Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luissssa

jestem recepcjonistką w pewnym znanym i prestiżowym hotelu...

Polecane posty

wiesz ja cały czas szukam i szukam pracy chodzę na rozmowy kwalifikacyjne znam norweski biegle pracodawcy 1 pytanie brzmi dlaczego chce pani się zwolnić z tego hotelu po czym dzwonią do mojego menagera z prośbą o opinię, referencję, ten mówi że pani czyli Ja nie szuka pracy zatyka mnie ochrzanką i premią a dlaczego mnie zatyka bo znam hotel na wylot

Gość wiktor small
taka praca wykancza psychicznie, fizycznie zreszta tez bo musisz pracowac shifty :( kiedys pracowalem noce w room servisie, czulem sie jak pijany ze zmeczenia, w nocy takie rzeczy widzialem ze ksiazke moglbym napisac , cos w rodzaju ''nie do wiary z trojanowskim''

a ja ci zazdroszczę pracy a nie zazdroszczę rozłąki z jakby nie było z ojczyzną. mieszkasz sama czy masz kogoś bliskiego?

Gość wiktor small
widzialem m.in. seks grupowy w jednym z pokojow, az sie dziwie ze sie nie bali ze to zobacze, ale wszyscy byli pod wplywem nie wiadomo czego. arabowie z walizkami wypchanymi gotowka , czlowieku ...

z 2 str 6 lat nie łatwych studiów, 3 rok powtarzałam i być pionkiem w świecie - dobrze to Wiktor okresliłeś - bogatych chamów moja siostra po liceum WIECZOROWYM i pracuje w korporacji w Polsce dobrze jej się wiedzie oczywiście teść jej tą pracę załatwił, bo bez znajomości skończyłaby w spożywczaku a w Polsce boję się że jak wrócę to nie będę mogła znaleźć pracy oszczędności pozwoliłyby mi na max 2 lata bez pracy w tej czuje się wypalona ale z 2 str boję się że jak zrezygnuję obudzę się z palcem w nocniku

to może być dla was niebezpieczne, byc świadkiem jakiejś tajemnicy... ja pracuję w podobnym miejscu ale w porównaniu z waszym to.. pikuś :-O

Gość tsesese
ciekawy tej suki "wiec ci powiem laluniu ze zaden aktor nie był nigdy szefem zadnej polskiej partii politycznej." Mylisz się, na początku lat 90 Janusz Rewiński był szefem Polskiej Pprtii Przyjaciół Piwa (PPPP)

do Polski często przybywam średnio 3 dni w miesiącu mieszkam z Czeszką przyjaźnimy się też mogłabym książkę pisać z cyklu "nie do wiary", zdarzało się że podchodzili arabowie i pytali ile chcę bym została ich 3/4/5 żoną - i to często się zdarzało gdy byłam pokojówką facet Pakistańczyk chciał mnie zgwałcić podczas turn downu, był bardzo silny nie wiem jak udało mi się uciec z jego pokoju dali mi 5 dni wolnego na otrzęsienie, 2 dnia próbował to zrobić kelnerce masakra tyle że mówię to hotel vipowski z rekomendacją , nie łatwo tu się dostać widzisz koronowane głowy, każdego dnia podpisujesz papiery że nie zdradzisz kogo widziałeś/widziałam

kolejna sprawa to taka że podczas takich szczytów, spotkań czy popołudniowej herbatki stoją obok ciebie - służby, tajniaki, uzbrojone po pachy, ci co stoją obok mnie mają jedynie pistolet... jedynie

nie myślałam o pensjonacie nie chciałabym mieć w przyszłości kontaktu z turystyką myślałam pójść na studia podyplomowe w nadchodzącym roku tu w Oslo to zapewne zwiększyłoby moje szanse na znalezienie pracy w sumie mam 27 lat więc wydaje mi się że nie jest za późno na taki krok

Gość Dobra Luisssa, nie chce
mis ię wszystkiego czytać. Ale powiedz mi jedno: Co to do cholery jest "flustracja"??? Musiałam zapytać, bo taka jesteś światowa kobieta, a w języku ojczystym nie potrafisz się wysłowić :D

Gość Dobra Luisssa, nie chce
* mi się

Gość wiktor small
wiesz ze mialem dosc takiej pracy i odszedlem choc nie mialem zadnej innej pracy. szukalem dosc dlugo nowej az w koncu zalapalem sie do biura gdzie zreszta awansowalem. nigdy nikomu nie mowilem ze kiedys pracowalem w hotelu

