Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loreline

Wstydzę się wyglądu moich paznokci

Polecane posty

Gość loreline

Tak jak w temacie. WSTYDZĘ SIĘ WYGLĄDU MOICH PAZNOKCI. Mam 23 lata. Obgryzałam od przedszkola i dopiero 1 grudnia kiedy to koleżanka mnie zawstydziła podczas zakładania jej paznokci żelowych przestałam obgryzać moje własne. Są obgryzione, krótkie, mają różne bruzdy, schodki, wklęśnięcia, zero połysku, krzywe... nie mogę dłużej tego widoku znieść, a chować ich nie mam jak bo poruszam się na wózku. Chcę rozpocząć działalność w kierunku stylizacji paznokci i nie mogę pozwolić na taką kompromitację. POMÓŻCIE, BŁAGAM WAS!!!

Gość bnjvgrkf
o moze zrob sobie akryle albo zelowe, albo najpierw manicure japonski zeby je wzmocnic

Gość loreline
Akryl czy żel odpada. Jestem po stylizacji paznokci i wiem z tego co się nauczyłam, że na paznokcie w takim stanie nic nie nakładamy. A możesz więcej o tym manicure japońskim napisać?

Gość ja tutaj czesto doradzam
no popatrz, taka wredna małpa a jednak czasem też potrzebuje pomocy :) żeby wzmocnić, odbudować płytkę, to polecam balsam do paznokci tisane. musisz im dać odrosnąć bez gryzienia. bruzdy mogą się robić od niedoborów w żywieniu, więc na to też zwróć uwagę, czyli albo dieta albo suplementy dobre, uzupełniające niedobory

Gość ja tutaj czesto doradzam
ale u niektorych może powodować odwarstwianie się płytki paznokcia, ta odżywka eveline

Gość loreline
To warto ją kupować czy nie? Nie sądzę aby dieta miała wpływ na to w jak opłakanym teraz mam stanie paznokcie. Od dzieciaka zawsze jem tak samo. Ja przez długie lata obgryzałam bardzo intensywnie, potrafiłam aż do krwi. Teraz żałuję odkąd mnie koleżanka zawstydziła...

Gość kkkksksalk
pierwsze słyszę , jak dla mnie nie ma lepszej odżywki do paznokci, dzięki niej zapuściłam paznokcie (bo zawsze mi się łamały) a koleżanki myślą że mam tipsy:)POLECAM

Gość loreline
ludzie, co ja mam zrobić by paznokcie wyglądały jak paznokcie normalnej kobiety, a nie takie ogryzki robione od przedszkola? jestem załamana, ja się zastrzelę..

Gość kkkksksalk
możesz sobie dodatkowo kupić w aptece taki lakier przeciw obgryzaniu paznokci jak masz z tym problem

Gość ja przestalam obgryzac
jaies pol roku temu . ale paznokcie nadal maja brzydki ksztalt sa nierwone niektore, plytka paznokciowa jest krotka.pewnie to juz sie nie zmieni

Gość loreline
Nie mam problemu z zaprzestaniem obgryzania, czytasz dokładnie temat? Przestałam obgryzać jak mnie kumpela zawstydziła... ale teraz trzeba ratować paznokcie. Mi też gadają, że płytkę krótką będę mieć już zawsze. Ale czy zapuszczone paznokcie mają krótką płytkę? Sam/a powiedz

Gość kkkksksalk
ja nie obgryzałam paznokci tylko nie mogłam ich zapuśćić bo były kruche a teraz dzięki tej odżywce są twarde i się tak nie łamią. No a co ci przeszkadza krótka płytka, zapuść paznokcie i możesz malować ciemnymi lakierami i płytki nie będzie widać.

