Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewakaaaaaaaczy

czy w 5tyg i 2 dniu moze nie widac zarodka?

Polecane posty

Gość ewakaaaaaaaczy

jestem zrozpaczona, pecherzyk ma 6mm

Gość adadadmsmsm
poczytaj lepiej o rozwoju ciąży to normalne na tym etapie. Po cholerę tak wcześnie do lekarza ? potem tylko płacz. Poszłabyś w 8 tygodniu piękne serduszko i zarodek by było widać a nie plamkę na monitorze.

Gość Adela850
oczywiscie! Z pierwszym dzieckiem serducho bilo juz w 6 tyg. ale z drugim zobaczylam dopiero w 9 tyg (pewnie w 8 tyg tez by bylo widac, ale tak mialam wizyte). Na wizycie w 5 tyg byl tylko zarodek i nawet karty ciazy lekarz wtedy nie zalozyl.

Gość ewakaaaaaaaczy
Adela sama piszesz ze w 5 tyg juz bylo widac zarodek a u mnie nie widac :(

u mnie było widać zarodek z bijącym serduszkiem w 6 tygi 2 dni ,ciąża może być póżniejsza i tak naprawdę jeszcze moze być za wcześnie na serduszko,cierpliwie poczekaj,wszystko będzie dobrze:)

ewakaaaaaaaczy bo każda ciąża jest inna, każdy sprzęt jest inny. Ja w 7mym tygodniu słyszałam już bijące serce, a jak poszłabym do innego ginekologa z gorszym sprzętem mogłabym je usłyszeć dopiero za 2 tygodnie. Wszystko ma znaczenie, nie panikuj na pewno za 3 tyg już będzie widać zarodek.

Gość Idź do ginekologa
W 8? W 8 ja widzialm juz małego człowieczka, ale w 5t1d był tylko pęcherzyk ciążowy i pęherzyk żółtkowy.

Gość u mnie w 4 tygodniu było
widac pęcherzyk ale mój lekarz zakupił w styczniu 2012 najnowszy sprzęt za 700tyś zł. a te badziewia co są w prymitywnych gabinetach to ledwo można serduszko zobaczyć a co dopiero w 5tc zarodek !

Gość Nie wróżę
nic dobrego już w 3tc powinno bić serduszko.

Gość U mnie w 6tc
nie było widać ani pęcherzyka tymbardziej zarodka. Teraz jestem w 17tc.

U moej kolezanki tak było i poroniła dziecko. Powiedział lekarz że to płód bez dziecka.

Idź do ginekologa Czytaj trochę bardziej z zrozumieniem,zasugerowałam 8 tyd bo już na 100% widać dziecko i co w tym dziwnego ?

Gość Idź do ginekologa
Nie wróżę 3 tygodniu od zapłodnienia! A ciążę liczy się od OM! saleminkaa8 A ty co się tak oburzasz, sama czytaj ze zrozumieniem, skoro w 8 jest już człowieczek, to w 6 powinein być zarodek i serduszko. AUTORKO NIE CZYTAJ BZDUR. mOGŁA CI SIĘ NP PRZESUNĄC OWULACJA 5TYDZIEŃ I 2 DZIEŃ TO WCZEŚNIE. ZA TYDZIEŃ POWINNO BYĆ WIDAĆ ZARODEK. NIE MARTW SIĘ!

Gość U mnie w 6tc
Idź do ginekologa- w 6tym powinien być zarodek i serduszko? Chyba nie musi być.

Gość dlatego optymalny czas
zeby iść do ginekologa i zobaczyć zarodek z serduszkiem to 7-8tc nigdy wcześniej no chyba że jest się hipochondryczką histeryczką i na siłe ktoś lubi się torturować negatywnymi myslami

Gość Koalala
Hej. Ja też płakałam po pierwszej wizycie u ginekologa, bo podobno pęcherzyk był zbyt mały (2,7 mm) a był to 4 tydzień i 6 dni według daty miesiączki. A teraz biegnie już tydzień 11, serduszko pięknie bije, wszystko jest w porządku! Spokojnie. Pamiętaj, że data ostatniej miesiączki raczej luźno jest powiązana z datą poczęcia - owulacja nie zawsze występuje w 14 dniu cyklu jak zakładaja te obliczenia... Potem zapłodnione jajeczko wędruje do macicy u jednych z nas szybciej, u innych dłużej... Nie ma ścisłych reguł. no a poza tym sprzęt i umiejętności lekarzy robiących USG są bardzo różne... Ja dokładnie wiedziałam kiedy doszło do poczęcia (mierzyłam temperaturę, robiłam testy owulacyjne i nie współżyłam po terminie owulacji) a i tak z USG wychodzi ciąza tydzień młodsza niz z daty ostatniej miesiączki... Wiem, że to trudne, ale poczekaj spokojnie. Albo zrób dwa razy badanie na Beta HCG w odstępie 24 godzin i sprawdź czy podwoi sie w tym czasie, to powinno Cie uspokoić.

Gość ewkaczyyyyyyy
uppppppppppp

Gość olenkaaaaaaaaaaat
moze ktos coś jeszcze wie,mam podobną sytuacje