Gość wiktor small
to byla taka przygoda gdy bylem mlody, ale wspolczuje ludziom w srednim wieku ktorzy lataja z tacami. mam wyzsze wyksztalcenie i napewno bym nie wytzymal dluzej w hotelu

hah widzisz piszę szybko więc pewnie dużo błędów literówek mam na koncie już się poprawiam - chodziło mi o fRustrację :) oki pożaliłam się mogę wziąć kąpiel bo komu mam się żalić - w domu - o nie w domu rodzinnym ukształtowałam siebie jako osobę silna Czeszka za bardzo nie chce słuchać moich gorzkich żali no więc komu także wybaczcie wiem temat nudny ale przecież nie musieliście czytać tych wypocin ale dzięki że część czytała i posypały się komentarze

czepiacie sie przejęzyczeń. zazdrościcie czy co? to nie czytajcie. mnie to interesuje bo jestem słaba psychicznie i podziwiam tych, którzy potrafią radzić sobie w niemalże ekstermalnych warunkach. moja koleżanka jest stewardesą po turystyce. zna 3 języki. podobna praca.

no tak tylko co ja napiszę w cv studia, w czasie trwania na 5 roku przyjechałam tu, załapałam się jako pokojówka później awanse i tak to trwa i trwa może powinnam poszukać poza Oslo, zdobyć doświadczenie i wrócić ja mogłabym pracować za połowę niższą pensję byle praca która by mnie uszczęśliwiła człowiek całe życie zbiera doświadczenie nigdy nie wiadomo gdzie będę i co będę robić za kilka lat a z hotelu próbuje się zwolnić od ok 2 lat cwani byli a ja głupia dali awans na kierownika i podpisałam aneks do umowy że przez 1 rok nie zwolnię się z pracy chytry 2 razy traci to tyczy się i mnie ale kolejna kwestia ile osób z Polski jest bezdomnych w Oslo a ja narzekam na pracę

no widzisz...powoli dochodzisz do wlasciwych wnioskow. cos za cos. jesteś młoda to niby gdzie miałaś zdobywać doświadczenia? :-O i tak masz się czym wykazac. zaglądaj tu od czasu do czasu i napisz cos ciekawego. przecież szefostwo tego nie czyta. nie każdy ma czas i chęć czytać takie wynóżenia :-P

dobrze będę zaglądać regularnie w tym temacie - dałam do ulubionych by go nie pogubić ;) wyżalona, sprysznicowana idę spać dobranoc

Gość kolopkloa
masz prawo sie pozlaic, to nic zlego, ze praca Ci nie odpowiada. ja pracowalam w wakacje tylko jako kelnerka,a tez czesto czulam sie zle, jak pionek, choc ludzi spotykalam raczej milych. Ty tam w sumie masz jakies tanowisko, nie jest zle.

Dzisiaj moja koleżanka pracująca w banku żaliła sie, że dostala upomnienie bo miała za wysokie obcasy w kozaczkach. kupila je w zeszlym sezonie kiedy jeszcze nie pracowala w banku. Teraz bedzie musiala sprawić sobie nowe na niższym obcasie ale nie płaskie. Makijaz nie może być zbyt wyrazisty a powinna taki mieć bo ma rude wlosy i dużo piegów. Mundurek też obowiązkowy. Inna jest kelnerką w Cafe Castellari i musi oddawac wszystkie napiwki bo szefowa podgląda ją przez internet. Przez to jest duża rotacja personelu. Również wyglądem nie może wyróżniać się. Nie wiem już co lepsze ... czy niska płaca i jako taka swoboda, czy wysokie wynagrodzenie ale obwarowane sztywnymi regułami. Na pewno i to i tamto nie jest satysfakconujące dla osoby ambitnej i wyksztalconej.

to jest właśnie ten dress code mail przypominający dotyczący ubioru mojego i pracowników przychodzi na moją skrzynkę mailowa średnio co 2 dzień u nas nie ma tak że dyrektor przekaże ci informacje face to face tylko mailowo dobrze to ująłaś - sztywne reguły

jesteś pod ciągłą presją... na życie osobiste chyba nie ma miejsca ale organizm dopomina się blikości drugiego czlowieka :-O

Gość Mgr.
co u ciebie słychać autorko?

Gość ewaabra
musisz mieć wrodzoną naprawdę "WIELKĄ SKROMNOŚĆ" a z kim rozmawiałam a kto przeszedł obok a kogo widziałam a kogo słyszałam a a a...

Gość do wyżej......
do kogo pijesz?

Gość cincirdia
ile zarabiasz na rękę?

zarabiam - jako tako nie chwalę się z kim rozmawiałam, kogo widziałam napisałam o tym na forum - bo tu jestem anonimowa proste