Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracusiaa

praca w ciąży

Polecane posty

Gość pracusiaa

Dziewczyny czy wy bedac w pierwszych miesiącach ciazy pracujecie/ pracowalyscie? Czy jesli dobrze sie czuje moge pracowac w sklepie spozywczym?

Gość wredny kapitalizm
Możesz, ale Ci się to nie opłaca, jeśli pójdziesz na zwolnienie to od momentu kiedy ZUS będzie płacił Ci wynagrodzenie dostaniesz więcej kasy! Idź na zwolnienie jak tylko możesz, to się opłaca

Gość tvtales
jakim cudem ma dostac wiecej kasy? poyebalo cie?

"jeśli pójdziesz na zwolnienie to od momentu kiedy ZUS będzie płacił Ci wynagrodzenie dostaniesz więcej kasy!" - BZDURA :) a ty autorko pracuj, dopóki będziesz się dobrze czuła :)

Gość wredny kapitalizm
wcale nie bzuda, mądre takie jesteście a nie wiecie, że zasiłek tzw. macierzyński czy chorobowy jest zliczany ze średniej z całego roku ze wszystkimi dodatkami, premiami itp. więc jest to zazwyczaj więcej niż normalna pensja

ja pracowałam non stop na pełnym etacie do 38tyg ciąży, poród jak z bajki szybki i łatwiutki, malutka zdrowa i silna, teraz jestem w drugiej ciąży 32tyg i znów pracuje na pełnym etacie a w domu mam nastepny etat ze starsza córka. wiec jak mozesz i sie dobrze czujesz to pracuj bedziesz łatwiej znosiła ciąże i sam poród - musisz tylko pamietac jakich rzeczy w pracy robic NIE mozesz i tego przestrzegac!

Gość pot
lepiej isc na zwolnienie po co chcesz charować w sklepie,miec nerwy przez klientów, szefa,dzwigać towar. Bezsens