Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaaaa

adres zameldowania w dowodzie -pilne

Polecane posty

Gość pytajaaaa

witam mam pytanie i będę bardzo wdzięczna za odpowiedź otóż chciałam skorzystać z ulgi meldunkowej( sprzedaję mieszkanie przed pływem 5 lat od zakupu i żeby nie płacić podatku dochodowego przepis mówi że trzeba było być minimum rok zameldowanym pod tym adresem) no i tak- oboje z mężem mamy w dowodzie od 4 lat właśnie taki adres zameldowania jak nieruchomość, ale oboje nie pamiętamy jak byliśmy w urzędzie się meldować :) wiem brzmi dziwnie , ale mamy dużo spraw na głowie i nie możemyy sobie skojarzyć jak się meldowaliśmy po wprowadzeniu. ale dowody mamy wymienione na ten adres. moje pytanie brzmi czy w wydziale gdzie wydają dowody sprawdzają jakoś fakt zameldowania czy można sobie zwyczajnie podać adres zameldowania a oni wpiszą to co się poda do dowodu? do urzędu moge iść w poniedziałek i nurtuje mnie to cholernie :)

Gość tfhyujikol;'
Mi się wydaje, że sprawdzają.

Gość matacz.,.,.,
wobec powyzszego po grzyba ci pamietac to i owo jak masz zameldowanie na sprzedawanym lokum 4 lata jak piszesz ??? dwa nie nie zameldują cie na widzi mi sie , musisz miec akt notarlialny , albo z spółdzielni czy z miasta to ze owy lokal ci sie nalezy . ze w nim miezkasz

Gość pytajaaaa
całe życie byłam zameldowana u rodziców jak wyszłąm za mąż poszłam zmienić dowód i wydaje mi się że też zameldować na nowy adres ale nie pamiętam :) do danych do dowodu podałam nowy adres i on widnieje jako adres zameldowania ale nie pamiętam na 100% że się tam meldowałam -rozumiecie różnicę? a posiadanie aktu notarialnego o niczym nie świadczy bo mam jeszcze dwa mieszkania i nikt tam nei jest zameldowany mimo że posiadam akty not. teraz do tej ulgi muszę w US przedstawić zaświadczenie z urzędu miasta z wydziału meldunkowego że byłam tam zameldowana- nie wystarczy pokazać dowód z adresem zaleldowania - potrzebne jest to zaświadczenie.