Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xwm+nmm

Dlaczego samotne matki nie chcą aborcji?

Polecane posty

Gość xwm+nmm

zwlaszcza mlode? Powinien byc przymus aborcyjny dla malolat ponizej 20lat

Gość kolejny głupi temat
no ciebie to z pewnością powinni byli wyskrobać 🖐️

Gość ale autor ma rację! może
nie przymus aborcji ale powinna być ona dostępna na życzenie zwłaszcza dla młodych kobiet, może zaraz na mnie naskoczycie ale chyba lepsze takie rozwiązanie niż później być taką matką jak katarzyna w. i nie piszcie mi tu o zabezpieczeniach, bo ja piszę już o fakcie niechcianej ciąży, a nie o tym, że trzeba było wcześniej myśleć, a przecież nic nie daje 100% skuteczności.

Gość Jasne i może dofinansowanie
Taniej i prościej będzie jak się przestaną puszczać na lewo i prawo.

właśnie pisałam o tym, że mi chodzi o to co zrobić już z tą ciążą, a nie o to co te dziewczyny mogły wcześniej robić

dostepna i bezplatna powinna byc antykoncepcja, a nie oborcja :o

zamiast dawac mozliwosc "aborcji na zyczenie" moze czas nauczyc odpowiedzialnosci? Idac waszym tokiem rozumowania po cholere sie zabezpieczac, nawet kilkoma sposobami, skoro wpadnie taka i ma aborcje na zyczenie :o

antykoncepcja też powinna być, ale jak pisałam - żadna metoda nie daje 100% skuteczności, a niechciane ciąże są cały czas, nie tylko z powodu braku zabezpieczenia, i ja jakbym była nastolatką w ciąży to chciałabym mieć możliwość aborcji na życzenie, bo na pewno bym z czegoś takiego skorzystała.

no wybacz, ale skoro juz zdecydowalas sie na sex to jestes swiadoma rowniez jego konsekwencji w postaci ciazy. Byloby wielka glupota danie takiego rozwiazania nastolatkom. Bo wtedy juz by nie patrzyly czy sa zabezpieczone czy nie, mialyby przeciez mozliwosc aborcji.

Gość Ale mi problem...
Niech myślą "przed" - bo jak aborcja będzie zbyt łatwo dostępna, to się dopiero zrobi patologia... Po co się zabezpieczać, skoro można wydrapać na koszt podatników? Nawiasem mówiąc mało kto zdaje sobie sprawę, że usunięcie ciąży to dla normalnej kobiety ciężar na sumieniu na całe życie.

Jasne... jak tak będą gnojkom rozdawać darmowe pigułki, a chorym na raka zabraknie na leczenie. I tak sytuacja finansowa ministerstwa zdrowia jest fatalna.

Gość GLADYS DE MONTORO
Kobieta jest jak dupa od srania by dziecko urodzić. Nie ma znaczenia czy ma lat 16 czy 40. Chciałaś seksu, weź konsekwencje z tego seksu. Chciało ciało to ma ciało.

Dokładnie: life is brutal: trzeba ponosić konsekwencję własnych czynów. Najłatwiej się bezmyślnie wypinać, a potem płakać, że się jest jeszcze dzieckiem.

Gość ale autor ma rację!
nie rozumiecie, piszecie głupoty, że nastolatki będą traktować aborcje jak antykoncepcję po, a za chwilę piszecie, że to jest duże obciążenie dla kobiety, więc sami sobie przeczycie. żadna kobieta nie będzie się poddawać aborcji hobbystycznie, zresztą ile razy można wpadać? jeśli taka przykra sytuacja się wydarzy, to dziewczyna powinna mieć możliwość aborcji na życzenie to jest proste i logiczne, ale w tej zabobonnej polsce tamowane są drogi i do antykoncepcji - odmowy sprzedania pigułek przez aptekarzy + odmowa wypisania pigułek przez lekarza, że nawet o takim czymś jak darmowa antykoncepcja nie wspomnę.

Nie, nie - tutaj mamy żelazną konsekwencję. Przed aborcją mało która myśli o tym, co będzie czuła "po".

Gość To Prowokator
Hobbystycznie, to się gnojki gżdżą po kątach. Jak zaskoczyła, to niech ponosi konsekwencje, byłoby krańcową głupotą fundować aborcję z pieniędzy podatników, podczas gdy brakuje na podstawowe leczenie ciężko chorych osób.

Gość tralalalala wasniewska sobie
szybko poradziła z problemem i nawet nie była samotną matką.

