Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sjauwikaisii

dziewczyny czy w ciąży farbujecie/farbowałyście w łosy u fryzjera?

Polecane posty

Gość sjauwikaisii

nie wiem czy to bezpieczne, takze bede wdzięczna Wam za odpowiedzi,rady..pytałam lekarzy,ale jeden mi odradzil a drugi powiedzial :to normalne, wiele pacjentek farbuje wlosy podczas ciazy,tylko nalezy unikac "amoniaku" zawartego w farbie

Gość mam ochote na cos dobrego
Absolutnie! Nie wolno farbować włosów w ciaży!!! Przez twoja próżność może stać się nieszczęście. Czy naprawdę tak cięźko przeżyć te 10cm nawet odrosty, i nie ryzykujac,że zaszkodzisz fasolince?

Gość sjauwikaisii
mogłabys na mnie nie krzyczec? prosiłam przeciez o opinie, po to się pytam aby nie zaszkodzic dzidziusiowi. Próżna to może jest osoba,która "dziecko" nazywa "fasolką" ja poprostu chcę wszytsko robić świadomie, a,że mam farbowane włosy a lekarze udzielili mi skrajnych rad pomyślałam,ze zapytam doświadczone mamusie dzieci i "fasolek" ;-)))

Gość mam ochote na cos dobrego
Nie unoś się tak. Krzyk w netykiecie wyrażamy drukowanymi literami. Smiesza mnie mamy,które przejmuja się takimi pierdołami. Czy ty te farby połykasz? Czy w jakims stopniu dostaja sie do krwiobiegu? Przechodza przez łożysko? Lekarze nie zalecaja farbowania włosów w 1trym z 2 powodów- po pierwsze-jesteś wrażliwa na zapachy i mogłabyś poczuć się gorzej-tak tak-w ciąży natura dała nam węch niczym pies myśliwski (byśmy unikały niebezpieczeństw -np.nieświeżego jedzenia) a drugi powód- hormony-niewiesz jak twoja skóra zareaguje na farbe-nawet jak 100 razy cie nieuczuliła za 101 może- a to nic przyjemnego. Teraz już nie ma b.toksycznych farb-mam na myśli farbowanie włosów,najlepiej w dobrze wentylowanym salonie(zwróć uwage) a nie prace fryzjerki na etacie. Każdy nadmiar jest szkodliwy. Lekarz mówił o farbie bez amoniaku bo jest delikatniejsza i nie tak 'śmierdzaca' jak zwykła. Ja nakładam hybrydowy lakier,używam pasty z fluorem,robie henne,peelingi,używam perfum,czasem lakieru do włosów,woskuje nogi i nic się z ciążą nie dzieje. Dziecku o wiele bardziej służy zadbana,uśmiechnieta i zrelaksowana mama,niż zestresowana panikara.

Gość ja farbowałam w ciąży
2 razy włosy i nic się nie stało