Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kate443

woda dla niemowlaka - pytania

Polecane posty

Gość Kate443

czy 4-miesięczne niemowlę może pic duzo wody? moja córka pije około 400ml wody dziennie, czy to nie za dużo? i czy może to byc woda z kranu przegotowana czy lepsza mineralna?

Gość nie mineralna tylko źródlana
.

nigdy dziecku nie dałam tego syfu z kranu,wiele razy zdarzyło się że zakręcali gdzieś wodę bo coś robiono przy rurach a potem leciał syf i stwierdziłam że zawsze coś tam będzie...zawsze kupowałam wodę butelkową,w końcu nie jest droga.Jeśli córa pije 400ml wody to ile do tego pije jeszcze mleka ?

ja mojemu 13 tygodniowemu daje mineralna i pije mm rowniez slorzadzane na wodzie mineralnej zywiec zdroj , jest ona przeztestowana przez Imidz...

Gość Kate443
a mi pieleęgniarka srodowiskowa powiedziała, że mm można przyrządzac tylko na przegotowanej wodzie z kranu, ze woda butelkowana się nie nadaje. Nawet w ulotce, którą dostałam w szpitalu jest tak napisane. A mineralna do picia sie nie nadaje w ogole?? Mieszkam w UK i nie ma tu za bardzo wyboru :( Mleka córka pije 6x120 ml

Ja dawałm przegotowaną a czasem mineralną na zmianę dla urozmaicenia. Ale zwykła woda powinna z 5 minut się pogotować i odcedzić aby kamienia czasem nie było.

z kranu ? :D mnie smiesza takie teksty ze czyste sie nie nadaja a z kranu tak hehe :D jak widze czasami ten syf z kranu to zastanawiam sie czy nie gotowac na kupnej wodzie :D wypija ponad 1 litr i wydaje mi się to dobra ilość :)