Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abrakadAbbrrra

Jak pielegnowac noworodka-chlopca?

Polecane posty

Gość abrakadAbbrrra

Moja kolezanka mowila, ze ona sciagala swojemu synkowi skorke z peniska-brala rog pieluchy i sciagala, az krew mu poleciala-i jest z siebie dumna, bo maly nie musi miec operacyjnie tego robione-maly ma 5 lat teraz. Czy takie postepowanie jest sluszne?

Gość jestem na takk
nie jest sluszne.wystarczy sam masaz gora dol na poczatku w kapieli. potem ew.mozesz gazikiem przemyc delikatnie cewke. ale bez krwi.bo moga sie zrobic blizny i zrosty. moj ma 11 i juz mu svhodzi od jakiegos czasu.a tylko masowalam i potem leciutko odciagalam.

Gość abrakadAbbrrra
Ona mowila, ze robila tak noworodkowi i ze krew troche poleciala, ale maly nie plakal, wiec niby nawet tego nie poczul. Ona to robila po kapieli-rogiem pieluchy, bo maly mial ta skorke przyklejona czy cos takiego.

Gość jestem na takk
kazdy noworodek ma fizol.zrosniety napletek.kazdy m jak pisalam rozlunia tkanki i popewnym czasie sam sie odklei.wazne aby bylo widac cewke i obserwuj czy siki leca strumieniem i czy nie puchnie fiutek wtedy.wiem to od chirurga. tak samo jak bedzie mial pare mc to pozwol mu go podotykac moj czasami go szarpie ale wiem ze sam cwiczy sobie napletka. acha napisze ci cos. kiedys sciagalam przed kapiela mylam go i po kapieli do gory. ale pewnego razu zrobil mu sie tzw.zalupek i wyladowalismy na IP. dostalam opieprz za to bo napletek moze byc otwarty max 1min.bo zaciskaja sie tetnice.poczytaj o tym w necie