Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lorentyna

Poczta - kto się podzieli informacją :)

Polecane posty

Gość Lorentyna

Witam. Mam pytanie do osób które pracowały, lub pracują na poczcie. Prawdopodobnie zacznę tam niedługo pracę i trochę się stresuję. Możecie mi napisać jakie macie wrażenia z takiej pracy i czym się tam zajmujecie? Dziękuję z góry.

Gość Lorentyna
Ja zostanę zatrudniona w charakterze lizaczki do znaczków

Gość Lorentyna
proszę o poważne odpowiedzi. Won podszywacze!

Gość Liyhaaaaaa
praca bez wysiłku ale kasa marna

Gość Lorentyna
A prosze napisz ile zarabiasz?

Gość Lorentyna
Mojżesz wyciągnął rękę nad morze, a Pan cofnął wody gwałtownym wiatrem wschodnim, który wiał przez całą noc, i uczynił morze suchą ziemią. Wody się rozstąpiły, a Izraelici szli przez środek morza po suchej ziemi, mając mur z wód po prawej i po lewej stronie. Egipcjanie ścigali ich. Wszystkie konie faraona, jego rydwany i jeźdźcy weszli za nimi w środek morza. O świcie spojrzał Pan ze słupa ognia i ze słupa obłoku na wojsko egipskie i zmusił je do ucieczki. I zatrzymał koła ich rydwanów, tak że z wielką trudnością mogli się naprzód posuwać. Egipcjanie krzyknęli: "Uciekajmy przed Izraelem, bo w jego obronie Pan walczy z Egipcjanami". A Pan rzekł do Mojżesza: "Wyciągnij rękę nad morze, aby wody zalały Egipcjan, ich rydwany i jeźdźców". Wyciągnął Mojżesz rękę nad morze, które o brzasku dnia wróciło na swoje miejsce. Egipcjanie uciekając biegli naprzeciw falom, i pogrążył ich Pan w środku morza. Powracające fale zatopiły rydwany i jeźdźców całego wojska faraona, którzy weszli w morze, ścigając tamtych(...). Izraelici zaś szli po suchym dnie morskim, mając mur wodny po prawej i po lewej stronie. W tym to dniu wybawił Pan Izraela z rąk Egipcjan (...). Gdy Izraelici widzieli wielkie dzieło, którego dokonał Pan wobec Egipcjan, ulękli się Pana i uwierzyli Jemu oraz Jego słudze.

Gość Kratkostajny
Usrasz się za gównianą kapustę a kierowniczka będzie wieszać na tobie psy tam jest mobbing.

Gość Lorentyna
Ale kiedy ja nie mam żadnej pracy i pensji, to chyba lepsze jakiekolwiek pieniądze niż żadne. Proszę o więcej szczegółów, czym się tam zajmowałyście/liście, jakie są zarobi, jaka atmosfera.

Gość Lorentyna
Ktoś tu pisał o gównianej kapuście, a nie napisał ile zarabia, wolę szczegóły niż ogólniki.

Gość Lorentyna
up

Gość Lorentyna
Napiszcie chociaż o zarobkach, reszta nieważna.

Gość Lorentyna
up

Gość vieviórova na pmaranczowo
jak zaczniesz pracę na poczcie,to błagam ruszaj się tam a nie jak te koorwa pindy w tych okienkach.mam ochotę czasami zabić te pocztowe mordy w okienkach:O

Gość Lorentyna
Nie martw się, jestem bardzo żywiołowa i lubię mieć dużo pracy na głowie :) Kto mi napisze o zarobkach???

Gość Lorentyna
podbijam

Gość jeden-cztery
zarobki marne, robota ciezka nie jest ale to tez zalezy od stanowiska, na jakim bedziesz pracowac, duzy, maly urzad?

Gość Lorentyna
raczej duży

Gość jeden-cztery
duzy urzad to i wiecej roboty ale klimat w pracy lepszy, no i zarobki wieksze tez zazwyczaj

Gość Lorentyna
tzn. jakie? 1600 brutto, czy jakie???

Gość jeden-cztery
nie no wiecej, 1750 minimum na wejsciu daja, ale tez zalezy gdzie ta Poczta :-)

Gość jeden-cztery
plus premia co miesiac, trzynastka w pazdzierniku i wieksze premie pod koniec roku :-)

Gość Lorentyna
Poczta znajduje się w miejscowości liczącej około 45tyś. mieszkańców. Serio są te premie i trzynastki??? Wiem że tak było kiedyś, ale teraz? Jesteś pewna, pracujesz tam? Z tego co doszły mnie słuchy, to poczta jest teraz biedna i ogólnie dużo ludzi pozwalniali.

Gość jeden-cztery
no ja akurat pracuje w duzym miescie, ale premie i trzynastki sa jak najbardziej, z tym ze trzynastka jest po przepracowaniu roku calego, od pazdziernika sie liczy :-)

Gość Lorentyna
A na jakim stanowisku pracujesz? Podoba Ci się tam? Tzn. podoba :) Czy jest w miarę ok?

Gość Lorentyna
Up, może ktoś jeszcze się wypowie :)

Gość splaskacza
a na jakim stanowisku? ja pracowałam na ekspedycji, sortowanie i wpisywanie paczek i poleconych

Gość Lorentyna
A czemu już nie pracujesz? Ja jeszcze nie wiem gdzie mnie przydzielą.

Gość splaskacza
no bo byłam tam tylko z doskoku dokladnie rok temu przed swietami jak potrzebowali wiecej osob (wiadomo okres przedświąteczny-wiekszy zapiernicz) potem wzieli mnie jeszcze ale na zlecenie a na zleceniu sie nie opłacało, więc zrezygnowałam bo znalazłam coś lepszego.

Gość Lorentyna
Aha, no własnie, a ja nie mam pracy, więc ucieszę się z tej. Ale nie napisałaś, praca w miarę prosta? Bo nie miałam z nią do czynienia i zastanawiam się czy podołam :/

Gość Lorentyna
a na umowę zlecenie, to i ja nie chcę.