Tak taka płytka zostanie Ci na zawsze. Do tego brzydkie szerokie łopaty. Zapuśći, piłuj krótko, nakładaj odżywke

Gość loreline
Mariiika Jaki sens byłby w zapuszczeniu ich jeśli mi doradzasz piłowanie na krótko? Teraz mam je krótkie bo obgryzałam kilkanaście lat i chcę je zregenerować by mieć właśnie długie, wreszcie takie które będą poza opuszką palca. Nie oceniam czy moje paznokcie są brzydkimi łopatami jak to ujęłaś bo są jeszcze niestety krótkie gdyż od niedawna skończyłam z obgryzaniem. Aczkolwiek tak patrząc na te moje ogryzki nie są szerokie jak łopaty. Gdyby można było dałabym tu zdjęcie do ocenienia ich fatalnego stanu. Wiem, e moja koleżanka która też dawniej obgryzała i skończyła z tym w liceum dziś ma piękne długie paznokcie i płytkę taką, że nigdy by się nie powiedziało, że obgryzała. kkkksksalk Przeszkadza mi krótka płytka paznokci bo w moim zawodzie wymagane są idealne paznokcie i długie, a ciemnych kolorów nie lubię. Tym bardziej, że lakiery stały się dla mnie przeżytkiem. Dlatego też reklamuję się ws.stylizacji paznokci metodą żelową.

Gość a pamietacie uzytkowniczke
to kup sobie ta odzywke z tisane, ona naprawde dziala cuda, a do tego kosztuje malutko, kilka zl, a jest wydajna

balsam do paznokci z tisane znaczy sie

Temu ze najpierw je piłuj na krótko az sie wzmocnią chyba ze chcesz sobie takie brzydactwa pokrzywione zapuścić. Moze ma długą bo nie obgryzała do krwi az. Z reszta skoro jestes po stylizacji poznokci to chyba powinnas miec jako takie pojęcie a nie na kafe pytac.

stylizacja paznokci to nie to samo co wiedza dermatologiczna na ich temat, to tak jakby wymagac od makijazystki ze ma miec wiedze o pielegnacji skory w malym palcu

Gość loreline
A może mi ktoś więcej o tym manicure japońskim napisać? Wiem, że po techniku usług kosmetycznych i stylizacji paznokci powinnam takie rzeczy pamiętać, ale jak człowiek nie ćwiczy to zapomina ;( Zastanawiam się między tym tisane, a Eweline 8w1, o którym też było wspomniane tutaj. Eweline 8in1 wiem, że jest drogie bo 18zł jedna buteleczka. Więc nie stać mnie niestety. ja tutaj czesto doradzam oraz a pamietacie uzytkowniczke, mogłabyś mi napisać więcej na temat tisane? To w końcu jest to odżywka czy krem? Ile kosztuje? Gdzie jest dostępna? Na jak długo wystarcza? Jak stosować? Mariiika, z doświadczenia w pewnym sensie wiem, że dłuższe paznokcie łatwiej się piłuje. Nie podzielasz tej opinii? Dłuższym paznokciom łatwiej nadać kształt, zrównać, a krótkie to nawet pilnikiem ciężko się dostać. A jeśli Ci temat przeszkadza, nikt nie każe Ci się wypowiadać. a pamietacie uzytkowniczke, to jest akurat złe porównanie bo wizażystka bo tak się nazywa poprawnie ten zawód musi mieć wiedzę na temat pielęgnacji skóry w małym palcu.

Gość mi nie działa
tisane to balsam, dosc tlusty, co dzien smarujesz tym paznokcie, skorki, mozesz 2 czy 3 razy dziennie. w tym czasie, jako ze jest to tluste, raczej paznokci nie maluj ;) http://www.herbastudio.pl/pl/Katalog/Kosmetyki/Balsam-do-paznokci-2x5.html mozna tez kupic w niektorych aptekach, wiem ze w superpharm bywa, albo w sklepach zielarsko-aptecznych, no albo przez neta

Gość loreline
jak długo powinna trwać taka kuracja paznokci używając tego balsamu?

