Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość strachyyy

Studia medyczne- czyli co powinna wiedzieć osoba ubiegająca się o przyjącie

Polecane posty

Gość strachyyy

Witam. Jestem rocznikiem 96 czyli obecna pierwsza liceum. Uczę się w stosunkowo dobrej krakowskiej szkole na profilu biologiczno-geograficznym. Uświadomiłam sobie jednak ostatnio, a raczej utwierdziłam w przekonaniu, że swoją przyszłość chciałabym związać z medycyną(studia lekarskie, ewentualnie pielęgniarstwo). Planuję ubiegać się o przyjęcie na Uniwersytet Jagielloński. Boje się jednak matury(którą mój rocznik musi pisać w nowej, do końca nieznanej formie). Maturę zdawać bym musiała rozszerzoną z biologi i chemii oraz fizyki lub matematyki. Co do biologi będę ją miała rozszerzoną w szkole więc myślę że dam radę (planuję przerabiać też w domu zbiór zadań Witowskiego oraz oczywiście maturalne testy). Chemie co prawda nie będę miała w szkole rozszerzonej a tylko przedmiot o nazwie chemia środowiskowa w wymiarze 1h tygodniowo, ale moim wychowawcą jest pan od chemii więc w potrzebie zawsze do niego mogę się zwrócić (tak jak z biologi tak i z chemii a domu ćwiczyłabym ze zbiorem Witowskiego oraz egzaminami maturalnymi) Trzecią rozszerzoną mam zamiar pisać matur z matematyki. Matematyka nigdy nie sprawiała mi problemów więc opierając się na testach maturalnych też myślę że źle być nie powinno. Jak myślicie czy trzy lata jestem w stanie opanować sama chemie rozszerzoną oraz biologie i matematykę tak aby zdać na ok. 95%??? Jak wy się przygotowaliście do matury z tych przedmiotów i na ile ją zdaliście??? Jakie repetytoria sobie zakupić... Czy książki Witowskiego są dobre?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować