Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sooooska

Macie grupe krwi dziecka po wyjściu ze szpitala ?

Polecane posty

Gość Sooooska

Ja nie mam :( mam sama sprawdzić ? Ogólnie planuje zrobic czy wszystko w porzdku ale dzisiaj kolezanka mnie zapytala jaką grupe ma moja cora a ja nie wiem nawet :(

Gość Ulaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
niestety nie robią badania grupy krwi dla dziecka, chyba ze jest chorowite .

Gość od niedawna żona
Ja też nie miałam ... Powiedziano mi, że muszę zrobić to na własną rękę tzn. w laboratorium.

Gość diabliquee
a mi wpisali w książeczkę zdrowiea dziecka

Gość Sooooska
To czyli sama mam zrobić chyba mi ulżyło bo myslałam ze ze mnie matka do kitu bo nie znam grupy krwi. To zrobie tą grupe i od razu czy wszystko oki po tej tragicznej sytuacji Bolka :(

Gość u mnie też nie robią
grupy krwi dziecka po porodzie. A jak moja malutka w 7 mcu trafiła do szpitala to też Jej nie zrobili, powiedzieli że muszę sama isć do laboratorium. Szkoda mi dziecka, jak mi ją kłuli biedną do kroplówek i antybiotyku to nie mogli wtedy zrobić, beznadzieja.

Mi też właśnie nie podali :-/ Czekam aż dziecko będzie miało kiedyś jakieś badanie krwi to wtedy przy okazji zrobię na grupę krwi.

Gość mama olgierda po dziadku :)
Z zasady nie oznaczają grupy krwi dziecka-wyjątkiem są komplikacje zdrowotne lub konflikt.

Gość diabliquee
ja miałam właśnie konflikt - mam rh-, a mąż rh+/ synek ma rh- tak wpisali w kzd

Gość Sooooska
Zróbcie dziewczyny od razu i standardowe badania z tej pobranej krwi. Widzicie jakie losy są ludzkie :( ja robie w przyszłym tygodniu. Poznam grupe krwi i od razu zdrowie córy czy wszystko oki.

Gość abcdefghkobieta
mi wpisali w książeczkę. robili badanie bo mam konflikt z mężem.

Gość diabliquee
ja właśnie też postanowiłam iśc z mężem i dzieckiem zrobić morfologię... biedny Boluś :( Może ludzie zaczną się badać...

Gość Sooooska
No też mam córe 13 lat i wpisali grupe krwi po porodzie do książeczki dziecka a teraz urodziłam drugą córe i nie wpisali dlatego zapytałam

Gość Pani zapominalska_
Ja też miałam wpisaną grupę krwi w książeczkę, może właśnie z powodu konfliktu? Ja mam 0rh-, mąż i syn 0rh+

Gość eeeeeeaasdas
ja mam grupe krwi bo byl konflikt seerologiczny,

Gość diabliquee
13 lat różnicy :D chyba już nie będą się tłukły :) Masz super pomoc :)

rodzilam w tamtym roku w pazdz i nie robili w szpitalu.i nigdzie nie wpisywali.sama w domu sie w domu zastanawialam jaka grupe krwi ma coreczka bo my z mezem 0rh+

Gość utijkyuj
w prywatnej klinice w wypisie jest grupa krwi dziecka.

Gość utijkyuj
kasiulek797----u nas sytuacja identyczna wiec dziecko tezma 0 RH +

Gość Sooooska
Pomoc jest :) ale młodsza gnębi starszą i wykorzystuje na maxa ,łazi za nią jak rzep a ma dopiero 14 miesięcy :) pierwsze słowo to tata drugie siostry ałdia ( klaudia) :) zrobie tą grupe i od razu stan zdrowotny bo bardzo przejęłam sie Bolusiem ,trudno wyobrazić sobie rodziców ich synek tez był zdrowy tyle czasu aż tu nagle objawy i za pózno na wszystko :(1

w moim szpitalu tez nie robili grupy krwi pielegniarka od dzieci powiedziala mi ze grupa krwi dziecka moze sie zmienic do 6 miesiaca zycia i ze po 6 jest dopiero prawidlowa ale tez bedziemy robic

Gość teraz nie robi się badania
grupy krwi dziecka po porodzie, trzeba odczekać min. pół roku bo grupa krwi się zmienia bezpośrednio po porodzie dziecko może mieć gr krwi matki -nie jest to miarodajne badanie

Gość dorota765
a nam robli bo mieliśmy z mężem konflikt zarówno w zakresie rh jak i grup głównych

Gość Sooooska
Podsumowując robią teraz tylko przy konflikcie rodziców. Bez konfliktu robimy same a chyba lepiej zrobic bo czasem sytuacja wymaga natychmiastowej wiedzy bez czekania na wyniki.

Gość fgbdfgfgh
Ja rodzilam 3 lata temu,grupe krwi dziecka wpisali do ksiazeczki.Ja i maz mamy grupe krwi ab minus a dziecko b minus

Gość dorota765
kasiulek - jeśli oboje z mężem macie 0 rh+ to dziecko może mieć 0 rh+ lub 0 rh-

Gość frrtrtr
moje dziecko ma wpisaną grupę w książeczkę...

Gość w szpitalu nie
a na morfologii powiedziala babka zeby nie szalec, bo dziecko za małe, moze sie jeszcze mu zmienic grupa, a poza tym bardzo duzo krwi potrzeba do tego. Wobec tego uznalam,ze masakrowanie maleńkiej piętki po to zeby zaspokoic ciekawosc rodzicow jest chore i badanie grupy zrobimy jak maluszek będzie większy

nie robia grupy krwi jesli jest zdrowe bo do 2 lat zmieniaja sie odczynniki tak mi powiedzieli jak robiłam mojej córeczce bo duzo jezdzimy do polski i mamy sporo drogi wiec w razie czego mamy wszyscy karty z grupami krwi milenka tez ale ona ma juz prawie 2 latka wiec juz raczej sie nie zmienia ale grupa bedzie stała tylko odczynnik moze sie zmienic