Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciazonaona

czy ja jestem w ciazy?

Polecane posty

Gość zaciazonaona

Od roku staram sie o dziecko, ale nic z tego nie bylo do tej pory. papierosy mi nie smakuja, wlasnie podszedl do mnie maz po paleniu papierosa i strasznie mi smierdzi (jak nigdy), do tego prawie spie na stojaco. Schudlam ostatnio ze dwa kilo.. Dzis musialam leciec do sklepu po chipsy i czekolade. czy to sa objawy ciazy? Nie pojde po raz kolejny po test.

Gość zaciazonaona
Chodzi o to ze ja nie chce. Nie chce isc z nadzieja, ze wydarzyl sie cud, a potem sie rozczarowac jak zwykle. Poczekam do poki nie bedzie wiecej objawow, ale poki co chcialam wiedziec czy te w/w moga cos oznaczac czy to tylko taki dzien.

Gość zaciazonaona
Przypomnial mi sie jeszcze jeden z wczorajszycnh objawow, gdy polozylam sie na brzuchu mialam slinotok i slina wyplywala mi z ust, z zamknietych ust, jak nigdy. A gdzies mi sie kiedys obilo o uszy, ze slinotok to objaw ciazy...

Gość zaciazonaona
Czy ktos sie wypowie? Lewiatan, Ty moze jestes ginekologiem?

Gość zaciazonaona
Halo kobiety, wypowiedzcie sie, prosze. Zgascie plomien nadziei.

Gość zxzx
Ja tam nie miałam takich objawów a mam 2 ciąże za sobą.

Gość zaciazonaona
dodam jeszcze, ze maz mi laduje ciale w kakao i tam tez konczy a gdzies czytalam ze to pomaga zajsc w ciaze. dziewczyny pomozcie.

Gość turajpfajp
w oczekiwaniu na ciążę zaopatrz się w słownik ortograficzny. Na pewno Ci się to przyda, a może i ewentualne dziecko coś pojmie jak będziesz czytać głośno i urodzi się mądrzejsze od mamusi 🖐️

Gość zaciazonaona
Czyli co wykluczacie ciaze? A ty podszywie sie nie podszywaj, bo az taka glupia to nie jestem.

Gość hfm,gh
Starasz się o ciąże czy palisz papierosy? Zastanów się bo tych dwóch czynności nie da rady pogodzić

Gość zxzx
Tego nie napisałam. :O Od wykluczania/ potwierdzania są testy. Każda kobieta może mieć inaczej przecież.

Gość zaciazonaona
Ok, zaopatrze sie pod warunkiem, ze mi wskazesz ten blad. Bo jakos znalezc nie moge.

Gość hfm,gh
np kilo... Kilo czego?

Gość 112323
Miałam to samo, tyle ze my staralismy sie koło 2 lat... tylko sie okres spóźniał to od razu test robiłam... i rozczarowanie, bo negatywny ;/ dość już tego miałam! naszczescie w końcu sie udało i zaraz zaczynam 4 miesiąc :) Co do zachcianek to myślę ze jeszcze by było za wcześnie... Ale zalezy kiedy miałaś ostatni okres i ile ci się spoźnia? mi przed okresem też się smaki zmieniały i niektóre zapachy przeszkadzały, ale każda kobieta jest inna. Jak nie chcesz robić testu ani badania krwi to po prostu czekaj :)

Gość zaciazonaona
Staram sie o ciaze palac papierosy. Wierze, ze jak bede pic i palic to sie uda, bo przeciez te co o siebie nie dbaja, tworza wokol siebie patologie maja dzieci, a te co dbaja, zdrowo sie odzywiaja itd. Nie maja, bo nie moga, bo za bardzo chca. Wiec ja udaje, ze nie chce, ze mi nie zalezy. Rozumiesz to?

Gość zaciazonaona
Kilo tluszczu. Boze, jakim to trzeba byc tepym, zeby nie zrozumiec zdania: schudlam dwa kilo i nie wiedziec czego kilo. Kilo gowna za przeproszeniem.

Gość zaciazonaona
Cykle mam nieregularne, takze na to nawet nie patrze. Brak miesiaczki nie robi na mnie wrazenie, wieksze wrazenie jest gdy miesiaczka sie pojawi, choc w ostatnim czasie pojawia sie w kazdym miesiacu. Nie kazcie isc do lekarza, bylam, leczylam.

Gość turajpfajp
"do poki" co to ma niby być???

Gość 112323
no to pij i pal dalej a ja ci zyczę powodzenia..... ehhhh o ciąży kobieta dowiaduje się zazwyczaj jak jest już w drugim czasami w 3 albo nawet i późniejszym miesiącu, tak więc twoje picie i palenie może mu baaaaaardzo zaszkodzić!! na samym poczatku rozwijają się dziecku wszelkie narządy, mózg itd ty się zastanów albo starasz się o dziecko albo używki!! .....ręce mi opadają czasami

Gość zaciazonaona
A do szkoly tos Ty chodzila ''turlaj''? Czy ominelas najwazniejsze lekcje. Do poki - do momentu. Najprosciej jak moge Ci to wytlumaczyc. Jak nie rozumiesz to powiedz, bedziemy probowac dalej. I nie krepuj sie pytac, od tego tu jestesmy, aby pomagac :-)

Gość zaciazonaona
I co ja mam z tym fantem zrobic? Raz sie udalo rzucic to i drugi raz sie uda.

Gość turajpfajp
dopóki kretynko!!! To się razem pisze! Naprawdę dokształć się bo ośmieszasz się brnąc w to

Gość zaciazonaona
Ojej ale blad straszny! Dziekuje, ze mnie uswiadomilas.bez Ciebie bylabym nikim. Jak ja Ci sie odwdziecze?

Gość turajpfajp
pokaż tzytzki i będziemy kwita ;)

Gość 112323
no jesli naprawde chcesz dziecka, i to zdrowego dziecka to wypadałoby! to ja przezywam jak zapomne raz na dzien witaminy wziąść, bo może dziecku coś się stanie a wy mi tu o piciu i paleniu piszecie.... ponadto jak się starasz to możesz też łykać kwas foliowy, pomaga i jest dziecku bardzo potrzebny zwłaszcza w tym początkowym okresie kiedy zazwyczaj kobieta jeszcze nie wie że jest w ciąży

Gość zaciazonaona
Nie mam cyckow.

Gość zaciazonaona
Kwas lykam codziennie. Ale mam takie dni zwatpienia gdzie odechciewa mi sie brania.

Gość turajpfajp
to jak chcesz dziecko bez cycków karmić? :o

Gość zaciazonaona
A to nie wypelnia sie mlekiem?