Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mirinda92

Ciąża a tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość Mirinda92

Witam forumowiczki. Od miesiąca przyjmuję tabletki antykoncepcyjne ( Novynette), w trakcie przerwy na krwawienie doszło między mną a moim narzeczonym do stosunku przerywanego ( zawsze stosujemy dodatkowo prezerwatywy, ale tym razem jakoś tak wyszło). Wczoraj zaczęłam przyjmować kolejne tabletki, jednakże zaczynam odczuwac dziwne objawy ( bóle krzyża i pleców, senność, skurcze w podbrzuszu, wilgotność- takie jak przed okresem, jednak bardziej nasilone). Czy istnieje ryzyko ciązy, czy jet to raczej skutek przyjmowania hormonów? Proszę o porady, bo zaczynam odrobinę świrować

Wydaje mi się, że nic się nie staje, tez miałam objawy jak zaczęłam brać pierwsze opakowania co do tej przerwy, ale bioę już 4 mieisąc i jest wszystko ok. Jak tylko brałaś regularnie co do godziny to na pewno nie jesteś w ciaży.

Gość Mirinda92
nie brałam dokładnie o tej samej godzinie ( Zdarzało mi się wstać trochę później niż zwykle), zazwyczaj w godzinach od 9 do 11

Gość nie kumam tego hasła
nie dygaj, jak bierzesz tabletki regularnie to wszystko jest ok, w trakcie przerwy też jesteś zabezpieczona, oczywiście z finalem w środku :P

Gość Mirinda92
a co do tych dziwnych objawów. Czy któraś z was podczas brania tabletek anty miała takie bóle brzucha i pleców, to uczucie już zaczyna mi trochę przeszkadzać...nie wiem tylko, czy jest to wynik zażywania hormonów