Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justynkaxd

prośba o pomoc w interpretacji wyników

Polecane posty

Gość justynkaxd

Witam, mam pytanie, a do lekarza idę dopiero we wtorek. Dlatego prosiłabym o odp osobę, która orientuje się troszkę w interpretacji wyników krwi. Podaje wyniki, tylko te, które nie są w normie, reszta jest prawidłowa: Limfocyty- 53,3 % (norma: 17-48) Granulocyty- 39,1 % (norma 43-76) Rozmaz: Granulocyty podzielone 35 % (norma: 40-70) Limfocyty 57 % (norma: 20-45) Monocyty 2% (norma: 3-8) Martwię się, ponieważ od jakiegoś pół roku czuję się naprawdę źle. Mam bóle i zawroty głowy, miałam robiony rezonans wszystko ok. Ciągle chce mi się spać, jestem jakby otępiała. Dodatkowo dochodzą zaburzenia widzenia i straszliwe bóle nerek od kilku dni, W marcu miałam robione badanie krwi i te same wartości nie były w porządku. Czy ktoś na podstawie tych wyników orientuje się co może być przyczyną? We wtorek idę do lekarza, jednak po przykrych doświadczeniach z lekarzami, wolę mieć chociaż minimalną wiedzę, żeby lekarz po raz kolejny nie zbagalizował, ponieważ czuję się naprawdę nie najlepiej i nie wiem co może być tego przyczyną... Z góry dziękuję za odp.

wyników nawet lekarze nie interpretują na portalach medycznych... poczekaj do wizyty, jak będziesz miała jakieś wątpliwości to dodatkowo wybierz się do innego lekarza.

Gość anbo
Moim zdaniem jakaś infekcja. Nic groźnego raczej. Przy zwykłym przeziębieniu wyniki wychodzą poza normami , u CIebie te odchylenia nie są duże, także się nie przejmuj