Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patrycja.

czy mozna podawac kubusia niemowletom?

Polecane posty

Gość patrycja.

czy podajecie 9 miesiecznemu dziecku soki typu kubus.? smak. jabko marchew banan. piszcie.

ja nie, nie podawałam i dalej nie podaje a syn ma 22 miesieace. Pije wodę mineralną, jak sok to typu Gerber, te w szkolanych butelkach.

Powiem tak.... ja nie dawałam, jeśli już to sok marchwiowy czy jakiś inny z hippa, ale prawda jest taka że kubuś raczej nie zaszkodzi, jedyne co to to że zawiera dodatkowy cukier.

Kubusie/Leony,pychotki są baardzo slodkie,wiec po co od wieku niemowlecego dzieciom taki slodki napoj podawac? Moje jako niemowlaki to albo woda (woda zawsze oczyszca i wyplukuje toksyny)albo herbatki do picia, nie slodkie Lubialy herbatki bobowita :)one ta bardzo zdrowe Jak byly juz znacznie starsze to te soczki marchewkowe rozraialam z wodą mineralną (pół na pół) Choc najlepsze wlasne z sokowirowki :)

ja kiedys podałam i dziecko skazy dostało po kubusiu niewiem czemu a w dodatku sie po nim odparzał...teraz juz nie mam tego problemu bo robi na nocnik ale nie bardzo chce go pic a jak juz to w bardzo małych ilościach...

Gość ratunkuu
no ja nie wiem czy te granulowane herbatki są super, wystarczy spojrzeć na skład, to sam cukier, juz lepiej w torebkach do zaparzania

Gość evvellinkla
Nie podaję dziecku niczego napchanego cukrem (albo jeszcze gorzej, bo syropem glukozowo-fruktozowym), ani soków ani pożalsięboże "herbatek". Zwykłe ziółka albo woda, sok jak już to jednodniowy niesłodzony albo domowy.

ale ja pisze o podawaniu herbatek na codzien takich ziolowych, a te owocowe pewnie ze bedą slodkie jak sporo granulek sie wsypie Herbatki garnulowane nie powinno sie podawac codziennie, lecz np RAZ w tygodniu z malą iloscią granulek, i duzo wody aby slodkie nie byly.Nikt wam nie kaze sypiac 3 lyzeczke do buteleczki, lecz niespelna jedna i tyle,nie wiecej.Nie porównywalnie do gestego soku pelnego cukru :/ Ale woda i domowe herbatki najbardziej zdają egzamin,plus soki wlasnej roboity z sokownika,to pierwszorzędnie