Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gitara.

Kto z Was gra na gitarze elektrycznej?

Polecane posty

Gość Gitara.

Jaką gitarę elektryczną wybrać dla chłopca?

Gość Gitara.
Pamiętajcie tylko,że gryf musi pasować do pupy.

Gość facet wariatki
ja gram na elektryku, ale ostatnio ustnik mi się zepsuł:(

Gość Gitara.
Bardzo śmieszne pedolfilu.

Gość Gitara.
Jak zawsze nie ma co liczyc na pomoc...

Gość tyseyhttfh
ja gram na gitarze od 15 lat i zajmuje sie tym zawodowo, mam na sprzedaz obecnie gitare marki Squier Affinity idealna na poczatek jak i dla sredniozaawansowanych muzykow. Polecana i lubiana gitara na calym swiecie, jesli Cie interesuje odpisz.

Gość Gitara.
To ma być gitara dla 11-letniego chłopca pod choinkę, używane nie wchodzą w grę. A max. suma jaką mogę przeznaczyć to 250zł.

Gość tyseyhttfh
To przykro mi bardzo ale za kwote 250zł nowej gitary i to dobrej nie kupisz. A te wszystkie oferty tanie gitary 150-350zł za nowa to pic na wode, produkt chinski gitaropodobny ze sklejki ktory bardziej dziecko zniecheci do gry niestety. Za taką kwote 250zł jedynie uzywana choc i tak bedzie bardzo ciezko z wyborem.

Gość tyseyhttfh
250zł na nowa gitare to wyrzucenie pieniedzy w bloto a masz gwranacje ze na takiej gitarze nie da sie grac a dziecko zniecheci sie do gry.

Gość Gitara.
No ja wiem, patrzysz okiem zawodowca, ale czy dziecko naprawde bedzie widziało różnicę?

Gość facet wariatki
"suma jaką mogę przeznaczyć to 250zł." idiotka

Gość tyseyhttfh
Nie wpakuj sie w to i nie kupuj, to naprawde jest szmelc i dziadostwo, to sa produkty gitaropodobne a nie gitary, mowie Ci co to z reka na sercu jako doswiadczony muzyk. Niestety ludzie ktorzy nie siedza w temacie daja sie lapac na takie oferty a pozniej placza bo gitara nie stroi, nie brzmi i nie da sie na niej normaleni uczyć. Tak jak mowilem jesli macie max 250zł to jedynie uzywki jakies dobrej firmy np Squiera Bulleta choc to i tak bedzie ciezko znalezc. Firmy ktore omijaj szerokim lukiem : Dimavery, Sounder, Sky Way, Vision, Adelita, Tenson. ( tego jest pelno na allegro )

Gość tyseyhttfh
Tak ten Epiphone to bardzo dobry wybor, jesli mozecie to smialo kupujcie.

Gość Gitara.
Ja wydam przypuścmy 600 zł za samą gitarę, nie mówiąc o wszystkich dodatkach (pokrowcu, zapasowych strunach, kostkach, korbie itp) jak nawet nie wiem i dzieciak sam nie wie, czy będzie mu się to podobało i czy będzie chciał się uczyc...

Gość Gitara.
To wyżej to podszyw. Ja chce kupić gitarę mojemu chłopakowi,który jest metalofcem.(26 l.). Jesteście beznadzejni.

Gość tyseyhttfh
Nie musisz kupowac narazie zadnych dodatkow a skoro nie wiesz czy dzieciak bedzie chcial sie uczyc to nie pakuj sie w drogie gitary tylko wybierz optymalnie. 250zł to naprawde cienka opcja i nic nie kupisz sensownego..Jesli Epi Junior to jak najbardziej, moge tez polecic cos takiego : http://allegro.pl/fender-squier-bullet-daphne-poekspozycyjna-i2824484712.html taniej juz sie nie da. A gitara naprawde bardzo dobra jakosciowo na ten prog cenowy.

Gość Gitara.
Bawi cie to?

Gość G-buiiiierrr
Co to za jakiś głupi temat???? Pytasz osoby jakie grają na prawdziwych gitarach elektrycznych o zakup gitary-zabawki???? To się nie dziw,że żartują.

Gość Gitara.
Dziękuję za porady, muszę to przemyślec, czy stac mnie na większy wydatek. Nie chciałabym,żeby się zraził, jeśli naprawdę chce grac.

Gość Gitara.
"Żatruje" tylko podszyw. A reszta podeszła do tematu poważnie, naucz się czytac ze zrozumieniem.

Gość tyseyhttfh
Nie ma problemu. Jeśli kupisz mu te tanie gitary nowe do 300zł z 34730434705 gratisami i innymi sretami ktore sa po to zeby przyciagnac oko klienta to dziecko na bank sie zniecheci bo na tych pseudogitarach nie da sie normalnie grac. Jak masz do wydania 400zł to za ta kwote kupisz juz cos sensownego, patrz na firmy Squier, Washburn, Epiphone ( bardzo dobry stosunek jakość cena ) pozdrawiam

Gość G-buiiiierrr
I od razu powinnaś skonkretyzować o to że obdarowane ma być dziecko które jest chłopcem.Tak to napisałaś że równie dobrze mogło chodzić o gitarę dla chłopaka.W końcu chłopiec to określenie jakiego dziewczyny też używają wobec ich chłopaka tak?

Gość Gitara.
G-buiiiierrr rozumiem,że Ty jesteś specjalistą od gitar-zabawek więc się wypowiedz.

Gość Gitara.
Napisałam ze dla 11-latka, naucz się czytac.

Gość Gitara.
I napisałam nie dla "chłopaka" tylko dla "chłopca" chyba jest róznica? Naprawdę, nie wtrącaj się i nie zawracaj d...y.

Gość tyseyhttfh
Jeszcze dodam tylko bo tam pytałaś czy dziecko będzie widziało różnicę. Z początku jeśli chodzi o brzmienie i tak dalej to nie ale jeśli chodzi o komfort gry to jak najbardziej tak. W tych gitarach w 99% struny są od 1-2cm nad progami i dziecko które ma delikatne ręce będzie miało mega trudności z łapaniem akordów. Mało tego gitary takie kompletnie nie stroją co już skreśla je na starcie żeby uczyć się na tym grać. Dzieciak musi mieć po prostu wygodną strojącą gitarę na której nauka będzie przebiegać przyjemnie a z tymi pseudogitarami nowymi za atrakcyjne ceny jest to kompletnie niemożliwe.

Gość Gitara.
tyseyhttfh dzięki wielkie, jednak dobrze było się zapytac, faktycznie te dodatki na początek może są zbędne.A co jeśli chodzi o strojenie gitary?