Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gitara.

Kto z Was gra na gitarze elektrycznej?

Polecane posty

Gość G-buiiiierrr
Nie napisałaś tego w pierwszym poście tylko w którymś z kolei a to zasadnicza różnica. No chyba,że sama sobie po pierwszym poście odpisałaś pod innym nickiem żeby "rozruszać"topik.To inna sprawa.Ja bym się po pierwszym poście nie zorientował.

Gość Gitara.
Co to znaczy "strojąca gitara" ?

Gość G-buiiiierrr
Chcesz zakupić prawdziwy instrument muzyczny tyle że taniej czy też replikę tego instrumentu nieco bardziej zaawansowaną z pewnymi funkcjami takiego instrumentu???? Bo jeśli to pierwsze to tak jak Ci tu już pewne osoby napisały.Trzeba wydać na to troszkę więcej kasy aby był z tego pewien pożytek dla dzieciaka ale to wie kto się na tym zna i gra.

Gość Gitara.
Godz. 11:14 pierwszy post: Jaką gitarę elektryczną wybrać dla chłopca? Widzisz tam słowo "CHŁOPCA" ????? Żegnam.

Gość G-buiiiierrr
Tak się tylko wydaje Tobie bo jesteś matką tego chłopca.W ogólnej komunikacji należy to doprecyzować.

Gość tyseyhttfh
Chodzi o ogólną intonację na całej długości gryfu. W tych tanich nowych gitarach progi są nabijane taśmowo przez ludzi w krajach chińskich gdzie produkcja działa taśmowo jak u nas w fabryce części samochodowych. Co za tym idzie ? właśnie to że jest to nieudolnie zrobione i po nastrojenie strun do dźwięku prawidłowego łapiąc akord będzie on brzmiał nieprawidłowo, fatalnie i będzie na bank fałszował dlatego że gitara to tani szmelc zrobiony przez osoby które chodzą normalnie tyrać jak woły do pracy :) W Epiphonach, Squierach i Washburnach tych tanich też zdarzają się takie pojedyncze przypadki ale badzo rzadko bo to juz sa porzadne firmy ktore maja wyrobiona marke a ich produkcja przechodzi testy jakosciowe i byle szmelcu nie wypuszczaja.

Gość Gitara.
Nie jestem matką. A na swojego chłopaka, mój "chłopiec" to się chyba używało tego określenia 50 lat temu.

Gość tyseyhttfh
Dodatkami się nie sugeruj bo to nieistotne. Po co Ci pokrowiec, kable, plyty cd, piorka i inne bajery w dodatku marnego producenta..Najwazniejszy jest instrument i tego sie trzymaj przy wyborze oraz zakupie potencjalnej gitary. Jesli masz mozliwosc wybierz sie do sklepu muzycznego jakiegos konkretnego to pan w sklepie na pewno cos doradzi chociaz z nimi to tez roznie bywa bo maja nakaz z gory wiec tez moga Ci wcisnac jakis szmelc. Powiedz mi skad jestes ??

Gość Gitara.
tyseyhttfh aha już rozumiem. A niby ta gitara za 250 zł jest niemiecka. Dobrze zobaczymy może taki Epiphone Junior za 400zł jeszcze przejdzie :)

Gość 50 years ago????
Nie jestem matką. A na swojego chłopaka, mój "chłopiec" to się chyba używało tego określenia 50 lat temu. v v Coś pieprzysz.:classic_cool:

Gość tyseyhttfh
Tak też są produkcji Niemieckiej ale to jest ten sam szmelc co produkcja Chinska a czasem jest tak ze pisza ze produkcja Niemiecka z tym ze chodzi im o kraj sprowadzania a gitara jest produkcji Chinskiej.

Gość Gitara.
Elbląg.

Gość tyseyhttfh
Epi, Squier, Washburn tez sa produkowane w Chinach ale maja po prostu lepsze taśmy lepszych ludzi i sa zrobione z normalnego drewna z uzyciem najwzyszych standardow jakie narzuca polityka firmy do tego na koniec sa testy jakosciowe. A w tych gitarach do 250zł to jest po prostu tak ze jakis Chinczyk sobie je struga z rodzina w garazu z nie wiadomo czego ( zazwyczaj sklejki drewnianej ) zaklada dzialanosc i wysyla nam do Polski za 50-70zł od sztuki a przedsiebiorcy w Polsce sprzedaja to za 250-350zł i jeszcze na tym zarabiaja :)

Gość Gitara.
A jak się dziecku ta gitara rozstroi, to czy tuner do strojenia sprawdziłby się?

Gość tyseyhttfh
W Elblągu masz jeden z najlepszych sklepów w Polsce. http://www.vidmuz.pl/ Bardzo dobrzy fachowcy maja dobry sprzet za fajne ceny. Jesli masz czas udaj sie do nich.

Gość Gitara.
O super! :) :) :) Nawet nie wiedziałam :) Dzięki :*

Gość tyseyhttfh
Tak trzeba miec tuner, gitare trzeba stroic co jakis czas bo naturalnie sie ona podczas grania rozstraja. Im lepsza gitara tym mniej ja sie stroi im tansza i gorsza gitara tym wiecej trzeba dostrajac.

Gość tyseyhttfh
Powodzenia w wyborze gitary i użytkowania :) muszę lecieć bo w pracy jestem :) pozdrawiam

Gość Gitara.
Rozumiem . Wybiorę się do tego sklepu :)

Gość Gitara.
Miłej pracy :)

Gość Gitara.
tyseyhttfh ten pierwszy link YouTube z Twojej aukcji - coś pięknego... W ogóle piękna ta gitara, szkoda,że mnie na nią nie stać. Cudownie brzmi :)