Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_Cathy

Imię dla chłopaczyka :)

Polecane posty

Gość mama Olgierda po dziadku :)
A ja uważam,że to raczej kwestia czasów i mody. Owszem często się zdarza że ludzie o ciut niższym poziomie nadają udziwnione imiona,ale nie należy na podstawie imienia wysuwać tak dalece idących wniosków. Mój znajomy ma na imię Ariel. Jego rodzice to ludzie na poziomie, wykształceni, pochodzący z wykształconych rodzin (chyba ze 3 pokolenia wstecz są wykładowcami). A mimo to takie imię. A jego brat ma na imię Amadeusz, a mama Romana-nie mylić z Ramoną. Nie można generalizować,bo to prowadzi do powstawania stereotypów,a posługiwanie się stereotypami i szablonowym myśleniem nie przystoi inteligentnym ludziom za jakich się uważacie. Kiedyś była moda na Kasie i Tomków a teraz na Brajanów i Nikole.

Gość barnej
justyna - Ja tam nigdzie nie napisałem, że jesteś z patologicznej rodziny. Twierdzę jedynie, że pochodzisz ze specyficznego środowiska. Nie jesteś też moim zdaniem "tytanem intelektu" - nie jest to jednak zarzut a jedynie moja obserwacja. Nie czepiam się też wszystkiego po kolei - wierz mi, że w takiej sytuacji sama forma Twoich wypowiedzi dała by mi tyle materiału, że nie starczyło by czasu na zajęcie się treścią ;p A fora (czy jak byś to pewnie Ty określiła - forumy) są po to, by na nich pisać.

barnej a Ty to taki inteligentny i wszechwiedzący człowiek... jak dobrze, że nie muszę Cię słuchać ani oglądać tylko ewentualnie czytać ;)

Gość mamadzieckaznormalnymimieniem
Osobie, której podoba się imię takie jak Nikola, Nataniel itp. pozwala części społeczeństwa wywnioskować, że mają kiepski, kiczowaty gust.

O o o... Justynka zaczęła się sama poprawiać :)

polska język - trudna język nie wiesz?? hehehehe piszę to, co mi się podoba a Tobie nic do tego chcesz to komentuj, chętnie poczytam :DDDDD

Barnej ludzie inteligentni i na poziomie zsuną zasłonę milczenia zauważając pewne braki i niedoskonałości innych ludzi.

Gość barnej
justyna - zapewniam Cię, że nie jestem wszechwiedzący i zdaję sobie z tego sprawę. Oczywiście, że nie musisz mnie słuchać ani oglądać. Powiem więcej - nie musisz czytać tego co piszę :) Robisz to jednak - dlaczego?

Gość barnej
mamo Olgierda - masz całkowitą rację. Jest mi wstyd, że internet wyzwala we mnie takie pierwotne instynkty, ale nie mogę się powstrzymać - jestem sfrustrowany ostatnio :)

Czyżby lekka nutka ironii? Cóż ja jestem zdania,że nie przystoi pastwić się nad słabszym. Ot i tyle ode mnie.

Gość barnej
justyna - Pewnie, że mam. Jestem dumnym tatą Brajana, Dżesiki, Dżordża i Victorii - każde z inną matką. A czemu pytasz?

Ironia jest stanem ducha między gorzkim cynizmem a poczciwą wesołością. Świadczy o dystansie do rzeczywistości i o inteligencji, która pozwala widzieć rzeczy, jakimi naprawdę są: czasem głupie, czasem absurdalne. Pozwolę sobie kogoś zacytować, gdyż lepiej bym tego nie ujęła :)

Gość pytamjasobie
a jak wam sie podoba imie Kornel? tez tak bardzo udziwnione dla was?

