D 12 dzieci?!?! poważnie patologia, co innego jak ktoś ma środki, jakaś Angelina i Brad Pitt, ale nawet oni mają tylko kilkoro, bo chca je wychowywać a nie rozmnażać sie bezmyslnie, co te dzieci mają? pewnie wyrosna na albo już wyrosły na sępy zabijające sie o każdy grosz też uważam,że zwierzętom w schroniskach należy się więcej uwagi, pieniedzy i szacunku.

Gość masakraaaaaaaa
opieka nad dziećmi?? Przecież tyle dorosłych nierobów siedzi na kupie i nie ma kto zajac sie młodszym rodzeństwem, przeciez to nie są niemowlaki :/ żenada serio

a jeszcze ostatnio szlachetna paczka była lansowana na tvp w kulisach M jak miłość przez Anne Muchę i jakąs aktorkę z Barw szczescia i aktora z Na dobre i na złe... :O http://www.szlachetnapaczka.pl/artykuly/action,get,id,5645,t,gwiazdy-seriali-w-paczce.html szkoda,że nie wspomnieli o nierobach i wymarzonych pralkach, ipadach itp :O :O

Gość lady henrietta
ale to zalezy tez gdzie mieszkają - jesli w jakims wiekszym miescie to faktycznie obiboki i nieroby, ale rownie dobrze mogli sobie pomyslec "dzieci im wiecej tym lepiej" kiedy maz mial dobra prace, wszystko bylo tansze a synowie mieli perspektywy na zatrudnienie w jakims pobliskim zakladzie, a potem wszystko sie posypalo, sily psychicznie pewnie tez nie maja watpie czy ta "szlachetna paczka" im pomoze, jakies jedzenie na pewno dostaja z mopsu przy takich dochodach ALE nie jest powiedziane ze te dzieci nie pracuja moze pracuja, nie wiecie jak swiat teraz wyglada? jak to jakas wies to maja do wboru przymierac glodem albo zapiep*** za kilkaset zlotych po kilkanascie godzin dziennie u jakiegos oszusta bez zadnej gwarancji ze dostana wyplate, bez umowy, ubezpieczenia, niczego znam takie rodziny, wiekszosc to faktycznie byly obiboki ktorym sie nie chcialo niczego sprobowac ale to nie znaczy ze wszyscy tacy są, moze na nich akurat spadlo jakies nieszczescie i nie moga sie po tym pozbierac? przeciez wiecie jak jest z praca teraz, i ze wszystkim w ogole... poza tym mozecie wybrac jakas inna rodzine niekoniecznie akurat tą pewnie wpisali wszystkie dzieci dlatego ze trzeba i w nadziei ze dzieki temu czworka najmlodszych ktora zarobic na siebie nie moze dostanie jakies wieksze wsparcie takie podejscie: nie pomagam bo sami moga dac sobie rade albo sami sa sobie winni albo "a moze oszukuja" to jak "lepiej skazać na śmierć 99 niewinnych niz pozwolić uniknąć kary jednemu winnemu" w takim swiecie chcielibyscie zyc?

Gość czytam i nie wierze..
jeśli te "dzieci" pracują to znaczy, ze podali nieprawdziwe informacje. Bo z tego co napisali żyją z zasiłku na najmłodszych i renty. Coś tu nie gra i to wyraźnie

rodzice ie pracują- mama opiekuje się dziećmi- starsze rodzenstwo nie moze się nimi zająć? przeciez to jest naciągane wszystko. ja w ogóle nie pomagam ludziom- mnie też nikt nie pomaga.inie pomógłby zapewne

Gość szlachetna wyłudzaczka
w jakim świecie? a ty dziewczyno nie wiesz nic o przeludnieniu? a skąd sie bierze patologia i złodziejstwo? że ktoś ma a inny nie ma. Potem takie dzieci okradają i mordują kolegów dla dóbr materialnych. Nie jestem jakąs elegantką, co to myśli,że 2 dzieci i basta. Znałam mnóstwo rodzin wielodzietnych, np. para lekarzy z 4 dzieci, a byli bardzo majętni, albo inni ludzie, dość skromni, z 8 dzieci w 2 pokojach. To wyobrazcie sobie dziewczynka jedna, 13letnia pracowała w bibliotece by dostać 50zł... a tu jakies 29 i 22 letnie nieroby wstretne! Koniec końcow dzieci z tej 8 osobowej rodziny wyrosły na bardzo zaradne osoby. Ale ta 12 to patologia.

1.rodzice w domysle opiekują się dzieckiem (obowiązek pod karą jest jedynie do 18) do 26 roku życia. !!! finansowo. xxx dlatego syn/córka w wieku np 25 lat domyślnie jest na utrzymaniu rodziców , tzn kasa jest wspólna (dowiedzialem się o tym na studiach - koleznka ze studió dziennich mieszkala z matka i chorym bratem, cala kasa szla na terapie (jakies porazenie) i prosila o stypendium socjalne, miala 23 lata, musiala przyniesc zarobki ojca i matki.... ojciec zarabial duzo kasy ale go nie widuje bo spierdolil za do innego miasta, do innej dupy zostaiwl rodzine....nie dostal stypendium ) 2. szlachetna paczka to cos dobrego ale....lepiej jest zaniesc paczke czy kase na paczke do zaufanej osoby organizujacej i przekazującej paczki!!! npp proboszcza. nie zartuje. w mojej parafii byl proboszcz 30 lat tam siedzial chyba, i on organizowal packzi na swieta, dla biednych, koperty po kolendzie od bogatych bral i zostawial biednym... ale uwaga!!! nie zansil tam gdzie byl alkohol i patologia. tma jedynie znaosil paczki WYLACZNIE dla dzieci!!!! mozna bylo temu księzulkowi ufac i bez watpliwosci dac paczki, rzeczy do paczek czy kase na paczki ze pojdzie to do niedpowiednich ludzi 3. nie patrzcie na to czy rodzice to patologia, dzieioroby , pasożyty. patrzcie na dramat dzieci w takich rodzinach.....