Gość mi nie działa
do momentu zauwazenia efektow :) ciezko jest okreslic czas, moze byc to az odrosnie plytka, amoze szybciej, a moze byc tak ze niewle zdziala (ale nie znam osoby ktorej choc troche by to nie pomoglo). musisz obserwowac, pierwsze efekty zazwyczaj juz po tygodniu sa widoczne, np juz sie tak nie lamia, ale to kwestia indywidualna

Gość loreline
Dziękuję, najchętniej jakby się dało cofnęłabym czas by mieć paznokcie normalne jak u kobiety, która nigdy w swoim życiu nie obgryzała

JA bardzo dlugo obdzieralam paznokcie i obgryzalam. Niestety mam ten sam problem, krotka plytka paznokciowa i nawet jak chce zapuscic to ten bialutki kawaleczek paznokcia aby wystawal poza palec musi miec ok pol cm, a to obrzydliwie wyglada. Po pierwsze aby wzmocnic paznokcie zaczelam jesc zestaw witamin. W szczegolnosci cynk, witamine A,E i wyciag z borowki. POmaga na poprawienie paznokci i wlosow tez. Po ok 4 mieisacach widac efekty. Zaczelam od niedawna malowac wzmacniaczem do paznokci, i tu masz wybor . dobry jest z dodatkiem czego z jablka juz nie pamietam dokladnie , lub inny z mieneralami z Moorza Martwego. Paznokcie moze nie sa jeszcze az takie super , ale ja sie z nimi czuje lepiej. I nie polecam ci robienia ani tipsow , ani zelowych , zadnych, bo to tylko niszczy jeszcze gorzej. A co smieszne, ze chcac poprawic kondycje paznokci, wzmocnilam tez wlosy, zgestnialy mi. Meczylam sie kilka miesiecy ze swedzeniem skory glowy, nikt nie wiedzial co to jest i okazalo sie ,ze mi cebulkowaly nowe wloski, smiesznie to wyglada, bo mam dlugie a np nad czolem mam teraz krotkie na 4-5 cm. Polecam, zacznilj od witamin. Poeodzenia

Gość mi nie działa
podobno silica jest dobra, ten suplement, chociaz sama nie bralam

Gość WY JEJ TO SUPLEMENTY
ODŻYWKI a problem jest gdzie indziej :) Sama mam ten okropny nawyk i wiem, że u mnie pomaga na obgryzanie tylko jedno: pomalowane na czerwono paznokcie, ładnie zrobiony manikiur, tak, żeby żadna skórka nie kusiła, lakier nieodpryśnięty. Każdy zadziorek już mnie kusi do gmerania przy paznokciach a wtedy nie wiem kiedy i już po jednym paznokciu, i kolejne lecą. :( ale jak potrafię utrzymać wypielęgnowane paznokcie, to tygodniami nie obgryzam i już nawet wyglądają jak u ludzi. Autorko - musisz znaleźć metodę, która Cię zniechęci do obgryzania - u mnie to jaskrawy kolor i brak zadziorów:). U Ciebie może coś innego zadziała - żeby mieć ładniejsze paznokcie dla nas jest tylko jedna metoda - NIE OBGRYZAĆ

Gość WY JEJ TO SUPLEMENTY
już po tygodniu - dwóch paznokcie będa wyglądąły lepiej - użyj jakiejś odżywki pod lakier. Nie przejmuj się, że sa brzydkie + pomalowane - nieobgryzane wyładnieją. zobaczysz

Gość anija23
Moim zdaniem zrób sobie hybryd i wtedy nie będziesz obgryzać. Ale mozesz także polać je czymś kwaśnym jak nie lubisz kwaskowatych rzeczy. Tak zrobiła moja znajoma i się oduczyła.

Gość oiuytr
noto chyba wy nie czytacie co ona pisze :O napisala ze z obgryzaniem sobie poradzi i nie na to szuka rady 🖐️