Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vb12

Zespół cieśni nadgarstka. Kto daje skierowanie do chirurga?

Polecane posty

Gość vb12

Już 2 miesiąc chodze po lekarzach. Ortopeda wysłał mnie do neurologa ale że terminy długie to poszłam prywatnie. Ortopeda zdiagnozował artozę nadgarstka a teraz neurolog zespół cieśni nadgarstka. Kto daje skierowanie do chirurga ortopeda czy neurolog ( tamten nie miał podpisanej umowy z NFZ więc nie mógł0. Czy mam iść na NFZ do neurologa czy ortopedy po takie skierowanie?

weż od ortopedy czy neurologa tzw . historię choroby i wróć do internisty . On da ci potrzebne skierowanie do następnego lekarza .

Gość vb12
dzięk chyba też zapisze się na nfz do ortopedy i neurologa, z internistą nie byłabym taka pewna bo nie mogłam ruszać ręką a nie chciała mi dać mi zwol. lekarskiego i odsyłała do ortopedy

Gość vb12
pójde do internisty ale najpierw zmienię internistę na innego

Gość lesia254
Przyczyną choroby może być reumatoidalne zapalenie stawów, może też mieć ona charakter choroby zawodowej, a czy czasami nie upadłaś na tą rękę? czy masz przykurcz palców? Czasami nie daj się operować .Mój mąż upadł 3-y lata temu i miał problemy z nadgarstkiem ręka bolała nawet włożyli w gips,do tego zastrzyki ale nie pomagało ręka zaczęła sinieć i puchnąc zdjęli gips jeździł na różne badania przez pół roku w końcu zmienił lekarza -znalazł chorobę kazał operować ,byliśmy w słynnym szpitalu w Trzebnicy, ale gwarancji nie dawali .Zaczęliśmy szukać pomocy w medycynie naturalnej.po roku stosowania b.dobrych suplementów choroba minęła ,nieraz ma bóle jak się przepracuje tą ręką na działce ale palce się wyprostowały jest dobrze.Życzę Ci tego.

Gość vb12
Nie nie upadłam, ale w pracy na kompie non stop i dżwigam opasłe tomów akt. USg wykazało zcn.

Gość meduS_A
u mnie też zdiagnozowali zcn, ale akurat były wakacje, wiec nie poszłam na zabieg, tylko wyjechałam na urlop :D miałam opaskę uciskową na nadgarstek i często ją zakładałam i starałam się nie podnosić niczego ciężkiego po kilku tygodniach było lepiej, a po jakiś 3 miesiącach przeszło całkiem ale faktycznie nie podnosiłam ta ręka niczego ciężkiego, bez wyjątków

Gość ja mialam zabiegi na obie dlon
i na razie wszystko jest ok.wczesniej to byla jakas masakra.sztywne przykurczone palce,zdretwiale nieprzespane noce po zabiegach palce sie wyprostowaly wrocilo czucie ustapilo dretwienie

Gość meduS_A
tak, u mnie wcześniej było to samo, zwłaszcza niedospanie dało mi w kość

Gość gość
Na szczescie jednak zespół cieśni nadgarstka można dość łatwo i skutecznie wyleczyć, najlepiej prywatnie, bo tu liczy się czas i jeśli będziemy czekać na zmiłowanie NFZ, dolegliwość będzie sie pogłębiać. Ze swojego doświadczenia polecam udać się do poznańskiej Kliniki Nadgarstka. To specjalistyczny ośrodek, w którym konsultacje i zabiegi przeprowadza dr Marcin Popow, mnie przyjął bardzo szybko, a sam zabieg trwał 20 minut. Po bólach ani śladu.

Gość gość
A może SPAMOW, śmieciu reklamowy ty? :o WON!

Gość gość
Z tego co wiem, to chyba ekarz ogólny, ale ja bym od razu z taka sprawą szedł do specjalisty, np.do Enel Sportu. Tam mają najlepszych w Polsce chirurgów i masz pewnośc, że będzie cię leczył ktos, kto się na tym zna. inaczej możesz się leczyć kilka lat bez skutku...