Gość pk,/>k,
A kto ci każe dawać?Siłą ci wyciągają z kieszeni lub lodówki? Po co toczysz pianę.Nie chcesz nie dawaj .

jasne jasne do księdza... ksiądz da tylko tym, co mu w dupsko wchodza cały rok

Gość oceniająca dobrowolowa
Ogolnie to dziwię,się, ci rodzice bezmyślni, a jakby oboje zgineli powiedzmy rok po urodzeniu sie najmdloszego to osierociliby : Jakubem (22 l.) , Markiem (19 l.) , Piotrem, (17 l.) , Andrzejem (15 l.) , Moniką (15 l.) , Arturem (14 l.) , Adamem (11 l.) , Kingą (10 l.) , Agnieszką (8 l.) , Anią (7 l.) , Kubą (5 l.) i Adamem (1r.). więc osierociliby 10 nieletnich!!!! czy to jest wg was normalne, słuszne i zbawienne?

jasne, ze nienormalne. Nie wiem jak można dzieci skazac na głód

Gość gdahgda
chodzi o fakt, jak bardzo tacy ludzie irytuja... narobic dzieciakow a potem zastanwiac sie co dalej...? lekkodusznosc i glupota, a z tego biora sie roszczeniowe postawy, i dziei powielaja te wzorce potem w swoich rodzinach, bo po co praciwac jak mamy wszystko za darmo?

bo urodzenie tylu dzieci nawet przy wysokich dochodach- a pracował tylko tato- skazuje je na nędzę. Taka prawda.

Gość szlachetna wyłudzaczka
najwiekszą krzywde tym dzieciom wyrządzili ich płodziciele :O czytam i nie wierze- a masz przyjaciol? ja bym pomogła, sama mam niewiele... ale mam parę takich osób, ktorym bym oddała ostatnią kromkę chleba. To sie nazywa sieć wsparcia... Czy ta rodzina nie ma znajomych? sąsiadów? przyjaciół? rodziny? przez fundację nie pomogłabym nikomu, ale komuś konkretnemu chętnie. tymbardziej,że ludzie prawdziwie w potrzebie nie kryją się za maską anonimowości... tak jak mowi tym razem to znowu ja// - lepiej czasem dać ksiedzu.. u mnie przy kosciele też działa takie coś, i przychodzą naprawde biedni ludzie, az mi ich żal :(

" 11:21 [zgłoś do usunięcia] czytam i nie wierze.. jasne jasne do księdza... ksiądz da tylko tym, co mu w dupsko wchodza cały rok" xxx nieprawda. w przypadku tego proboszcza o ktorym ja mowie. jezdzil starym rozlatującym się oplem pordzewialym ale paczki dla najbiedniejszych byly. nawet dla tych co do kosciola nie chodzili. ale to sobie ow ksiądz dobra opinię i zaufanie najpierw musial wyrobic. np nie biorąc asy od najbiedniejszych za msze intencyjne, pogrzeby itd. serio. xxx napisalem wyraźnie, że komus komu ufas,z kto jest wiarygodny i sprawdzony i doswiadczony aby nie tylko nie zachachmęcil paczek i kasy ale jeszcze wiedzial komu i jak je rozdać.!!!

Gość gdahgda
juz bardziej ufam ksiezom niz znakomitej wiekszosci tych rodzin ze szlachetnej...

Gość pk,/>k,
zresztą,o czym tu gadać... Boil niektórych(najbardziej napewno tych co paczek nie dają) że ktoś dostanie paczkę.Jednocześnie jak piszą gazety te s.kurwysyny z rządu przyznały sobie po 16.000 zł na święta .I to was powinno boleć bardziej.Ci was dopiero kantują.

Gość no faktycznie lipa
rodzina nierobów i tyle, dobrze chociaż, że proszą o uszczelki do okien, a nie tableta, laptopa, tel. dotykowy-bo i takie życzenia się tu trafiają

Chętnie bym pomogła, ale w każdej rodzinie musi być pralka lub lodówka a na to mnie nie stać :( Swoim dzieciom nie robię prezentów za 2 tys a obcym ludziom sorry ... :(

Uwielbiam oglądac reportaże typu: Ja na rencie zajmuje się dziećmi, mąż jak sie uda to dorobi sezonowo, mamy 11 dzieci 12 w drodze, no ciężko jest związać koniec z końcem pani redaktor :D xxx A najgorsze, ze te bachory od maleńkości sa uczone postawy roszczeniowej i same pote szerzą taka patologie

Gość paulamalua
Ludzie mający 1 lub 2 dzieci tez potrafią być bezczelni i cwani i z siebie bardzo mało dbawać aby poprawic swój i rodziny los. Daleko nei ma co szukac.Wystarczy czasami przeczytac tutejsze posty z prośba o pomoc żywnosciową.