Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaporaz1

podrażnienia na buzi

Polecane posty

Gość mamaporaz1

Pare dni temu zauważyłam,że mam przesuszone placki pod oczami, (nie stricte powieki tylko niżej). Przy demakijażu piekły mnie te okolice (używam płynu micelarnego z AA), pare razy posmarowałam buzie na noc oliwka w żelu,ale zaczeły mi wyskakiwać pryszcze,wiec zrezygnowałam. Wczoraj posmarowałam się kremem oliwkowym z ziaji-troche piekło,ale dzisiaj nie dość że piecze,to jeszcze mam czerwone plamy:-( czym to załagodzić?

Gość zly.jak.cholera
niektórzy nie mogą używac żandych kremów bo ja np. mam uczulenie na kazde mazidło nawet z apteki za 80 złotych dla najbardziej wrazliwych cer dla niemowląt alergików itd.

Gość mamaporaz1
Pierwszy raz tak mam. Tzn.płyn mnie nie zachwycił,czułam że mnie podrażnia-ale to chwilke tylko,wiec nie dotarłam do sklepu po inny. Ja pytam co na ta chwile zrobic,kurde boje sie podkład nakladac a musialabym wyjsc a w taka zimnice bez make up nie dam rady.

Gość zly.jak.cholera
najlepiej delikatnie i dokąłdnie myj wodą przegotowaną, napij się jakiegoś wapna jak masz. podklad raczej nie jest dobrym rozwiązaniem ale skoro masz uczulenia na te kremy itd. to może użyj tylko podkład żeby zakryć zmiany ( jeśli on ciebie nie podrażnia) jesli musisz wyjść. może lepiej na przyszłośc zainwestuj w podkład mineralny ( bez chemii).

dostalas uczulenia ...idz lepiej do dermatologa zeby ci sie to nie przenioslo na wieksze partie twarzy...moja ciocia cos takiego miala i ta leczyla ze potem sie okazalo ze to jakies baterie...ale jej zaatakowalo najpierw powieki...a potem okolice nosa..trudno bylo jej to wyleczyc

Gość mamaporaz1
Ale to nie jest takie mocne!;-) Czuje dyskomfort-takie pieczenie. Tak za bardzo kombinować nie chcę,bo jestem w ciąży i byle co w takim stanie uczula. Chce tylko doraźnej pomocy-teraz. Musze zmienić ten płyn-niby micelarny AA a tu guzik- wracam do złotego. Mam puder mineralny-ale mnie nie zachwycił,rzadko go stosuje.

Gość mamaporaz1
Wapno pije,ale nie chce przesadzić. Kiedyś do buzi używałam kremu olation? Nie pamietam. Dla niemowlat,z apteki-biało czerwona tubka. Bede musiala wrocić do niego.