Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żona rumcajsa

czy Polacy zaklładają jakieś sklepy w UK

Polecane posty

Gość żona rumcajsa

nie tylko spożywcze, myślę o takim sklepiku z pamiątkami czy innymi duperelkami czy bardzo trudno jest założyć swój biznesik , jak długo trzeba załatwiać i jakie wymagane są dokumenty

nie mam pojęcia o formalnościach, ale dużo Polacy zakładają - w Edynburgu jest sklep z pamiątkami właśnie, troche knajp z bagietkami i innym jedzeniem, cukiernia z lodami, sklepy komputerowe, był sklep z butami i pewnie jeszcze inne, o których nie wiem;) najwięcej formalności jest przy wynajęciu lokalu, co do reszty poszukaj info na stronie swojego councilu -tam też może znajdziesz linka do darmowych szkoleń z takich podstaw właśnie. Koleżnka, która ma bagietkarnie założyła tylko własną działalność (od ręki przez telefon) i kupiła gotowy biznes właśnie z lokalem, dostawcami, wyposażeniem itede.

Gość żona rumcajsa
dzięki Bill :) zastanawiam się czy można by było sprowadzać niektóre rzeczy z Polski, czy podobałyby się polskie np obrusy , firany , bieżniki , serwetki ?

żono - ja nie mam pojęcia, bo mój gust się rózni i od polskiego i od wyspiarskiego;) niedawno były modne motywy kwiatowe - takie jak na chustach popularnych wśród Cyganek - gdybyś się wtedy wstrzeliła z takim wzornictwem , to pewnie by szło tutaj masz linka do tego sklepu z pamiątkami: http://www.beauthi.com/ dużo nie ma, bo ciągle w budowie, ale zrób dobry research