Gość ale autor ma rację!
przestańcie już smęcić o skutkach aborcji, bo każda to przechodzi inaczej, nie ma co generalizować, poza tym to jest decyzja tych dziewczyn a nie wasza. ja znam kobiety które usunęły w młodym wieku, a teraz są szczęśliwe, pokończyły studia, znalazły nowych facetów i o dziwo nie żałują. i gdybym ja wpadła w ich wieku to też bym poszła na aborcję, bo rodzenie w moim przypadku nie wchodziłoby w grę, mimo, że rodzice by mi pomogli, miałam pieniądze, wsparcie, dach nad głową, itp. ale dla mnie to nic nie znaczy, nie wyobrażałabym sobie siebie jako matki i właśnie o to chodzi. jak kobieta jest zdecydowana, że NA PEWNO nie chce tego dzieciaka to ma święte prawo do zabiegu przerwania ciąży, a takie gadanie obrońców życia jest bezsensowne, bo to nie chodzi o ich brzuch i jeżeli oni by się na to nie zdecydowali to ok, ale niech dają prawo wyboru innym.

Gość do przedmówczyni
szkoda, że ciebie mamuśka nie wyskrobała, byłoby jednego głuptasa mniej :classic_cool:

No właśnie: zdanie obrońców życia, jak sama piszesz. Czyli życie kontra bezmyślny egoizm. Jak najpierw dziewczyna "decyduje" o zadku, to niech później konsekwentnie donosi ciążę i odda dziecko tym, którzy nie mogą mieć własnych. Każda bezmyślność ma swoje następstwa, tylko struś może chować głowę w piasek i oczekiwać że inni pomogą mu, lub wręcz rozwiążą problem z niego - z własnych pieniędzy. Już wyżej ktoś napisał: nie ma czegoś takiego jak bezpłatna antykoncepcja czy darmowa aborcja - koszt ponosi społeczeństwo. Ja tam mogę dofinansować szklankę zimnej wody, lub wręcz wiadro wylane na głowę - zamiast beztroskiego gżdżenia.

Gość Robbsohn78
Jeśli ludzie są na tyle dojrzali, by kopulować, niech ponoszą wszelkie tego konsekwencję i tyle. Rzecz jasna zarówno matka, jak i ojciec. Oczywiście w przypadku braku warunków w grę wchodzi oddanie niechcianego potomka rodzinom bezdzietnym, jest masa osób które nie mogą mieć swoich dzieci i z radością wychowają takiego maluszka.

Gość taka przyszła tesciowaa
Problem ,samotnej matki dotyka także całą rodzinne .Matke ,ojca ,rodzenstwo . Taka młoda dziewczyna jest bez pracy ,zostaje na utrzymaniu rodziców .Dziecko wychowuje sie bez ojca w otoczeniu samotnej matki i dziadków . Tworzy to patologie ,dzieciak rosnie.............dojrzewa ,cpa ,pije i wieku 16 lat chce udusic dziadka. Samotne młode matki to wielka patologia rodzinna!!!

Gość Robbsohn78
Dziecko można oddać.

"a nie o to co te dziewczyny mogły wcześniej robić" 123 zawsze można, jak wspmniana tu "katarzyna w." dziecko "upuścić" albo coś takiego. i wtedy zupełnie nie jest istotne "co te dziewczyny mogły wcześniej zrobić". tego nie zaproponujesz?

"bo to nie chodzi o ich brzuch" 123 bo to w ogóle nie chodzi o żaden "brzuch" tylko o życie dziecka i teksty o tym że ty byś "nie chciała" dziecka czy sobie "nie wyobrażasz" bycia matką absolutnie nie dają ci prawa do zabicia własnego dziecka. wiedza o tym skąd się biorą dzieci nie jest naprawdę obecnie żadną tajemnicą i trzeba się o tym było poinformować zanim do łóżka poszłaś. co to za zwyrodniałe jakieś pokolenie.

[zgłoś do usunięcia] Jasne i może dofinansowanie Dokładnie: life is brutal: trzeba ponosić konsekwencję własnych czynów. Najłatwiej się bezmyślnie wypinać, a potem płakać, że się jest jeszcze dzieckiem." Tak samo powinnaś mieć pretensje do kogoś ze dostał w czachę bo wysdzedł z chałupy:P.A bredzenie o tym że ktoś coś robni dlka przyjemności i że nie powinien tego robić powinno być nagrodzone łamaniem kołem-aby tym zawistnikom nie było za dobrxze.Bo to jest zwykła zawiść.

"Tak samo powinnaś mieć pretensje do kogoś ze dostał w czachę bo wysdzedł z chałupy" 123 nieźle cię koleś jebie w dekiel. może nie wiesz skąd się biorą dzieci i jaki jest związek tego z kopulacją ale zdecydowanie nie taki jak "wychodzenie z chałupy" z "dostaniem w czachę". weź się trochę zastanów zanim jakiś idiotyzm wypuścisz publicznie.

Gość taka przyszła tesciowaa
To ,że taka małoletnia się skur...........................to raz . Wychowanie tego dziecka to potworny problem !!.czesto jest to brzuch z dyskoteki .Nie wiadomo z kim ,gdzie ,jakie choroby dziedziczne .

Gość ARS78
Aha! Czyli potencjalnie chore lepiej na wszelki wypadek zabić, tak? A jaką masz gwarancję, że planowane, wyczekane od zdrowych i genetycznie silnych rodziców będzie lepsze?