Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madagaskar32

Objawy DEPRESJI

Polecane posty

Gość Madagaskar32

Zastanawiam się jakie to objawy depresji mogą być, gdyż moja znajoma mówi mi, że cierpi na nią, choć ja zupełnie jej u Niej nie dostrzegam. Ma dwoje dzieci w wieku szkolnym.Męża pracującego, ona obecnie na L-4 z powodu depresji. Wydaje się smutna ale nic po za tym. Myje okna itd.. Na czym ta depresja ma polegać ? O co tu chodzi ?

Gość dur duram
nie twoja sprawa :P

Gość Madagaskar32
A czyja ?

Gość Depresja to mocno
przereklamowana sprawa

Gość Depresja to mocno
wszyscy na nią chorujemy,ja też jestem cały czas zadołowana i nic mi się nie chce.

Gość mama 2dzieci
Poczytaj w internecie lub przejdz sie do biblioteki. Depresja to powwzna sprawa, tym bardziej jak na nia dostala L4

Gość mama 2dzieci
Poczytaj w internecie lub przejdz sie do biblioteki. Depresja to powwzna sprawa, tym bardziej jak na nia dostala L4

Gość mama 2dzieci

Gość Depresja to mocno
Zaraz leci pośpiech Wrocław-Kraków więc musze na moment Was opuścić i idę przytrzymać kredens w kuchni.

Gość ffr
sa ludzie którzy na codzien robia to samo co zwykle,czasem nieoczekiwanie wybuchaja placzem,ale zwykle robia to w samotnosci kiedy nikt ich nie widzi. dlatego tak ciezko dotrzec co im tak naprawde dolega. moja znajoma tak ma. 2 dni normalnie gotuje sprzata, zajmuje sie waznymi sprawami- wtedy zaprasza do siebie, nastepnego dnia melina w domu jak po tornadzie,a ona jak menelka... i ciezko im cokolwiek przetlumaczyc i wbic do glowy na nowo sens zycia.

Gość Dominiczkakkkaaa
Coś w tym jest, ze ludzie z depresją nie za bardzo sie tym afiszują, dzieje sie to ich czterech ścianach.

Gość Madagaskar32
Może faktycznie... "ją" ma. Np. Mówi mi co będzie gotowała na obiad, ale z tego co wiem dzieci jadają posiłki u babci.

Gość Madagaskar32
Jakie są widoczne objawy depresji ???

Gość mjgdbtm
Kazdy moze inaczej to przechodzic a spektrum objawow jest szerokie i moze to byc: izolowanie od ludzi, siedzenie w domu, zaniedbanie wygladu swojego i swojego otoczenia, brak koncentracji, chudniecie badz tycie, "mechanicznosc" dzialania, placzliwosc, spowolnienie ruchow, zarzucenie hobby czy zainteresowan, czesta sennosc i spanie caly dzien albo totalna bezsennosc... sa tez mniej widoczne objawy, osoba moze zaczac skarzyc sie na problemy somatyczne. kazdy inaczej to przechodzi a depresja to powazny problem, poniewaz jest duze ryzyko samobojstwa

Gość ulełełęłeekk
dużo ludzi z depresją odczuwa silne lęki. ja np boje się wychodzić z domu, a w tłumie dostaje niemal skrętu kiszek i zalewa mnie pot. bardzo cięzka depresja to już objawy psychotyczne.

Gość mjgdbtm
No tak, to co wymienilam to mala czesc, ta najbardzej widoczna. nie napisalam o tym co sie czuje, ale to... ciezko opisac, to jakby piekło w sobie nosić, ciezko to zrozumiec zdrowej osobie...