Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarynka85

śmierć abonenta(orange)a rozwiązanie umowy

Polecane posty

Gość katarynka85

Witam, mam taką sprawę. Zmarł dziadek bliskiej mi osoby. Chciałam odciążyć ją trochę od tych spraw związanych z całymi tymi formalnościami, biurokracją itd stąd moje pytanie. Dziadek miał telefon w orange, zmarł dzień przed terminem zapłaty rachunku. Jakrozwiazać teraz umowę z tą firmą? Napisać do nich jakieś pismo, przesłać akt zgonu? Płacić za ten miesiąc jeszcze? Pozdrawiam

Gość czarna_pszczoła
umowa przechodzi na spadkobiercę jak i całe długi

umowa przechodzi - dobre, byle nie przeszła na czerwonym umowa WYGASA z chwilą śmierci, a zobowiązania obciążają spadkobierców fakt śmierci dobrze jest zgłosić w BOK - na piśmie z ksero aktu zgonu - i za potwierdzeniem odbioru, bo idioci tradycyjnie to zgubią i będą przez pół roku wysyłać faktury i wezwania

Gość cowypieprzycie
jak zmarł to umowa wygasła automatycznie przecież. A co by był sam ? A co jeśli taka osoba nie utrzymuje kontaktu z rodziną? Narobi długów, umrze, kto ma to płacic?

Gość katarynka85
hm, spadkobiercami automatycznie jest rodzina, tak ?

za "wydzwonione" trzeba zapłacić za abonament na nadchodzący miesiąc nie jeżeli jest pobierany z góry), korekty też wymaga abonament za niepełny okres rozliczeniowy - będą Ci wciskali, ze masz zapłacić cały, a oni zwrócą - nie przejmuj się - policz proporcjonalnie

w pierwszej grupie, a wiec w pierwszej kolejności, dziedziczą małżonek i dzieci lub zstępni dzieci, gdy dzieci np. nie przeżyły spadkodawcy