Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olivia007ooo

Ile osób u Was na WIGILII

Polecane posty

Gość olivia007ooo

w tym roku będzie? I czy robicie sami wieczerze, czy jedziecie do kogoś z rodziny? U nas 12 osob, w tym 4 dzieci :) I wigilia u mnie i mojej mamy :). Ale potrawy każdy robi po trochu :)

Gość ooonnnnaaaa
2 . Ja i moj narzeczony. Po Wigili pierwsze jedziemy do mojej rodziny a potem do niego połamac się opłatkiem.

Gość nie wiem co o tym sądzić
u mnie 100, razem z rodzicami, my i nasze 98 dzieci:)

Gość ooonnnnaaaa
Mamy zaproszenie od jednych i od drugich , nie bedziemy 1 rodziny faworyzowac bo drugiej bedzie przykro. Mieszkamy ze sobą już 2 lata więc dziwnym byłoby gdybyśmy wigilie jedli osobno , każdy u swoich, rok temu tak było.. w tym roku jemy sobie we 2 . :) Na wiosne bierzemy slub.

Gość olivia007ooo
Ja z moim narzeczonym też na wiosnę bierzemy ślub :) Ale on przyjezdza do nas na Wigilię :)

Gość WERTFG
A DO SLUBU TO JUŻ WAS TROJE BEDZIE BO TY PEWNIE Z BRZUCHEM CHODZISZ

Gość ooonnnnaaaa
Ale widocznie nie mieszkacie razem.. Moi rodzice by się obrazili gdybym pojechala do jego rodziców na wigilię , a jego rodzice by się obrazili gdybyśny pojechali na wigilię do moich rodziców. Z dwojga złego lepiej wybrac to , ze nie bedziemy jej jeść ani u jednych ani u drugich , tylko sami:)

Gość asienka1234
własnie ja mam z tym problem. Mieszkam z narzeczonym od 2 lat, moi rodzice mieszkają poza miastem jego w tym samym co my. Jeśli nie pojadę do swoich, będzie im przykro, a jeśli on do swoich to tak samo. Z jego rodzicami dobrze sie nie dogaduje. Chcielibyśmy być na wigilii razem, a to się tak nie da ;( więc ja jadę do swoich on do swoich i zjeżdzamy się dopiero w pierwszy dzień świąt.

Gość my teżżżżzz.
My na Wigilię jeździmy i do jednych rodziców i do drugich, odległość 25km....nie jest to daleko, ale męczące to jest ale co zrobić...ja z Wigilii u swojej rodziny nie zrezygnuje (mama by się zapłakała ;) ) a mężowi też by było przykro...i jakoś tak od kilku już lat, jeździmy... Ja z moją mamą potrawy też robię na spółę:)

Gość ooonnnnaaaa
WERTFG : Nie jestem w ciązy i w ciągu najbliższych kilku lat nie planuję być. Wspolczuje przekonania , że ślub bierze się tylko z powodu wpadki, pozdrawiam i życzę milszych doswiadczen zyciowych i przekonan :)

Gość olivia007ooo
Mieszkamy razem :)

Gość ooonnnnaaaa
Moze problemem jest to , że nasi rodzice mieszkają od siebie 80 km.

Gość olivia007ooo
Ja nie wyobrazam sobie nie być w Wigilię w domu rodzinnym, tym bardziej, że to pierwsza Wigilia bez mojego ojca, ktory zmarł w styczniu br. z ktorego powodu też przekładaliśy ślub...w przyszłym roku na pewno już pojedziemy i do jednej i drugiej rodziny na wigilię...ale w tym wolę zostać u siebie...

Gość my teżżżżzz.
Ja jeszcze do pracy w Wigilię, a potem jazda na 2 wigilie, i jakoś dajemy rade:)

Gość fjfhhdb
No i? Godzina drogi. Skoro możecie pojechać podzielić się opłatkiem i do jednej i do drugiej rodziny to zdążycie na wigilię.

Gość raczej bez wyboru
Moja mama cos jest humorzasta i kreci nosem na wszystko,cos zaczela nawet przebakiwac,ze mamy sobie z mezem sami siedziec w wigilie,ona bedzie sama ....przykro jest mi to sluchac,przeciez to rodzinne swieta,rodzina daleko,tutaj na miejscu mamy tylko ja a ona niczego nie docenia,zawsze ma byc tak jak ona chce,no ale nie zawsze sie da a ona tego nie rozumie :( smutne...

Gość ooonnnnaaaa
Mój pracuje w wigilie do 17, w domu będzie na 17.30 . Nie ma mozliwości zamienienia się czy zwolnienia. Jak wróci przed wyjechaniem musialby wziąć jakiś szybki prysznic, przebrac się , wiec gdyby się bardzo śpieszyl wyjechalibysmy o 18. U mojej rodziny bylibyśmy na 19. mieszkaja 60 km od nas . Powiedzmy , ze godzine byśmy posiedzieli i jechać 80 km to jestesmy na 21.30.. Jak jego rodzice maja jesc o tej godzinie wigilię?? A tak to o 18 siadamy do stolu. Przed 19 wyjeżdzamy i tylko jedziemy polamać się oplatkiem i na herbatkę. W Boze narodzenie jedziemy do mojej babci, cała moja rodzina tam będzie. A W Szczepana do rodziny mojego, Jego ojcic ma na imi Szczepan. :)

Gość hillyn
Wigilia na 6 osób, w tym jedno dziecko. Bardzo kameralnie i rodzinnie ;)

U mnie rodzina tylko czyli domownicy. teść, teściwoa, ja , mąż i dziecko nasze:)

Gość zuzullla
Oooo wszędzie takie skromne wigilie max 5-6 osób. Nigdzie takich wieloosobowych jak w Klanie xD. U mnie też 7 osób

Gość naomi76
U mnie 4, w naszym domu i wszystkie potrawy robie sama abedzie ich 12 :)

Gość eustachy motyka
A u mnie w domu bedziemy w trojke, ja , maz i corka. Wigilia bedzie poznym wieczorem bo maz pracuje do godz 20 a corka do 17.

Gość anika0080
U mnie beda rodzice,rodzenstwo plus maz siortry i ja i babcia to daje 11 osob (mam 6 rodzenstwa) wyobrazacie sobie jaka bede miala wigilie za kilka lat jak rodzenswo sie ohajta i beda dzieci?:D

Gość az policze ile nas bedzie
:D najprawdopodobniej 8 osob, w tym 3 dzieci :) Wigilia, jak to pieknie brzmi!! ostatnie swieta w domu spedzalam 2 lata temu, bardzo sie ciesze :):):)

u nas 12 to min, a jak kuzyn z żoną i dzieckiem i 2 gi też to nawet 15, ale to i tak nie jest rekord, u nas zawsze jest dużo, czasem o 20 nawet my z chłopakiem też razem mieszkamy, ale wigilię każdy je u siebie, mieszkamy parę domów obok, wiec się odwiedzamy po kolacji

Gość kiiiiiiiiiiiiiiiii
ja spędzę święta z teściami i szwagrem. Będzie nas 7 osób. Przykro mi, że nie spędzę u swoich rodziców, ale niestety pochodzę z rodziny z przemocy, więc wolę spędzić swięta u teściów. Zawsze coś ugotuję i przyniosę do tesciów.

Gość olivia007ooo
Widzę, że raczej małe kolacje wigilijne, w gronie najbliższej rodziny :)