Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majówka 2o13r.

DROGIE moje kochane mam nadzieję, że pomożecie

Polecane posty

Gość majówka 2o13r.

czy któraś z Was leżała w szpitalu pod kroplówka z magnezem? W drugim trymestrze? Proszę jeśli takie sa Odezwijcie się:(

Gość majówka 2o13r.
czy trzeba długo leżeć? Ja jestem w 17tyg.

ja w 19 tygodniu pierwszej ciązy przez tydzien lezałam początkowo pod kroplówką z fenoterolem, potem juz tabletki. tydzien szpitala wystarczył, zeby zapanowac nad skurczami :)

Gość majówka 2o13r.
meaa a jakie miałaś objawy? Mi moja gin dała skierowanie i powiedziała że mogę przyjechać na kroplówkę ale tak się boję:(

miałam skurcze (twardnienia macicy) dochodziły do kilkudziesięciu dziennie, w efekcie skróciła się szyjka, ale fenoterol zadziałał i donosiłam do 40 tygodnia

Gość majówka 2o13r.
Ja mam szyjke długa przynajmniej była:( ale mam twardą macice i brzuch czyli skurcze.:(

a czego tu się bać ? W ciąży to praktycznie normalne że brakuje matce witamin bo dziecko ją "zjada". Ja bym się ucieszyła że mam opcje by poleżeć sobie pod kroplówką i się odżywić błyskawicznie prosto w żyłe niż łykąc jakieś pigułki, witaminki itp.

Gość ja lezalam tydzien
ale pod kroplówka z amagnexem jaies 2 godziny, bo nie moglam jej przyjac- dostalam przeokropnego ucisku w klatce piersiowej, nie moglam oddcychac i mi ja odlaczyli.

majówka 2o13r. - skoro lekarze zalecili tylko magnez to myslę, ze nie masz sie co martwic. jakby było źle to daliby ci mocniejsze leki.

Gość ja lezalam tydzien
ja mialam tez twarda macice i szyjka mi sie skrócila, ale nie dostalam na to nic. Wypisali mnie ze szpitala z nakazem oszczedzania sie. Donosilam do 38 tyg

Gość majówka 2o13r.
a jeśli ten magnez nie pomoże? Boję się tych wszystkich przypadków na patologii:( i że będą mnie tam bardzo długo trzymać:(

Gość ja lezalam tydzien
as nie masz sie czegobac ??? nie znosze rozhisteryzowanych matek :P a jak nie zadziala to co>> to nie zadziala, dostaniesz cos innego ? zamierzasz z wpodowu swoich obaw popelnic samobójstwo ?

Gość majówka 2o13r.
Ja leżałam tydzień a w którym tc byłaś?

jeżeli ten magnez nie pomoze i będziesz mieć częste skurcze to przepiszą ci cos mocniejszego (czyt. fenoterol) który napewno pomoze :) jestes pod opieką lekarzy a nie fryzjerów :D nie martw się!

Gość ja lezalam tydzien
30 tyg moj lekarz mówil mi, ze taka jest uroda niektorych ciezarnych A brzuch stawial mi sie tak jak TObie , gdzies od 17 tyg ciazy. Do 30 tyg nie dostalam na to nic.POtem szpital i proba z kropłowka, nie udała się, Do domu, odpoczywac wiecej . Brzuch mi sie stawial po 20, 30 razy do samego konca. Ale donosilam do 38 tyg, dziecko jest zdrowiutkie. Glowa do góry, psychika jest wazna

Gość majówka 2o13r.
wiem wiem:( może to dziwne ale nigdy jeszcze nie byłam w szpitalu:( ciekawe jak długo tam będę:(

Gość majówka 2o13r.
nie ma więcej takich mamusiek?

Gość majówka 2o13r.
up

ja lezałam w 34tyg chyba ze 3 dni i wszystko sie unormowalo. nie ma sie czego bac:) ze mna w podobnej sytuacji lezaly dziewczyny w 30tyg, 25 i chyba 17stym.. z tego co wiem,one lezaly dłuzej, ale na to nie ma reguły:)

Gość majówka 2o13r.
a powiedzcie brzuch ogólnie w ciąży jest troszke twardszy niż przed?

robi się twardszy zazwyczaj właśnie wtedy gdy sie stawia.. No i gdy dziecko ma juz swoje rozmiary, no to logiczne,że czuć ze ktos tam jest:)

zreszta,jestes juz w 17stym tyg wiec chyba zauwazylas czym sie rozni brzuch przed ciaza od tego w czasie ciazy:)

Gość majówka 2o13r.
No mój jest troszke twardszy ale nie jak kamień itd.nie boli mnie Ciągle Leze niE wiem co robić

Gość majówka 2o13r.
No mój jest troszke twardszy ale nie jak kamień itd.nie boli mnie Ciągle Leze niE wiem co robić

Gość majówka 2o13r.
:( nie wiem a może iść jeszcze do innego gin? Ta kazała mi brać tylko magnez i No spe choć nie chętnie a może dostała bym coś innego?