Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaAnusi

czy to wzdecia?

Polecane posty

Gość mamaAnusi

witam moja prawie 3 miesięczna córeczka codzinnie o tej samej porze tj. miedzy godziną 4 a 6 rano budzi się zaczyna stękać i się pręży. Wygląda to na to, jakby nie mogła puścić sobie bąka. Powtarza się to już 3 tygodnie, nie ma dnia, żeby tego nie było. Jak mogę jej pomóc?masuje często brzuszek, kładę na brzuszku, daje herbatkę koperkową. Jak długo to może potrwać, czy czekać aż samo minie, czy lepiej pokazać się lekarzowi?Aha podaje jej jeszcze kropelki Espumisan i priopiotyk

Gość do Monaaa
Moja też miała taki etap, właśnie w tym wieku. Pomagał masaż brzuszka i kładzenie na nim. Ale minęło samo ok 4 miesiąca.

Gość mamaAnusi
tak karmię piersią. Bardzo uważam na swoją dietę i wydaje mi się, że nie jem nic takiego co by mogło powodować wzdęcia

Gość adadadmsmsm
Nie zmieniałam nic w diecie a mała miała taki miesiąc że co noc budziła się właśnie tak jak dziecko autorki. Dawałam jej espumisan, masowałam ale minęło samo z czasem.

Gość ogugu
u nas było podobnie; położna mi tłumaczyła, że to pewnie jest związane z niedojrzałością układu pokarmowego - dziecko nie panuje jeszcze odpowiednio nad zwieraczami i niby chce puscić bąa ale nie może; ja w skrajnych przypadkach użyywałąm termometru, a z czasem przeszło

Moj synek mial dokladnie tak samo z tym ze nam towarzyszyl jeszcze straszny placz. Pomogla nam herbatka z kopru wloskiego ;) Jesli u Ciebie tak jak piszesz nic nie pomaga to radze isc z dzieckiem do lekarza.

Gość mamaAnusi
nie podawałam jej herbatki koperkowej to miała tak samo, zaczęłam jej podawać dalej ma to samo. Jem naprawdę zdrowo i uważam na swoją dietę. Espumisan podawałam wcześniej, ale było po nim jeszcze gorzej, mówicie, że samo minie?

Gość adadadmsmsm
U nas minęło. Czasem używałam tych rureczek windi, jak widziałam że brzuszek jest bardzo wzdęty.

Gość mamaAnusi
moja córeczka nie płacze przy tym, nawet czasem się smieje:)mamy w grudniu szczepienie, to powiem o tym lekarzowi, może coś doradzi

Gość ogugu
u nas synek też nei płakał, tylko tak stękał strasznie, parł, czerwieniał

Gość mamaAnusi
no własnie najgorsze te stękanie, widać, że mała chce spać , a nie może

moja córka, jak miała wzdęcia też do około 3 miesiąca takie dość silne to podawałam jej Bobotic, Espumisan nic nie pomagał, może spróbuj podać właśnie Bobotic, czasem zmiana kropelek może pomóc... dobry jest też niemiecki sab simplex ale właśnie bobotic jest jego odpowiednikiem i zawyżałam dawkę, jest napisane w ulotce, że około 4 razy na dobę 8 kropelek, a ja dawałam do mleczka po 20 kropelek i częściej niż na ulotce było wskazane.