Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeśli tak,to w którym miesiacu

kto szczepil dziecko na MMR???

Polecane posty

mój ma 13 msc i nie wiem, kiedy szczepić

Gość nie lubie piatków
kiedy powie Ci lekarz, denerwuje mnie ta moda na nieszczepienie. Nagle rodzice sa madrzejsi od lekarzy. MMR i zadna inna szczepionka nie powuje autyzmu!! z autyzmem sie dziecko rodzi

Gość goonies
moje dziecko ma 3,5 roku i jest nieszczepione na MMR-to nieszczepienie zasugerowala nam sama peediatra, ktora rowniez swojego dziecka nie szczepiła na rozyczke zaszczepie córke w wieku 13 lat-tak jak kiedys były szczepione dziewczynki, szczepionka pojedyncza

Gość goonies
nie wiem, czemu wszyscy wiąża nieszczepienie na MMR z autyzmem mi nawet przez glowe taka mysl nie przeszla, ale uwazam ze szczepienie dziecka potrójną ŻYWA szczepionką jest zupelnie niepotrzebne owszem zastanawialam sie nad zaszcepieniem pojedyncza szczepionka p/odrze -ale poniewaz odra w Polsce praktycznie nie wystepuje szczepic jednak nie mam zamiaru

Gość nie lubie piatków
w niemczech i holandii jest nawrót niektorych chorób, co lekarze uwazaja za tragedie!!! ale rodzice przeciez wiedza lepiej czy szczepic czy nie, naczytaja sie w Internecie i juz maja tytula doktora nauk medycznych :P moje dziecko jest zaszczepione na wszytsko i jest zdrowe

Gość goonies
moje dziecko jest niezaszczepione ma MMR i tez jest zdrowe jakies argumenty jeszcze? uwazasz ze takie histeryczne posty kontra opinia pediatry sa w stanie kogos przekonac? litosci:O

Gość nie lubie piatków
goonies- czy ja pisze do Ciebie? jesli pediatra tak Ci poradzilam to ciesze sie, ze SLUCHASZ LEKARZA.'GDyby mi tak poradzono, zrobilabym tak samo, Mi sie nie podoba to, ze rodzice sie naczytaja w Internecie bzdur i decyduja sami o szczepieniach.

Gość ijhg
ale moga powodowac nieodwracalne objawy podobne do autyzmu... poza tym gdybym sluchala sie slepo lekarzy i uwazala, ze sa madrzejsi ode mnie to moje dziecko zle by na tym wyszlo... a tak zazyczylam sobie skierowania do poradni ds szczepien i ma indywidualny tok szczepien

tyle, ze ja chce zaszczepic, swiat jest teraz "wedrujacy", wracaja choroby typu krztusiec, swinka tyle, ze nie chce tego robic juz teraz chcialam zapytac, czy ktorac szczepila np w wieku 1,5 roku?

Gość nie lubie piatków
"gdybym słucha ślepi lekarzy " i wszytsko jasne. Po co chodzicie w ogole do lekarzy z dzieckiem, kiedy choruje ?? ja balabym sie chodzic do osoby, ktora wedlug mnie nie wie co mówi :O

Gość mama2dzieciii
Moj ma skonczone 13 miesiecy. Mialam zaszczepic po skonczonych roku + 3 tygodnie, ale maly ma katar, pokasluje. Niby nic mu nie jest, ale czekam az to minie i zaszczepie.

Gość ludzie sa straszni
gadalam z pielegniarka, ona mowila, ze szczepila swego wnuka nie w 13 msc, a w 16-17. ale szczepila. wlasnie ze wzgledu na powracanie niby wymarłych juz chorob. mysle, ze te 1,5 roku to chyba nie bedzie za wczesnie, chcialam sie jednak doweidziec jak jest u Was

Gość ludzie sa straszni
aaa moj syna ma teraz 14 msc

Gość ijhg
nie lubie piatków - szkoda w ogole mojego czasu na osoby o tak ograniczonym swiatopogladzie... czy Ty w ogole czytasz ze zrozumieniem to co inni pisza? czy tylko jestes zapatrzona w swoje klapki na oczy?

Gość nie lubie piatków
to prosze Cie, rozszczerz moj swiatopogląd, o co właściwie Tobie chodzi >? i jesli można, to nie wyzywaj mnie na wstpie, bo ja Ciebie jeszcze nie obrażam

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
moja córka ma 6 lat i nie zgodziłam sie na szczepienie MMR, im pozniej to szczepienie tym lepiej

2 m-ce temu szczepiłam syna Priorixem, ponoć lepszy niż MMR II, ale dopiero jak miał 18 m-cy, bo tak zażyczyła sobie jego lekarka (a jednocześnie mama chrzestna :) ) nic mu nie jest