Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomożcię wybrać

To będzie szóste mleko. Pomóżcie wybrać ostatnie.

Polecane posty

Gość Pomożcię wybrać

Dziś dowiedziałam się po kilkutygodniowym lataniu po lekarzach że moje dziecko nie ma uczulenia na mleko chociaż cały jest wysypany! Więc skoro nie na alergii to mam już sama wybrać co na jeść. Do tej pory pił: moje mleko, Bebiko, Bebiko HA, Bebilon i Nutramigen. Po żadnym nie było lepiej. Syn ma 3 miesiące.

Gość bambarryla147
Jak po nutramigenie mu nie zniknelo, to moze ma uczulenie na proszek do prania....

Gość Temat jak najbardziej powazny
No to co mu jest, wiesz? Dlaczego jest wysypany? Czemu zmieniasz tak mleka?Jak dziecko je toleruje?Miałas szansę zauważyć (skoro w tak krótkim czasie już zmieniałas tyle razy mleko?)

Wiesz, wysypka nie znika tak szybko.

Gość Pomożcię wybrać
Od urodzenia ma ciągle ten sam. Problemy zaczęły się jak musiałam odstawić pierś.

Ja bym została przy Bebilonie Pepti, ale skoro lekarz wykluczył alergię ( na jakiej podstawie????)to bym dała na przykład Enfamil lub po prostu Bebiko

Gość bambarryla147
Ile czasu pil np nutramigen?

Gość Pomożcię wybrać
Lekarze zalecali coraz to inne mleka, najpierw pediatra, potem alergolog. Teraz już jak wykluczono skazę białkową i alergie na inne mleka to chce wybrać tak żeby więcej nie zmieniać, widzę że dziecko jest zdezorientowane i nie może się wypróżniać, podzielcie się opiniami co do jakości innych mlek.

Jak wykluczyli skaze białkową??

Gość Pomożcię wybrać
Nutramigen niecałe dwa tygodnie ale tego to ja nie chce. Ciągle się małemu ulewa, pluje nim, po prostu nie smakuje. Miał testy alergiczne z krwi i miał taki plaster na plecach.

No nie wiem, jak dla nie to zamałe dziecko na testy. Skoro tak, to i tak pewnie nie dostaniesz recepty Bebilon. Enfamil jest najbardziej podobny do mleka matki, ale tez jest mlekiem cięzkim i u mojego dziecka powodował zaparcia. Choć córa koleżanki piła go z powodzeniem. Tak więc ja bym dała Bebilon Pepti ( tylko to jest hydrolizat mleka) jak nie to Enfamil ew Bebiko

Gość Pomożcię wybrać
Bebilon pepti też jest na receptę. A jeżeli Enfamil jest ciężkie to też myślę że to nie będzie dobry pomysł bo mój mały też ma zaparcia, chyba więc Bebiko z Twoich rad zostaje. A ktoś miał styczność z mlekiem Nan?