Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frynka

prowadzenie ciąży prywatnie - jakie koszty?

Polecane posty

Gość kabikabi
Na pewno koszty są trochę większe, ale jest też zupełnie inne traktowanie. Przy pierwszej ciąży chodziłam państwowo, przy drugiej prywatnie do ab ovo w lublinie. Różnica jest totalna: w kompetencji, w słuchaniu pacjenta, w podejściu do ludzi.

Gość lossana
Moim zdaniem warto zainwestować. Moją ciążę prowadziła pani z centrum medycznego marki i byłam bardzo zadowolona ze współpracy. Druga sprawa to jakość opieki, która przy prywatnych wizytach jest po prostu nieporównywalna. Jak będę w drugiej ciąży to też pójdę w to samo miejsce.

Gość gość
Odświeżę temat. Tak sobie czytam i czytam i jednego nie rozumiem. Mam zrezygnować z prywatnej opieki, bo co? W ramach solidarności z tymi, których na nią nie stać? Bo inni się użerają to ja też muszę? Wolne żarty, zgadzam się, że ciąża to szczególny stan. Nie mam czasu i ochoty na uświadamianie państwowych lekarzy co mi się należy, pisanie skarg, odwołań skoro mogę tego uniknąć chodząc prywatnie. Sprzęt na NFZ często pamięta czasy Breżniewa, a wdzierniki mają takie, że syczysz z bólu przez pół dnia.

Gość gość
Zgadzam się, że warto skorzystac z opieki prywatnej jak ma się taka możliwość. Osobiscie zawsze chodzilam do ginekologow prywatnie, u nas w Poznaniu ceny są w wielu miejscach przyzwoite. Teraz ciąże prowadzi mi dr Pawlik z http://gabinetypawlik.pl/ Jest bardzo w porzadku, poszlam do niego bo koleżance prowadzil ciaze i polecala.

Gość gość
14.27 Zgadzam się z postem. Opłaca się opieka abonamentowa. Wtedy wychodzi taniej w ogólnym rozrachunku. Jeżeli ciąża jest podwyższonego ryzyka to nie ryzykujcie państwowych wizyt. Po co się użerać? Na rynku są abonamenty dla ciężarnych, około stu złotych miesięcznie i masz w tym dostęp do wielu specjalistów (ja potrzebowałam jeszcze diabetologa i okulistę), usg, laboratorium. Pod koniec ciąży wizyty są częstsze.

Gość gość
kto prowadzil wasza ciaze? kogo moezecie mi polecic?

Gość gość
Z moimi lekami i wizytami ok 8 tysięcy

Gość gość
gość 2017.05.16 Moją ciąże prowadziła dr Kluz-Kowal z http://gabinetginekologicznybialystok.pl/ - jestem abrdzo zadowolona z przebiegu i wszystkiego dookola. Bylo dobrze. Moją także! CZzułam się naprawdę bezpiecznie i dobrze. Polecam z całego serca:)

Gość gość
Ceny mogą się sporo różnić więc najlepiej kontaktować się z poradniami położniczymi w Twoim mieście. Ja całą ciążę miałam prowadzoną przez lekarza ginekologa Marka Blitka z poradni www.lekarz.com.pl.