Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nciuregvb

Nie wiem co zrobić :(

Polecane posty

Gość nciuregvb

W skrócie: siostra i jej mąż piją, a przy tym się biją. Non stop są z nimi jakieś problemy. Oboje są winni takiego stanu rzeczy, a z drugiej strony jego mi szkoda, bo ma żonę alkoholiczkę, kłamczuchę itd. Jej natomiast, bo on ją bije, z tego co ona mówi, ale robi to chyba wtedy, gdy jest pijana i gdy się pokłócą. Co najgorsze, mają 2 dzieci małych. Dziś znowu problem, bo ona przyjechała pijana z pracy i ma wszystko w nosie, teraz się przespała i przetrzeźwiała i się wydziera, bo on ją o to zbił (tak ona twierdzi). Już jesteśmy wszyscy dobici tą sytuacją, nie możemy sobie poradzić z nimi, ani im w żaden sposób przemówić do rozumu. Zastanawiam się nawet czy nie zadzwonić na policję. Może to ich trochę otrzeźwi :( Wiem, że to podłe, ale już naprawdę nie wiem, co zrobić. Doradźcie.

Gość nciuregvb
Boję się tylko, że narobię im większych problemów :( Poza tym nie chciałabym, żeby wiedzieli, że to moja sprawka.

A po co się wtrącasz? Chcą tak żyć, to nich żyją. Nic na to nie poradzisz. Jedyne co możesz zrobić to sądownie starać się o opiekę nad dziećmi. Dla nich jest jeszcze szansa, zaraz jej już też nie będzie bo niedaleko pada jabłko...

Gość nciuregvb
Wtrącam się, bo to moja siostra. Poza tym sami nas w to mieszają. I jeszcze dzieci mi strasznie szkoda, ale niestety nie mam możliwości się nimi opiekować. Nie takie proste to wszystko :(

Gość nciuregvb
A w ogóle jak mogłabym się w takiej sytuacji nie wtrącać? Udawać, że nic się nie dzieje? Tak się nie da.