Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość m598

38tc, a Mała jest za mała.pomozcie! ma sens konsultacja u innego lekarza?

Polecane posty

Gość ojtam ojtam
moja bratowa urodziła po terminie dziecko 2500 - chłopca - jest zupełnie zdrowy - taka uroda jego była - ja bym poszła do innego gina na konsultacje

Gość lkama1
Mój syn w 38tc ważył 2700g, dostałam skierowanie do szpitala ze względu na małą wagę płodu. Tam innemu lekarzowi wyszło że waży 3200g. Po tygodniu urodziłam, mały ważył 3100g. Ja bym się nie przejmowała , ale innego lekarza dla spokoju możesz odwiedzić

co za brak wyobraźni - a spotkania rodzinne? :D na 20 osób dorosłych np na imieninach - tylko może z jedna była niepaląca... wszyscy z fajkami... a dzieci obok się bawiły... nikt się nie przejmował. a teraz? robiłam córce urodziny - 16 osób dorosłych - dwie tylko palące - oczywiscie moi starzy,.... ale wiedza, ze u mnie w domu z fajką nie wejdą :P ostatnio oglądałam 7 życzeń - pamiętasz ten serial? o takim Darku i kocie Rademenesie to życzenia spełniał. to serial własnie z lat 80 tych. i tak patrzę a ojciec tego darka leży na kanapie i fajke kopci, ten mały (może z 10 lat ma) przytulił sie do niego a ten mu takiego dymka prosto w twarz dmuchnął :D no nie do pomyslenia w dzisieiszych czasach

Gość co za brak wyobraźni
meaaa, tak, pamiętam ten serial, uwielbiałam go :D Założę się, że masz ok.35 lat tak jak ja :D Moja mama już nie pali jakieś 20 lat, ale jak paliła to niestety dosłownie jak smok. U mnie w domu też się nie pali, mimo, że mąż podpalający :( Pali poza domem :D

co za brak wyobraźni - blisko ;) w kwietniu 30 skonczę ;) moja mama jak miała ok 43 lata wylądowała w szpitalu, miała operację, tata jej podpowiedział, ze to dobry moment na rzucenie palenia. no i niby rzucali razem. nie palili ze dwa lata, ale potem wydarzył sie na kopalni mojego ojca wypadek i zgineło 9 jego kolegów (on tez tam miał byc ale kolega poprosił go zeby sie zamienił na dniówki - kolega zginał, on zyje..) po tym zaczał znów palic a teraz ma 54 lata. kurzy paczke dziennie mama - wydawało mi się, ze dalej nie pali, po czym rok temu brat mnie uswiadomił, ze mama wcale nie rzuciła i od lat kopci dalej... tylko przede mną sie kryje - nie wiedziec czemu :D i teraz mnie zastanawia czy to my jestesmy tacy przewrazliwieni? bo nigdy bym nie pozwoliła, zeby ktos choc jednego papierosa zapalił przy moim dziecku... a sami wychowywalismy sie w dymie i nasi rodzice mieli to w dupie

Autorko Proponuję skonsultować wyniki z innym lekarzem, lub stawić sie w szpitalu bo tam również przebadają dokładnie :) Uważam że takie "straszenie" na forum kiedy nie ma się pojęcia o tym co tak na prawdę może być przyczyną niskiej wagi płodu jest pozbawione sensu. Autorko póki co spróbuj sie nie martwić tylko jak najszybciej skonsultuj sie z innym lekarzem. I nie czytaj opinii w internecie bo przez to można "Zawału" dostać a takie informacje internetowe mało mają wspólnego z rzeczywistością ;)

Gość taka.jedna.ja
moja corka tez wychodzila o 3 tyg za mala rowniez z waga jak i pomiarami zadnych zastrzykow nie dostawalam, pierwszy raz o tym slysze urodzilam ja pod koniec 38 tygodnia z waga 2900 i oznakami wczesniactwa jak wychodzilysmy ze szpitala wazyla 2700 do dzis jest niska i drobna (4 lata)