Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniołeczekkkkkkkkkkkk

Eutyrox, choroby tarczycy, a guzy piersi

Polecane posty

Gość Aniołeczekkkkkkkkkkkk

Mam 20 lat. Trzy lata temu zdiagnozowano u mnie niedoczynność tarczycy. Od tego momentu zażywam Eutyrox. Kilka dni temu kiedy byłam u lekarza( dodam,że moje samopoczucie było coraz to gorsze) powiedział mi,że mam całkowicie rozregulowane hormony przez te tabletki,że są bardzo niezdrowe, niebezpieczne(szczególnie u tak młodych osób), mam w organizmie wszystko zaburzone. Kiedy pytałam o to endokrynologa, powiedział,że jeżeli tsh jest w normie, nie ma prawa się dziać to co jej przedstawiłam,przez niedoczynność tarczycy. Dzięki mojemu lekarzowi rodzinnemu(specjaliście od chorób wew) dowiedziałam się skąd ten mój bardzo zły stan zdrowia. Teraz to on, a nie endokrynolog będzie mi dawkował eutyrox...zamierzamy całkowicie z niego zrezygnować,oczywiście stopniowo,a na to miejsce wstawić coś odpowiedniego, mnie niszczącego organizm. Gdyby tak nadal było..mogło by się to dla mnie skończyć tragicznie. Dodał też, że KAŻDA OSOBA, która zażywa eutyrox, KAŻDA, a nie tylko ta po 25 roku życia, powinna CO ROKU robić badanie piersi. BO EUTYROX POWODUJE GUZY W PIERSIACH, a o tym nas nigdy endokrynolodzy nie informują,mimo,że taką wiedzę posiadają.

Gość martulka_____
to jest jedna z największych bzdura, jakie tu kiedykolwiek przeczytałam pokaż mi chociaż jedno badanie naukowe na poparcie tego, co piszesz i co wymyślił ten lekarz biorę euthyrox od nastu lat, znam osoby które biorą go znacznie dłużej i nic takiego się nie dzieje odstawienie euthyroxu spowoduje nawrót niedoczynności łącznie ze wszystkimi szkodliwymi dla zdrowia następstwami, jak bezpłodność choćby jeżeli miałaś inne zaburzenia hormonalne, poza niedoczynnością, to oczywiście źle, że Twój endo ich nie zauważył i rozwiazaniem w tym przypadku jest zmiana endokrynologa na lepszego specjalistę, a nie rezygnacja z leczenia za namową lekarza rodzinnego, który nie ma tak szerokiej wiedzy na temat działania układu hormonalnego, jak endokrynolog

Gość lesia254
Jesteś młodą osobą Ja radzę badanie na tle komórkowym i leczenie produktami naturalnymi.Badania takie są u nas w Oleśnicy/Wrocławia naprawdę warto zrobić takie badanie.Lekarka która je robi posiada dużą wiedzę i nie zaleca produktów chemicznych. Zapisy na badania 694954933