Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vibra elka

DRETWIENIE PALCOW LEWEJ REKI PO DLUZSZYM SIEDZENIU :/

Polecane posty

Gość vibra elka

jesli siedze ponad 5 godz przy biurku zaczyna mi dretwiec lewa reka a dokladnie 2 palce maly i serdeczny :/ ktos mial podobnie??

Mnie drętwiał kciuk i palec wskazujący. Są to problemy z kręgosłupem, idź do neurologa niech Ci da skierowanie na rtg kręgosłupa. Idź jak najszybciej, byś nie dostała takich bóli lewej ręki jak ja, trwały 3 tygodnie, po 3 dniach bólu i dwóch nieprzespanych nocach wylądowałam na pogotowiu, bo myślałam że zwariuje, ból nie do opisania, żadne tabletki nie pomogły, dostałam na te dolegliwości ponad miesiąc zwolnienia. Mam zmiany zwyrodnieniowe w odcinku szyjnym kręgosłupa, zwężoną przestrzeń międzykręgową i kyfotyczne ustawienie kręgosłupa (pochylanie głowy i karku do przodu przy pozycji siedzącej przy kompie). Nie zwlekaj :) Powodzenia!

Gość spróbuj prostej metody
najpierw zamontuj sobie drążek np. we framudze drzwi i po kilka razy dziennie podciągaj się na nim, ew tylko rób "zwis" po kilkanaście sekund, tyle ile wytrzymasz. No i musisz robić przerwy w pracy obowiazkowo co 50 minut 10 minut kazda. Wtedy ogólne ćwiczenia rozluźniające i usprawniające kondycję kręgosłupa

Gość poznał cię , olał twój nałóg
przykurcz Dupuytrena

Gość vibra elka
jak mam aktywniejsze dni to jest ok tylko po przesiedzianym dniu, moze trzymama ja caly czas w tej samej pozycji na biurku :/

Gość adaaddadad
nie zazdroszcze tez to mam, malo tego nie raz jak wiecej roboty bylo to mi cala noga dretwiala do kolana, jedyna rada to cwiczenia kregoslupa, skoly, krecenie biodrami i jak ktos tam napisal podciaganie. Dobrze tez dziala basen, plywanie na plecach.

Gość spróbuj prostej metody
nie łudź się, posłuchaj mojej rady i : rób przerwy przynajmniej co godzinę. Zmiany degeneracyjne kręgosłupa postępują systematycznie, by w konsekwencji doprowadzić do stanu, gdy jedynym ratunkiem będzie operacja, kręgosłupa oczywiście. Możesz do tego nie dopuścić

Gość Marianna Mięłło
Tak, to kręgosłup szyjny. Polecam z własnego doświadczenia - oprócz rzeczy oczywistych, jak ruch, ćwiczenia, rehabilitacja i jak najmniej siedzenia - zakupić sobie odpowiedni materac. Ja mam zaufanie do Art Medic od kiedy go używam. Mają bardzo dobrej jakości produkty.

Gość gość
Może być jeszcze cieśń nadgarstka.