Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gitara.

Kto jest fachowcem od gitar elektrycznych?

Polecane posty

Gość Gitara.

Mam kilka pytań :)

Gość Gitara.
Czy w miesięcznej gitarze Fender Squier Bullet struny mogą być do wymiany?

Gość Gitara.
Czy w miesięcznej gitarze Fender Squier Bullet struny mogą być do wymiany?

Gość Gitara.
Czy miesięczna gitara Fender Squier Bullet może mieć struny do wymiany? Tym bardziej,że niby nie była używana zbyt często?

Gość rarrraa
Moga, a wrecz powinny byc wymienione. Najlepiej przy kupnie gitary, zwlaszcza takiej, ktora chwile w sklepie polezala, od razu wymienic struny. Wydatek to niewielki, a szkoda meczyc uszy starymi strunami. Takie moje zdanie, a na elektryku juz gram 7 lat.

Gość Gitara.
Gitara jest na gwarancji z tego tytułu,że ma dopiero miesiąc, ale cena wydaje się być podejrzanie niska. Jak spytałam o sprawność gitary, niby jest sprawna w 100% i wszystko jest ok, ale struny są do wymiany (no chyba,że komuś to nie przeszkadza)... Chłopak od czasu do czasu przez ten miesiąc niby wyciągał ją,żeby sobie pograć przez chwilę, to pytam dlaczego struny są do wymiany??? Nie kumam :)

Gość rarrraa
Bo struny sie starzeja, nawet jesli gitara nie jest czesto uzywana. Tremolo tez robi swoje. Jak ktos sie zna, to slyszy roznice.

Gość rarrraa
Hmmmmm... Z uzywanymi gitarami lepiej uwazac, nigdy nie wiadomo jak byly traktowane. To pierwsza Twoja gitara bedzie?

Gość Gitara.
Tak, właściwie nie moja - kupuję dla 11letniego brata pod choinkę.

Gość rarrraa
Z tego co widzialam na zdjeciach, to nie prezentuje sie najgorzej. Nie wiadomo tylko czy elektronika dziala, ale jak na gwarancji jeszcze jest ta gitara, to mozesz w sumie zaryzykowac. Tylko po co 11-letniemu bratu to tremolo? :P

Gość Gitara.
Ja wiem, że tremolo to może być dla niego problem, ale patrzyłam na jakość/firmę, bo np Epiphone Junior najtańsza jest za 400zł to chyba lepiej Fender? Ogólnie niby wszystko w niej jest w jak najlepszym porządku...

Gość Gitara.
Ja bym wolała ze stałym mostkiem, bo by na początek miał mniej zachodu :)

Gość rarrraa
Ja generalnie nie przepadam za Fenderami z nieszej polki, przereklamowane moim zdaniem. Osobiscie wolalabym pieniadze zainwestowac w mniej znanego producenta, ale lepsza jakosc, no ale co kto lubi... Mysle, ze bratu wielkiej roznicy to nie zrobi, chlopak bedzie mial frajde tak czy inaczej, a jak podrosnie i juz sie muzycznie rozwinie, to kupi sobie cos wedlug wlasnego uznania. A wzmacniacz tez kupujesz?

Gość Gitara.
Dzięki za rady:) Wzmacniacz później jak będę miała więcej kasy:)

Gość rarrraa
Nie ma za co. I oby gitara sie dobrze sprawowala! A tremolo... zdjac od razu. ;)