Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama87

szybko zarastające ciemiączko

Polecane posty

Gość mama87

witam, mam prawie 5 miesięcznego szkraba, który urodził się z ciemiączkiem 1x1. Byliśmy dzis na wizycie kontrolnej i pani doktor powiedziala, ze maluch ma już zamknięte ciemiączko i zleciła nam badania na poziom witaminy d3. Poczytałam trochę o tym w internecie i zaniepokoiłam się. Lekarz nic nie mówiła o odstawieniu dodatkowej witaminy d3 (karmię mlekiem modyfikowanym). Czy któraś z Was miała podobną sytuację i co radziecie?

Gość ijgh
witamine d3 dodatkowo przy mm (bow mleku modyf. przeciez tez jest d3) powinno sie podawac przez pierwsze 3 mies., a pozniej np. Cebionmulti - tak przynajmniej mowi moja lekarka

Gość mama87
ale czy któraś z Was miała sytuację z szybko zarośniętym ciemiączkiem? i co w takiej sytuacji?

Gość okaoka
nie powinnas była w ogóle dawać wit D,ale już po fakcie.skoro lekarz nie robił żadnego problemu z tego,to ty też nie rób.zrobisz badania i specjaliści powiedzą co i jak.

Gość mama87
na poczatku dostawal k+d codziennie, pozniej d codziennie a k co 3 dzien, a pozniej kazali dawac sama d. glowka przez pierwszy miesiac urosla 3 cm, pozniej przez kolejne pol miesiaca pol cm, przez kolejne 1,5 miesiaca 2,5cm a teraz po 1,5 miesiaca 1,5cm.