Gość z czerwonym paskiem
barnej a "dała by" i "starczyło by" to aby na pewno poprawnie napisałeś ? :P

Gość z czerwonym paskiem
a i jeszcze "jak byś"...jak się czepiamy to wszystkich i wszystkiego,a jak! :d

Gość barnej
pytamjasobie - Kornel bardzo fajne :) z czerwonym - skoro pytasz, to pewnie nie. Zastanawiałem się jak napisać, ale nie chciało mi się sprawdzić. Sądziłem, że na tym forum albo nikt nie zauważy, albo litościwie przemilczy :)

Gość z czerwonym paskiem
jestem bezlitosna :D

Gość barnej
aha - i jestem dyslektykiem - takim prawdziwym - zanim to było modne :) I pani w poradni mi napisała, że mam intelekt zdecydowanie powyżej normy, ale i tak będę w dupiu, bo byki sadzę :) I na egzaminach do liceum nie uwzględniali zaświadczeń. I miałem przez to stres, który sprawił, że do dziś jestem dupkiem i się na słabszych wyżywam. I zgorzkniały jestem też....

zastanawia mnie tylko co facet robi na forum Ciąża, poród, macierzyństwo i wychowanie dzieci ;) i nic nie pisze pomocnego tylko się wymądrza heh

Gość z czerwonym paskiem
ja tam się nie znam na tych wszystkich "dys",jest zdaje się dysleksja,dysgrafia,dyskalkulia...czegoś nie umiesz,to zawsze odpowiednia nazwa na to się znajdzie.Moim skromnym zdaniem oczytani ludzie nie walą byków :P.

Gość mama olgierda po dziadku :)
Barnej bo zaświadczenie będzie uwzględnione TYLKO jeśli było wydane minimum rok przed egzaminem,a w przypadku osób zdających do szkoły średniej to pierwsze zaświadczenie powinno być wydane co najmniej w trzeciej klasie szkoły podstawowej a następnie odmawiane w poradni dyspanseryjnej w 7 klasie szkoły podstawowej lub w nowszej wersji w 2 klasie gimnazjum.

Gość barnej
justyna - wlazłem na stronę główna i było na wierzchu więc klikłem. śpodobałi mi się, więc stwierdziłem, że poniepiszę coś mądrego i się powymądrzam z czerwonym - u mnie dysortografia. Ja też nie mogę zrozumieć jak można mieć dyskalkulię - średnio inteligentny goryl potrafi wykonać proste działania. Albo jak można mieć dysgrafię - każdy może nauczyć się pisać przecież... W ogóle to nie rozumiem, jak można mieć cokolwiek z wyjątkiem tego co mam, bo reszty nie mam ;)

Gość mama olgierda po dziadku :)
Co do tego,że oczytani ludzie nie robią błędów... nie zupełnie tak jest. Osoby z prawdziwą dysleksją mogą nie potrafić napisać poprawnie mimo,że doskonale znają zasady,ale ludzie inteligentni myślą o tym co piszą i kiedy mają napisać "podejrzany" wyraz to po prostu zamienią go innym.

Gość barnej
mama olgierda - ja miałem wydane chyba w 5 klasie, czyli 3 lub 4 lata przed egzaminami, ale w liceum do którego zdawałem nie brali tego pod uwagę. I tak zdałem, ale stres pozostał mi do dziś :)

nie potrafię sobie wyobrazic faceta siedzacego na forum takim wlasnie jak kafeteria ;) hehe moj maz nawet nie wiedzialby co to jest gdybym mu czasem nie pokazala jakie glupoty ludzie potrafia wypisywac ...

Gość barnej
justyna - Kwestię Twojej wyobraźni pominę jednak milczeniem :)

Gość z czerwonym paskiem
Mamo Olgierda pewnie masz rację,ale osobiście nie spotkałam się z oczytaną osobą,która wali byki w piśmie.A teraz niech każdy z nas w duchu odpowie sobie,ile książek przeczytał w tym roku.Zbliża się koniec roku,może to czas by zrobić "rachunek sumienia".Dane statystyczne są zastraszające i chyba nie kłamią.

Gość z czerwonym paskiem
zboczyliśmy z tematu ;),tak na marginesie to brzuch mnie boli i mam mdłości,może dlatego też jestem bardziej czepialska niż na co dzień :D